Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η Δεξιά πολυκατοικία σε αναστάτωση – Οι διαγραμμένοι, οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι, το πατριωτικό ρεύμα και το σύστημα Μαξίμου

Η Δεξιά πολυκατοικία σε αναστάτωση – Οι διαγραμμένοι, οι δυσαρεστημένοι  ψηφοφόροι, το πατριωτικό ρεύμα και το σύστημα Μαξίμου
O χώρος με τους περισσότερους δυσαρεστημένους και αναποφάσιστους είναι ο χώρος της Δεξιάς
Σχετικά Άρθρα

Ο περισσότερος κόσμος αναλώνεται στα τεκταινόμενα στο χώρο του Κέντρου και την μάχη Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη για τους κεντρώους ή κεντροαριστερούς ψηφοφόρους, ωστόσο, ο χώρος με τους περισσότερους δυσαρεστημένους και αναποφάσιστους είναι ο χώρος της Δεξιάς.
Και δεν είναι τυχαίο, που στο χώρο αυτό παρατηρείται πραγματικά μία πολύ μεγάλη ζύμωση μεταξύ στελεχών, πολιτικών κομμάτων ή απλών κινήσεων και φορέων.

Διαγραμμένοι του Μαξίμου διατηρούν σχέσεις με τη ΝΔ


Το αναλογικό εκλογικό σύστημα έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες εισόδου στην Βουλή σε πολλά κόμματα ενώ οι «διαγραμμένοι» του συστήματος Μαξίμου έχουν προστεθεί στο αντιμητσοτακικό στρατόπεδο. Οι νεοδημοκράτες δεν είναι όλοι απεναντί τους, επειδή τους διέγραψε η σημερινή ΝΔ. Πολλοί, μάλιστα, διατηρούν μεγάλες συμπάθειες από κορυφαία στελέχη και υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη όπως για παράδειγμα οι Κυρανάκης-Γεωργιάδης που συμπαθούν και επιθυμούν την επιστροφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Ο Μπογδάνος σκέφτεται σοβαρά το δήμο Αθήνας – Υπάρχει πατριωτικό ρεύμα


Ο τελευταίος, θα πρέπει να πούμε ότι κινείται πλέον πιο ελεύθερα και μιλάει με όλους. Και με την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου και με το δίδυμο Κρανιδιώτη-Τζήμερου και θεωρεί ότι ο επόμενος σταθμός της πολιτικής καριέρας του είναι ο δήμος Αθηναίων. Οι δημότες της Αθήνας, είναι αλήθεια, ότι επιζητούν μία πατριωτική επιλογή λόγω της συνεχούς υποβάθμισης του κέντρου της πόλης, της αθρόας λαθρομετανάστευσης, της αλλοίωσης του πληθυσμού στο κέντρο και φυσικά της αυξημένης εγκληματικότητας.

Το ποσοστό Κασιδιάρη και τα ιδιαίτερα προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας


Να θυμίσουμε ότι χωρίς κομματικό σχηματισμό, τον Μάιο του 2019 ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε λάβει ένα πολύ καλό ποσοστό γύρω στο 11% όταν ο Παύλος Γερουλάνος υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ είχε λάβει ένα ποσοστό γύρω στο 13%. Ο κ.Μπογδάνος, κυκλοφορεί ιδιαίτερα στο κέντρο, μιλάει με καταστηματάρχες σε κρίσιμες περιοχές όπως π.χ στην Αχαρνών, επισκέφτεται εκκλησίες και σχολεία στις περιοχές στα όρια του κέντρου ενώ βοηθάει πολύ το γεγονός ότι έχει εκλεγεί βουλευτής Α Αθηνών. Και το κυριότερο: Δεν έχει τσακωθεί με τους ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά μόνο με το σύστημα Μαξίμου και το σύστημα Δένδια…

Ο Πατούλης και η πληγωμένη εικόνα του στην Περιφέρεια


Στην Περιφέρεια Αττικής ο Γιώργος Πατούλης αποτελεί από μόνο του έναν πόλο έλξης δεξιών ψηφοφόρων και δεξιών επιχειρηματιών. Ωστόσο, οι σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου μετά και την κακοκαιρία Ελπίς, είναι μέτριες προς κακές. Η περιφέρεια έχει «πληγώσει» το προφίλ του Γ. Πατούλη και το γεγονός ότι είναι καλύτερος από την Ρένα Δούρου (παλιά περιφερειάρχης) του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποτελεί τεκμήριο αξιοπιστίας. Υπάρχει σκεπτικισμός για τις πολλές αρμοδιότητες του Περιφερειάρχη, τα κονδύλια που χειρίζεται και κυρίως ο κόσμος θέλει να δει επιτέλους αποτελεσματικότητα. Παρόλο που υπήρξε συνάντηση Πατούλη-Μητσοτάκη, ο πρώτος θέλει να χαράξει πορεία σιγά σιγά εκτός περιφέρειας. Άλλωστε, ακούγεται έντονα το όνομα Χαρδαλιά για τη θέση. Ιδανική για Πατούλη θα ήταν η λύση της ευρωβουλής, αλλά το νέο ευρωψηφοδέλτιο θα είναι με άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού. Στον Γ. Πατούλη μένει η ελληνική βουλή αλλά χρειάζεται συνεννόηση.

Η αποπομπή Κύρτσου δείχνει ότι υπάρχει αντι-μητσοτακικό μέτωπο και όχι μέτωπο κατά της ΝΔ

Η ηχηρή διαγραφή του Γιώργου Κύρτσου, από την άλλη, δημιούργησε άλλο ένα επεισόδιο μέσα στη ΝΔ. Μάλιστα, ο χρησμός του ευρωβουλευτή ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει φύγει από τη ΝΔ μέχρι τη λήξη της θητείας του στην ευρωβουλή, δείχνει ότι στη Κεντροδεξιά υπάρχει ένα αντι-μητσοτακικό μέτωπο με διαφωνούντα καραμανλικά και σαμαρικά στελέχη που πιέζουν την ΝΔ από τα δεξιά. Ο Γιώργος Κύρτσος, πλέον, μιλάει με όλους. Έχει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Νίκο Ανδρουλάκη, έχει επικοινωνία και με τα προεδρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με τον Κυριάκο Βελόπουλο της Ελληνικής Λύσης. Το κυριότερο είναι ότι με την διαγραφή Κύρτσου, αναδύθηκε η έλλειψη πολυφωνίας μέσα στην πολυσυλλεκτική ΝΔ.

Η ευνοϊκή θέση Βελόπουλου που λειτουργεί ως χώρος σύναξης δυσαρεστημένων της ΝΔ


Ο Κυριάκος Βελόπουλος βρίσκεται σε ακόμα πιο ελεύθερη και άνετη θέση. Έχει διαχειριστεί ως τώρα σωστά την θητεία της Ελληνικής Λύσης, γι’ αυτό και οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν ενισχυμένο. Συμπεριφέρεται ως το παλιό ΛΑΟΣ αλλά δεν θα κάνει το λάθος να συνεργαστεί με κανέναν. Δέχεται όλους τους δυσαρεστημένους του συστήματος Μητσοτάκη και μιλάει με όλους. Έχει και σύστημα ΜΜΕ που παίζει τις θέσεις του, γι’ αυτό και διατηρεί απήχηση στους ψηφοφόρους του. Το θετικό με την Ελληνική Λύση είναι ότι οι διαγραμμένοι της ΝΔ θέλουν να ενταχθούν στο κόμμα, διότι έχει εξασφαλίσει την είσοδό του στην Βουλή στις επόμενες εκλογές. Ειδικά, όσα πρώην στελέχη της ΝΔ μπουν στα ψηφοδέλτια των πολυεδρικών νομών, και θα βγουν πιο εύκολα με την Ελλ.Λύση αλλά θα κάνουν και ζημιά στη ΝΔ.

Οι δημοσκοπήσεις «βλέπουν» Κασιδιάρη – Η άνοδος και οι προϋποθέσεις να ξαναμπεί στη Βουλή


Ωστόσο, ενδιαφέρον έχει και η άνοδος του κόμματος Κασιδιάρη «Έλληνες για την Πατρίδα» όπου πολλές δημοσκοπήσεις με κυριότερη αυτή της Marc τον βλέπει με ένα ποσοστό που κινείται στο φάσμα 1.7%-2.1%. Μιλάμε για ένα κόμμα που ο αρχηγός του βρίσκεται στη φυλακή. Οι πιο έμπειροι του χώρου λένε ότι εάν υπάρξει εκεχειρία μεταξύ της Χρυσής Αυγής –που διατηρεί ένα πυρήνα γύρω στο 1,5%- και του κόμματος Κασιδιάρη, ο δεύτερος θα μπορεί να εισέλθει και πάλι στη Βουλή. Αλλά, θεωρείται ένα σενάριο εξαιρετικά δύσκολο λόγω της μεγάλης αντιπαλότητας Μιχαλολιάκου-Κασιδιάρη αλλά και άλλων πρώην στελεχών της Χ.Α.

Κομβόι της Ελευθερίας στην Ελλάδα θα είναι ο αγώνας των απολυμένων υγειονομικών


Όσοι βλέπουν τις εξελίξεις θεωρούν ότι καταλύτης εξελίξεων για την Δεξιά θα είναι η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προχωρήσει, παρά τις αντιδράσεις, στην απόλυση των υγειονομικών που δεν προχώρησαν σε εμβολιασμό. Παρόλο που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα, τις απαγορεύσεις και τα πρόστιμα έχει αποφασίσει στο πλαίσιο ενός νέου ΕΣΥ να επιμείνει στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών. Ήδη εχθές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έγινε μεγάλη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών και αντίθετων στις υποχρεωτικότητες. Θυμίζουμε ότι διεθνώς το κίνημα των αντιεμβολιαστών όπως το «κομβόι της Ελευθερίας» στον Καναδά και σε άλλες χώρες εξακολουθεί να είναι ενεργό. Στην Ελλάδα, η εμμονή στην υποχρεωτικότητα για τους υγειονομικούς θα δημιουργήσει μεγάλες κινητοποιήσεις.

Γιατί βολεύουν το Μαξίμου τα πολλά κόμματα και η αποφυγή σύγκρουσης με Βελόπουλο


Τι απαντάει το Μέγαρο Μαξίμου σε όλα αυτά; Η θεώρηση που έχει κάνει το Μαξίμου για όλα αυτά είναι εξής: Το ότι κάποιοι πάνε στην Ελληνική Λύση δεν δημιουργεί πολύ μεγάλη ανησυχία, καθώς δεν υπάρχει σκληρή αντιπαλότητας ΝΔ-Ελλ. Λύσης. Θα δημιουργούσε προβληματισμό μεγάλο αν όλο αυτό το ποσοστό των κομμάτων δεξιά της ΝΔ – που αθροιστικά μπορεί να φτάσει το 12%- μαζευόταν υπό τις οδηγίες κάποιου γνωστού μεγαλοστελέχου με μεγάλη δημοτικότητα. Η μεγάλη πανσπερμία «βολεύει» τη ΝΔ διότι σύμφωνα με την αυξημένη αναλογική, όσο μεγαλύτερο ποσοστό κομμάτων μείνει εκτός Βουλής, τόσο μειώνεται ο πήχης για την αυτοδυναμία. Για παράδειγμα, το ότι ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου έκανε την Πανελλήνια Πατριωτική Κίνηση δεν ενόχλησε τη ΝΔ. Δεν πρόκειται να μπει στη Βουλή και βοηθάει στην αύξηση του ποσοστού των κομμάτων εκτός Βουλής.

Γιατί η πατριωτική ΝΔ δεν αντέδρασε με τη νέα μεταναστευτική πολιτική;


Η σημερινή ΝΔ έχει φροντίσει να αξιοποιήσει τα στελέχη της πατριωτικής πτέρυγας (Βορίδης, Άδωνις, Πλεύρης, σαμαρικά στελέχη κ.α) σε κυβερνητικές θέσεις ώστε να συγκρατήσει μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων αυτών. Ωστόσο, οι προαναφερθέντες έχουν αφήσει τις σκληρές θέσεις.
Για παράδειγμα, δεν είδαμε καμία αντίδραση τους για τις συμφωνίες του Υπουργείου Μετανάστευσης με το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές που δίνει πενταετή βίζα στους υπήκοους αυτών των χωρών. Και αυτά ενώ μετά την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, τα μεγάλα προβλήματα των Ελλήνων, όπως αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις, είναι το μεταναστευτικό και η εγκληματικότητα.Η εξουσία και η υπουργική θέση χαλαρώνει και στρογγυλεύει τις θέσεις αλλά σε κάνει και απομακρύνεσαι από την κοινωνία και τους χώρους απ’ όπου αναδείχθηκες…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης