Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρασκήνιο από υπουργικό - Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε υπουργούς: Μπορώ να σας απαλλάξω από τα καθήκοντά σας

Παρασκήνιο από υπουργικό - Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε υπουργούς: Μπορώ να σας απαλλάξω από τα καθήκοντά σας
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι σε έντονο ύφος ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της 4ετίας
Σχετικά Άρθρα
Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές απέκλεισε για ακόμα μία φορά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνοντας σαφές μήνυμα σε όσους υπουργούς έχουν... κατέβάσει τόνους στο έργο τους.
Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός φέρεται να προειδοποίησε με «απαλλαγή καθηκόντων» όσους υπουργούς δείχνουν... αδράνεια στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου. «Έχω πει πολλές φορές ότι θα εξαντλήσουμε την τετραετία. Αυτό σημαίνει ότι ο χρονικός ορίζοντας του κυβερνητικού έργου είναι 12μηνος. Και για αυτό σας έχει ζητηθεί από τη γραμματεία της κυβέρνησης ένας προγραμματισμός κυβερνητικού έργου με αυτό τον ορίζοντα. Έχει υποπέσει στην προσοχή μου ότι ίσως κάποιοι να μην πιστεύετε ότι ακριβώς αυτή είναι η πρόθεσή μου. Αν κάποιοι από εσάς πιστεύετε ότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστείτε προεκλογικά μην διστάσετε να μου το πείτε. Μπορώ να σας απαλλάξω από τα καθήκοντά σας, ώστε να αφοσιωθείτε αποκλειστικά και μόνο στην προετοιμασία των εκλογών. Το λέω χαριτολογώντας αλλά για να τονίσω ότι έχουμε μπροστά μας ένα χρόνο, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες, μεγάλες προκλήσεις».
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν παρατηρήσει ότι πολλά στελέχη, υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές, ασχολούνται περισσότερο με την εκλογική τους περιφέρεια, προετοιμάζοντας το έδαφος για την κάθοδό τους στις εκλογές. Το γεγονός αυτό φαίνεται να έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στο πρωθυπουργικό επιτελείου αλλά και στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη...

Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αναζωπυρωθεί οι φήμες περί πρόωρων εκλογών το Φθινόπωρο, με τους περισσότερους να εκτιμούν ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, η κυβέρνηση δεν θα αντέξει και δεύτερο χειμώνα με ενεργειακή κρίση. Η ακρίβεια έχει ήδη ροκανίσει το εισόδημα των πολιτών, ενώ τα επιδόματα όπως αυτό για τα καύσιμα δεν φαίνεται να αποτελεί λύση.
Την ίδια στιγμή, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται δημοσκοπική πτώση της κυβέρνησης, λόγω της δυσαρέσκειας των πολιτών για τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου αλλά και της εκτόξευσης των τιμών σε βασικά αγαθά.

Τα πάντα φαίνεται πως θα κριθούν από το πώς θα «κυλήσουν» οι καλοκαιρινοί μήνες. Δηλαδή, εάν θα φέρουν επιπλέον προβλήματα στην κυβέρνηση ή εάν θα «γεμίσουν» τα κρατικά ταμεία, καθώς αναμένεται η τουριστική κίνηση στη χώρα μας να ξεπεράσει ακόμη και εκείνη του 2019.
Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι το πώς θα εξελιχθεί το «μέτωπο» των πυρκαγιών το φετινό καλοκαίρι. Εάν δεν υπάρξουν σοβαρές καταστροφές και λειτουργήσει το αντιπυρικό σχέδιο θα είναι προς όφελος της κυβέρνησης.

Πολύ σύντομα νέο εθνικό πρόγραμμα στήριξης για την ενέργεια

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων για να αντιμετωπιστεί η «εισαγόμενη ακρίβεια» στην ενέργεια που έχει προκληθεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Πολύ σύντομα, επίσης, θα ανακοινωθεί το νέο εθνικό πρόγραμμα στήριξης απέναντι στις συνέπειες του πολέμου και της εισαγόμενης ενεργειακής "έκρηξης".
Ξέρω πολύ καλά πως αυτή η εισαγόμενη ακρίβεια πολιορκεί τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ενώ δεν έπαψα ποτέ να τονίζω ότι οι μισθοί στη χώρα μας, δυστυχώς, είναι ακόμα χαμηλοί, ως απόρροια της δεκάχρονης οικονομικής περιπέτειας.
Είναι κάτι το οποίο, προφανώς, μάς απασχολεί ιδιαίτερα.
Γι’ αυτό και εν όψει των ευρωπαϊκών αποφάσεων εμείς αναπτύσσουμε και δρομολογούμε, όπως το έχουμε κάνει εδώ και αρκετούς μήνες, τις δικές μας εθνικές δράσεις.
Και η στήριξη των εισοδημάτων είναι η βασική μας προτεραιότητα» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ανακοίνωσε πως η επόμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα γίνει κανονικά και με φυσική παρουσία όλων των μελών της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης