Τελευταία Νέα
Πολιτική

Eπίσκεψη της Γκάγκα στο ΠΑΓΝΗ: Κύριο μέλημα η ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού

Eπίσκεψη της Γκάγκα στο ΠΑΓΝΗ: Κύριο μέλημα η ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού
Επίσκεψη της Μ. Γκάγκα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ)

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου επισκέφθηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου για Ασφαλή Νοσοκομεία.
Την κα Γκάγκα υποδέχτηκαν οι Υποδιοικητές της 7ης ΥΠΕ, Ν. Παπαβασιλείου και Δ. Αγαπίου, ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γ. Χαλκιαδάκης, ο Αναπληρωτής Διοικητής Στ. Κτενιαδάκης, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, Ν. Τζανάκης, η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας , Α. Πρινάρη, ο Διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας, Αρ. Τσατσάκης, η Διευθύντρια Διοικητικής Υπηρεσίας, Β. Γιανναδάκη και Διευθυντές Κλινικών.

Άσκηση "Πορτοκαλί Κωδικός"

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας παρακολούθησε την άσκηση "Πορτοκαλι Κωδικός" που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο, η οποία αφορά την διαχείριση περιστατικών και θυμάτων σε περίπτωση σεισμού. Μια μαζική δηλαδή προσέλευση τραυματιών που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση και πρέπει να γίνει αποτελεσματικά και συντεταγμένα.
Μάλιστα, η κα Γκάγκα συνεχάρη την συντονίστρια κυρία Ανδριανή Φανού, διεθνή επιθεωρήτρια δομών υγείας και σύμβουλο του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ), αλλά και όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και του ΟΔΙΠΥ, καθώς επίσης τους εθελοντές που συμμετείχαν στην άσκηση αυτή.
g2_17.JPG
Δήλωση Γκάγκα

Όπως δήλωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, η πιλοτική εφαρμογή του "Πορτοκαλί Κωδικού" ήταν εξαιρετικά αληθοφανής, το προσωπικό και οι εθελοντές αναπαρέστησαν τους τραυματίες και τα θύματα από σεισμό, ενώ είχαν φροντίσει και για ειδικό μακιγιάζ στο πρόσωπο και το σώμα τους που παρέπεμπε σε τραύματα. Η άσκηση λειτούργησε άψογα, όλοι οι ασθενείς αντιμετωπίστηκαν άμεσα και σωστά και το προσωπικό λειτούργησε με επαγγελματισμό και συνεργατικότητα, τέλεια συντονισμένα.
Αποχωρώντας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη από την άσκηση αυτή, ενώ τόνισε ότι «κύριο μέλημα του Υπουργείου συνιστά η ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού, καθώς επίσης η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας. Το Επιχειρησιακό Σχέδιο για Ασφαλή Νοσοκομεία, με την πολύτιμη βοήθεια όλων των εργαζομένων των Νοσοκομείων, με την καθοδήγηση του ΟΔΙΠΥ αλλά και τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού γραφείου ποιότητας των υπηρεσιών υγείας του ΠΟΥ που είναι εγκατεστημένο στην Αθήνα είναι καθοριστικής σημασίας και συντελεί τόσο στην ασφάλεια, την ποιότητα και το πνεύμα συνεργασίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης