Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση ποτίζει τα λεφτόδεντρα της αισχροκέρδειας

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση ποτίζει τα λεφτόδεντρα της αισχροκέρδειας
Η κυβέρνηση «κατηγορεί όλους τους άλλους για λεφτόδεντρα, αλλά αυτή ποτίζει τα λεφτόδεντρα της αισχροκέρδειας», είπε χαρακτηριστικά η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου

"Η κυβέρνηση ποτίζει τα λεφτόδεντρα της αισχροκέρδειας" είπε στην τοποθέτησή της η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.
Η κυβέρνηση "κατηγορεί όλους τους άλλους για λεφτόδεντρα, αλλά αυτή ποτίζει τα λεφτόδεντρα της αισχροκέρδειας", είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι "η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, αγνοεί τελείως τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας, επιμένει να μην παρεμβαίνει στην αγορά, επιμένει να επιδοτεί την αισχροκέρδεια και τα υπερκέρδη, μεροληπτεί υπέρ των ανώτατων εισοδημάτων, βρίσκει ανυπέρβλητους δημοσιονομικούς περιορισμούς μόνο όταν είναι να ληφθούν σοβαρά μέτρα υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Αυτή την πολιτική, όπως εκφράζεται από τον Προϋπολογισμό, την καταψήφισε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήδη από τον Δεκέμβριο, την καταψηφίζουμε και σήμερα, αλλά πλέον την καταψηφίζει συνολικά ολοένα και πιο καθαρά η ελληνική κοινωνία" είπε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η κυβέρνηση καθυστερεί τεχνηέντως τη λήψη δραστικών μέτρων, όπως τη φορολόγηση των υπερκερδών των ενεργειακών εταιρειών είπε στην ομιλία του ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Σκανδαλίδης, αναφερόμενος στην αύξηση των τιμών ενέργειας.
Τόνισε μάλιστα ότι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ που εστάλησαν τις τελευταίες ημέρες στα νοικοκυριά "είναι δολοφονικοί".
Για τον Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό, εξέφρασε τον φόβο ότι "τους επόμενους μήνες θα αναγκαστείτε να φέρετε και νέο συμπληρωματικό προϋπολογισμό, γιατί πάλι θα πέσετε έξω στους υπολογισμούς σας".
Οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται, θα παραμένουν αναποτελεσματικές όσο δεν αλλάζει ο βασικός αντιλαϊκός χαρακτήρας του ίδιου του Προϋπολογισμού, δηλαδή η κραυγαλέα δυσαναλογία που έχει να κάνει και με το από ποιους θα παίρνει, με τον κύριο όγκο των φορολογικών βαρών να παραμένει στις πλάτες των μισθωτών και των λαϊκών στρωμάτων, αλλά και με το σε ποιους τα δίνει, είπε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, μιλώντας για τον Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό.
Σημείωσε επίσης ότι η συζήτηση που εξελίσσεται για την απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, "τελικά μετατρέπεται σε εξάρτηση από το ακριβότερο αμερικανικό LNG, που ο λαός θα πληρώνει χρυσάφι, την ίδια ώρα που οι Έλληνες εφοπλιστές θα κάνουν χρυσές δουλειές γύρω από τη μεταφορά και την αποθήκευσή του".
Τα χρήματα από τον Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό θα προέλθουν από την υπερφορολόγηση των Ελλήνων επί των αυξημένων τιμών είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Χήτας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα "σκουπίδια" τον Προϋπολογισμό που ψηφίστηκε προ τετραμήνου.
Εκτίμησε επίσης ότι οι ενισχύσεις (του Συμπληρωματικού Προϋπολογισμού) δεν θα φτάσουν, διότι με τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης "οι κυρώσεις θα είναι μόνιμες έναντι της Ελλάδος και η μετάβαση με το πανάκριβο υγροποιημένο αέριο, το LNG, το πάρτι αισχροκέρδειας θα συνεχίσει να υφίσταται".
Καταψηφίζουμε τον Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό, όπως καταψηφίσαμε τον Προϋπολογισμό είπε ο αγορητής του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.
Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, πρότεινε την "άμεση κατάργηση του ψευτοχρηματιστηρίου ενέργειας" που όπως είπε ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η ΝΔ, αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού, τη μείωση των έμμεσων δυσβάστακτων φόρων που οδηγούν στην παραοικονομία, στη διαφθορά και τον αθέμιτο ανταγωνισμό, την κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα για τους αγρότες, όπως ισχύει για τους αλιείς και τους εφοπλιστές, και την ίδρυση δημόσιου οργανισμού κοινωνικής κατοικίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης