Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου τα σχολεία θα ανοίξουν με τις καλύτερες συνθήκες

Κεραμέως: Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου τα σχολεία θα ανοίξουν με τις καλύτερες συνθήκες
"Δεν είχε καμία σχέση με το πανεπιστήμιο αυτό το σκηνικό, ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αλλοδαπών", ανέφερε η N. Κεραμέως για το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στο ΑΠΘ
Σχετικά Άρθρα

«Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία με τις καλύτερες συνθήκες και πλέον αλλάζει η ισορροπία στις μετατάξεις. Στόχος είναι να καλύπτονται οι έκτακτες ανάγκες με διορισμένους και όχι αναπληρωτές καθηγητές», τόνισε η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως.
Μάλιστα, για τους διορισμούς εκπαιδευτικών, η κα Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι μετά από δώδεκα χρόνια «η κυβέρνηση έχει κάνει 16.000 διορισμούς μέσα σε δύο χρόνια, τώρα κάνουμε ακόμα 8.586 ακόμα.

Τι αλλάζει στο ολοήμερο σχολείο

Για το ολοήμερο σχολείο, σημείωσε ότι πλέον τα μισά σχολεία της χώρας θα τελειώνουν στις 17:30 από 16:00 και με ανανεωμένο πρόγραμμα εικαστικά, ενισχυτική διδασκαλία.
«Έχουμε 3.300 προσλήψεις μόνο για το ολοήμερο, το οποίο θα έχει εικαστικά, ζωγραφική, μουσική και άλλα. «Με αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση υλοποιεί όλα για όσα δεσμεύτηκε προεκλογικά», συμπλήρωσε.
«Προσπαθούμε να φέρουμε πιο κοντά το σχολείο στους εργαζόμενους γονείς», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αφού σημείωσε ότι «οι εκπαιδευτικοί κατέβαλλαν τεράστιες προσπάθειες, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας», υπογράμμισε πως «μας νοιάζει το παιδί να έχει ποιοτικό χρόνο, ώστε το απόγευμα που θα γυρνά σπίτι να έχει τελειώσει το διάβασμα».

Για επεισόδιο με πυροβολισμούς στο ΑΠΘ

«Δεν είχε καμία σχέση με το πανεπιστήμιο αυτό το σκηνικό, ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αλλοδαπών», ξεκαθάρισε η κα Κεραμέως.
Κατά την ίδια, «το πολύ σημαντικό είναι ότι, με το νόμο του ασύλου μπόρεσαν να επέμβουν οι Αρχές. Και με αυτόν τον τρόπο μπόρεσε κι έληξε η επί 34 χρόνια κατάληψη του Βιολογικού».
Υπογράμμισε ότι τα ΑΕΙ δεν είχαν ποτέ σχέδιο ασφαλείας, χαρακτηρίζοντας «δύσκολο θέμα» το ζήτημα αυτό.
Σε ερώτηση για το πότε θα ξεκινήσει η Αστυνομία των ΑΕΙ, απάντησε ότι βγήκε το Προεδρικό Διάταγμα, αφού κρίθηκε συνταγματικός ο νόμος από τα ΑΕΙ και πρόσθεσε για τους ένστολους στα ΑΕΙ πως «οι ομάδες αυτές θα δρουν κυρίως αποτρεπτικά. Έχουν λάβει ειδικοί εκπαίδευση και η μεγάλη πλειονότητά τους είναι απόφοιτοι ΑΕΙ. Δεν είναι οριζόντιο μέτρο, δεν θα είναι για όλα τα πανεπιστήμια, αλλά για 4-5 πανεπιστήμια, όπου υπάρχουν προβλήματα».
«Το νομοσχέδιο έχει 360 άρθρα και η συζήτηση γίνεται για 8-9», σημείωσε και έκανε αναφορά ενδεικτικά σε άρθρα που αφορούν τα διπλά πτυχία και την αποζημίωση για την πρακτική των φοιτητών.
«Η μόνη συζήτηση γίνεται για το πώς θα αναδεικνύεται ο Πρύτανης. Η βασικότερη αλλαγή είναι ότι, δεν θα εκλέγεται ο Πρύτανης από τους καθηγητές», πρόσθεσε.
Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Πύργου, ανέφερε ότι «υπάρχει απόφαση του ΑΕΙ Πάτρας που είχε αποφασίσει τη συγχώνευση τεσσάρων τμημάτων, η οποία έχει δρομολογηθεί ήδη».
Τέλος, μίλησε για τα δημόσια ΙΕΚ όπου οι εγγραφές έχουν σημειώσει θεαματική αύξηση και υπενθύμισε ότι υπάρχει το παράλληλο μηχανογραφικό για την εγγραφή των αποφοίτων.
«Γίνεται προσπάθεια να βγουν νωρίτερα από ό,τι συνήθως οι βάσεις», ανέφερε για το θέμα των βάσεων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης