Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη χρημαδοτότηση της Ελληνικός Χρυσός από το Ταμείο Ανάκαμψης

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη χρημαδοτότηση της Ελληνικός Χρυσός από το Ταμείο Ανάκαμψης
Eίναι σκανδαλώδες η χρηματοδότηση της Ελληνικός Χρυσός που δεν συμμορφώνεται με τις συμβατικές της υποχρεωτικές από το Ταμείο Ανάκαμψης, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
Ερώτηση στη Βουλή, με πρωτοβουλία της Κυριακής Μάλαμα, βουλευτή Χαλκιδικής και Αναπλ. Τομεάρχη Μακεδονίας-Θράκης, κατέθεσαν 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφετηρία τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι κατατέθηκε αίτημα χρηματοδότησης της Ελληνικός Χρυσός από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, με ταυτόχρονο δανεισμό από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ακόμα 500 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να ξεκινήσει η εξόρυξη στις Σκουριές.
Όπως τονίζεται στην ερώτηση, είναι σκανδαλώδες να χρηματοδοτείται με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης μια εταιρεία που συστηματικά και επιβεβαιωμένα με δικαστικές αποφάσεις, επιδεικνύει μη συμμόρφωση σε υποχρεώσεις που συμβατικά αναλαμβάνει, την ώρα μάλιστα που παρουσιάζει συσσωρευμένες ζημίες τα τελευταία πέντε χρόνια, άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ.
Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καλούν την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν έχει κατατεθεί τέτοιο αίτημα κι αν σκοπεύουν να διαθέσουν χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης για την Ελληνικός Χρυσός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης