Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 9,6% της ΝΔ - Προηγείται με 31,8% έναντι 22,2% του ΣΥΡΙΖΑ - Στο 14,1% το ΚΙΝΑΛ

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 9,6% της ΝΔ - Προηγείται με 31,8% έναντι 22,2% του ΣΥΡΙΖΑ - Στο 14,1% το ΚΙΝΑΛ

Στην πρόθεση ψήφου τα δύο μεγάλα κόμματα καταγράφουν απώλειες

Διαφορά 9,6 μονάδες καταγράφεται μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, στη δημοσκόπηση της Alco που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Open.
Η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 31,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,2, το ΚΙΝΑΛ είναι στο 14,1%, το ΚΚΕ στο 5,2%, η Ελληνική Λύση στο 3,6%, το ΜέΡΑ25 στο 3%.
Οι αναποφάσιστοι μετρήθηκαν στο 14,8%.
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτω από τις 10 μονάδες, ενώ αποτυπώνεται εκ νέου η ανοδική τάση του ΚΙΝΑΛ μετά την εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος.
Το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να αντλεί ψηφοφόρους από όλο το φάσμα του πολιτικού χώρου αλλά και από σημαντικό ποσοστό πολιτών που επέλεξαν να μην ψηφίσουν στις τελευταίες εκλογές.
1_38_1.jpg
2_32_1.jpg

Tην ίδια στιγμή, οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα.

3_15_1.jpg

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι το ΚΙΝΑΛ δείχνει να αντλεί ψηφοφόρους και από τη Νέα Δημοκρατία (7%) αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ (11%), ενώ 6% προέρχεται από ψηφοφόρους που επέλεξαν να μην πάνε στην κάλπη το 2019.
4_5_1.jpg
Ακρίβεια  

Το 76% δηλώνει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών και η μείωση του ΕΝΦΙΑ βοήθησαν καθόλου ή λίγο την οικογένεια ενώ το 17% σημειώνει ότι βοηθούν αρκετά ή πολύ. 
Ταυτόχρονα, καθόλου ή λίγο ικανοποιημένοι δηλώνουν οι πολίτες σε ποσοστό 81% από τη λειτουργία του κράτους κατά την κακοκαιρία «Ελπίδα».
Στη δημοσκόπηση οι πολίτες απαντούν επίσης στο ερώτημα ποιοι έχουν ευθύνη για την οπαδική βία. 
Σημειώνουν δε, ότι ούτε μια κυβέρνηση ΝΔ, ούτε μία του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα ζητήματα της οικονομίας και τις φυσικές καταστροφές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης