Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση φοβάται την άρση απορρήτου στην Επιτροπή Θεσμών - Σήψη και συγκάλυψη βλέπουν τα διεθνή ΜΜΕ

Η κυβέρνηση φοβάται την άρση απορρήτου στην Επιτροπή Θεσμών - Σήψη και συγκάλυψη βλέπουν τα διεθνή ΜΜΕ
Οι αντιφάσεις Δεμίρη - Κοντολέοντα δείχνουν… την ενοχή – Ο Μητσοτάκης ήξερε

Ένα γκρίζο πέπλο σκεπάζει την πολιτική σκηνή της Ελλάδος αφού όπως εξελίσσεται η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αλλά και η Εξεταστική Επιτροπή που θα πάρει τα σκήπτρα, αναδύεται μία εικόνα συγκάλυψης και συμψηφισμού.
Σε τέτοιο βαθμό που τα κόμματα της αντιπολίτευσης σκέφτονται να καταγγείλουν το προεδρείο της Επιτροπής διότι δεν διενεργεί ψήφισμα για την αποσαφήνιση του άρθρου 43Α το οποίο λέει ότι μπορεί η Επιτροπή Θεσμών να ελέγξει την ΕΥΠ για το απόρρητο.

Αδειάζουν κυβέρνηση για το απόρρητο Ράμμος – Τζαβάρας - Ρουμπάτης

Και αυτό διότι ο Παναγιώτης Κοντολέων και ο Γρηγόρης Δημητριάδης απέφυγαν να απαντήσουν επί της ουσίας για το εάν παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα επικαλούμενοι το απόρρητο.
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος - ο οποίος έχει διοριστεί μετά από πρόταση του Γιώργου Γεραπετρίτη - «αδειάζει» την κυβέρνηση και φέρεται να υποστηρίζει ότι το απόρρητο στις υποκλοπές δεν μπορεί να προβληθεί στην Βουλή, κοινώς ότι παύει να ισχύει στην διαδικασία διερεύνησης από μία κοινοβουλευτική Επιτροπή.
Το ίδιος φέρεται να έχει υποστηρίξει και ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας.
Αλλά και ο Γιάννης Ρουμπάτης, πρώην διοικητής της ΕΥΠ υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να ισχύει το απόρρητο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Σας τα είχαμε πει ότι το Μαξίμου φοβάται την Επιτροπή Θεσμών επειδή δεν μπορεί να ελέγξει τους βουλευτές – μέλη της…

Οι αντιφάσεις Δεμίρη - Κοντολέοντα δείχνουν… την ενοχή – Ο Μητσοτάκης ήξερε

Εκτός αυτού, σε αντιφάσεις πέφτουν ο πρώην και ο νυν διοικητής της ΕΥΠ σχετικά με το εάν ναι ή όχι ενημερωνόταν ο Πρωθυπουργός για τις επισυνδέσεις και τα πρόσωπα που παρακολουθούσε η ΕΥΠ.
Κατά την παρουσία του στην πολύωρη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο Θεμιστοκλής Δεμίρης τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός είναι ενημερωμένος για τις νόμιμες επισυνδέσεις που έχει πραγματοποιήσει η ΕΥΠ.
Λίγο πιο πριν ο προκάτοχός του Παναγιώτης Κοντολέων ήταν κατηγορηματικός ότι ο Πρωθυπουργός και το γραφείο του δεν ενημερωνόταν για τις αποφάσεις άρσης απορρήτου των επικοινωνιών …

Αν θες να κρύψεις ένα σκάνδαλο, κάνε μία Εξεταστική Επιτροπή, λέγανε οι παλιοί

Όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν το εξής ρητό που λένε διάφοροι κοινοβουλευτικοί.
Ότι εάν θες να κρύψεις ένα σκάνδαλο, κάνε μία εξεταστική επιτροπή…
Γι’ αυτό και είναι επίκαιρη η πρόταση του Θόδωρου Ρουσόπουλου να ξεκινήσει παράλληλα με την Εξεταστική επιτροπή, έρευνα από εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το θέμα της νόμιμης επισύνδεσης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη ώστε να φωτιστεί κάθε πτυχή, διότι στην Εξεταστική Επιτροπή αλλά και στην Επιτροπή Θεσμών, οι εμπλεκόμενοι επικαλούνται το απόρρητο για να μην μιλήσουν για το πλαίσιο της παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη και κυρίως αν ήξερε ο Πρωθυπουργός.
Ενώ όπως άφησε να υπονοηθεί εμπλεκόμενος όλοι οι φάκελοι παρακολούθησης έχουν καταστραφεί.

Τα διεθνή ΜΜΕ παρουσιάζουν μία σωστή εικόνα που τα ελληνικά φοβούνται να δώσουν

Δικαίως, λοιπόν, ξένα μέσα όπως το Der Spiegel, Le Monde, Τhe Guardian, New York Times, La Republica, Politico τα οποία είναι διεθνώς από τα πιο αναγνωρισμένα για την εγκυρότητά τους ΜΜΕ οικοδομούν μία εικόνα αδιαφανούς καθεστώτος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη αναφερόμενοι κυρίως για το θέμα των υποκλοπών των πολιτικών αντιπάλων του.
Δικαίως, λοιπόν, ξένα ΜΜΕ εγγυημένης εγκυρότητας διαμορφώνουν μία εικόνα σήψης στην πολιτική σκηνή, μία εικόνα συγκάλυψης σκανδάλων καθώς τα ελληνικά «πληρωμένα» από τη λίστα Πέτσα ΜΜΕ στο 90% δεν βλέπουν θεσμική εκτροπή.

Και το χειρότερο: Δημοσκοπήσεις δείχνουν την κυβέρνηση να μην έχει επηρεαστεί καθόλου από το σκάνδαλο των υποκλοπών, παρουσιάζοντάς της πολιτικά κυρίαρχη και τα υπόλοιπα κόμματα με μικρή δυναμική…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης