Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας για παρακολουθήσεις: Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει - Θα συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Πέτσας για παρακολουθήσεις: Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει - Θα συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

«Οποιαδήποτε ευθύνη για πολιτικούς χειρισμούς την έχουν αναλάβει ήδη υψηλόβαθμα στελέχη», ανέφερε ο Στ. Πέτσας

«Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει. Το θέμα είναι η ουσία», τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στ. Πέτσας, αναφερόμενος στα σχόλια του Ν. Ανδρουλάκη και του Α. Τσίπρα για τις παρακολουθήσεις.
Ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε σε «μια νόμιμη επισύνδεση, μια παρακολούθηση μετά από εισαγγελική παραγγελία για λόγους εθνικής ασφάλειας» και διαβεβαίωσε πως «θα συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας».
Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, αναμένεται να γίνει από το μεσημέρι και μετά.
Σημείωσε δε, με αφορμή τις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέων, πως «οποιαδήποτε ευθύνη για πολιτικούς χειρισμούς την έχουν αναλάβει ήδη υψηλόβαθμα στελέχη», ενώ υπογράμμισε ότι «ο κ.Ανδρουλάκης εκλήθη από τον κ.Γεραπετρίτη».
Όπως εξήγησε ο κ. Πέτσας, «ο Δημητριάδης παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας, αφού δεν ενημερώθηκε ως «κρίκος» αφού η ΕΥΠ υπάγεται στο γραφείο του πρωθυπουργού» και κάλεσε τον κ. Ανδρουλάκη «να μην μπαίνει με τέτοιους χαρακτηρισμούς στην υπόθεση».«Δεν είναι πρωτοφανές η ΕΥΠ να υπάγεται στον πρωθυπουργό, συμβαίνει και σε άλλες χώρες, όπως στη Γερμανία αλλά και στην Ελλάδα υπαγόταν στο παρελθόν, επί Ανδρέα Παπανδρέου», ανέφερε.
Σχετικά με τη διάψευση των πρεσβευτών της Ουκρανίας και της Αρμενίας για τις εντολές παρακολούθησης, ανέφερε ότι «οι σχολιαστές έχουν ευθύνη των λεγομένων τους» και ξεκαθάρισε πως «για λόγους εθνικής ασφάλειας δεν μπορώ να σχολιάσω, περιμένω τη θεσμική οδό που είναι η Βουλή».
«Η εμπιστοσύνη που απολαμβάνει ο πρωθυπουργός είναι πρωτοφανής, αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις», πρόσθεσε.

Μέτρα στήριξης στη ΔΕΘ

«Θα δούμε μέτρα στήριξης, υπήρχε στήριξη από το φθινόπωρο του 2021, έχουμε ΔΕΘ κι έχουμε πει ότι, οποιοδήποτε ευρώ περισσεύει θα διατεθεί στους πολίτες. Το οικονομικό επιτελείο δεν κάνει διακοπές, σχεδιάζει τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.
Εκτίμησε ότι «ο εισαγόμενος πληθωρισμός δεν φαίνεται να έχει πλήξει την ελληνική οικονομία όσο άλλες».

Ενέργεια και συντάξεις

Αναφορικά με το ζήτημα της ενέργειας, ο κ.Πέτσας ανέφερε πως θα υπάρξει διασύνδεση των δημοτικών κονδυλίων με την εξοικονόμηση ενέργειας και εξήγησε πως «εμείς δίνουμε χρήματα, δεν κόβουμε».
«Θα συνεχίσουμε και στο 2ο εξάμηνο να δίνουμε χρήματα στους δήμους. Πώς θα γίνει αυτό; Δεν πρέπει να συνδεθεί με την ενέργεια; Όπως το βλέπω εγώ είναι ένα ποσό 100-150 εκατομμυρίων ευρώ», συμπλήρωσε ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μην στηριχτούν οι σχολικές επιτροπές».
Σχετικά με τις αυξήσεις συντάξεων, σημείωσε ότι «για πρώτη φορά το 2023 θα υπάρξει αύξηση των συντάξεων, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και στο Δημόσιο».
Τέλος, για τα ελληνοτουρκικά και την έξοδο του τουρκικού γεωτρύπανου στη Μεσόγειο, ανέφερε ότι «χρειάζεται εθνική επαγρύπνηση, η οποία είναι ενισχυμένη. Πρέπει να έχουμε πάντα τους συμμάχους μας και ελπίζω ότι θα έχουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης