Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επικοινωνία Δένδια – Blinken: Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ευχαρίστησε την κυβέρνηση για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία

Επικοινωνία Δένδια – Blinken: Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ευχαρίστησε την κυβέρνηση για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του State Department οι δύο υπουργοί καταδίκασαν την προμελετημένη, απρόκλητη και αδικαιολόγητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία, σε φιλικό κλίμα, με τον Αμερικανό ομόλογό του Antony Blinken είχε την Κυριακή (27/2/2022) σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
«Μου μετέφερε τα συλλυπητήρια για το θάνατο των Ελλήνων ομογενών, ενώ τον ευχαρίστησα για τη δήλωσή του για την ελληνική κυριαρχία επί των νησιών του Αιγαίου», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Δένδια:

«Είχα τηλεφωνική επικοινωνία σε φιλικό κλίμα με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ σχετικά με τις εξελίξεις σε Ουκρανία.
Μου μετέφερε τα συλλυπητήρια για το θάνατο των Ελλήνων ομογενών, ενώ τον ευχαρίστησα για τη δήλωσή του για την Ελληνική κυριαρχία επί των νησιών του Αιγαίου».

Τι λέει το State Department

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του State Department οι δύο υπουργοί καταδίκασαν την προμελετημένη, απρόκλητη και αδικαιολόγητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «ο υπουργός ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη σταθερή υποστήριξή της στην Ουκρανία και στις προσπάθειες που καταβάλουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ για να λογοδοτήσει η Ρωσία για τις ενέργειές της.
Ο υπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας καταδίκασαν επίσης τις επιθέσεις της Ρωσίας σε πολιτικούς στόχους και ο υπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους Έλληνες που σκοτώθηκαν στη βάναυση επίθεση της Ρωσίας στη Μαριούπολη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης