Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: Έως 12/9 οι εγγραφές για το Ολοήμερο - Μέτρα για τη φοιτητική στέγη

Κεραμέως: Έως 12/9 οι εγγραφές για το Ολοήμερο - Μέτρα για τη φοιτητική στέγη
Η κυβέρνηση λαμβάνει ειδικά μέτρα για τη φοιτητική στέγη και ήδη είναι έτοιμες οι μονάδες στην Κρήτη, τη Θεσσαλία και την Θράκη , ενώ ολοκληρώνονται στη δυτική Αττική και τη Μακεδονία, υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας
Σχετικά Άρθρα
Ανοιχτές είναι οι εγγραφές  για το Ολοήμερο σχολείο, ενώ η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με περισσότερους μόνιμους εκπαιδευτικούς, καινοτομίες, αλλά και επιπλέον χρηματοδότηση για τη θέρμανση, όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως.
Η κα Κεραμέως μιλώντας στην ΕΡΤ υπογράμμισε πως «ξεκινάμε με περισσότερους μόνιμους εκπαιδευτικούς από κάθε άλλη σχολική χρονιά και ήδη έχουν αναλάβει υπηρεσία».
Για το Ολοήμερο σχολείο, αφού σημείωσε ότι σε 5.000 τμήματα στα μισά σχολεία της χώρας θα διαρκεί ως τις 17.30 αντί για τις 16.00, ανέφερε ότι οι εγγραφές ανοικτές ως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Για άνοιγμα σχολείων και πανδημία

Σύμφωνα με την κα Κεραμέως, πουθενά στον κόσμο δεν άνοιξαν τα σχολεία με μέτρα για τον κορωνοιό, ενώ δεν έχει νόημα να υπάρξει μια φούσκα μέτρων στα σχολεία όταν όλα τα παιδιά στη συνέχεια έχουν απογευματινές δραστηριότητες.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας προς το Υπουργείο Παιδείας , θα ανοίξουν στις 12/9 τα σχολεία χωρίς τη χρήση μάσκας και διενέργειας τεστ.

Περί θέρμανσης

Ήδη, το υπουργείο Εσωτερικών έχει ενισχύσει το κονδύλι για τις σχολικές επιτροπές των δήμων και τις πρόσθετες χρηματοδοτικές ανάγκες, τόνισε σχετικά με τη θέρμανση η κα Κεραμέως.
Σε ερώτημα για τον εξαερισμό, απάντησε ότι δεν το έχει εισηγηθεί η Επιτροπή.

Φοιτητική στέγη

Η κυβέρνηση λαμβάνει ειδικά μέτρα για τη φοιτητική στέγη και ήδη είναι έτοιμες οι μονάδες στην Κρήτη, τη Θεσσαλία και την Θράκη , ενώ ολοκληρώνονται στη δυτική Αττική και τη Μακεδονία, υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας.
Για το μάθημα των Θρησκευτικών η κα Κεραμέως υπενθύμισε ότι με 4 αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας καθορίζεται ότι η απαλλαγή ισχύει μόνο για άθεους ή αλλόθρησκους.

Περί καινοτομιών και αξιολόγησης

Η υπουργός Παιδείας μίλησε επίσης για την αξιολόγηση των 14.000 σχολικών δομών και των περίπου 170.000 εκπαιδευτικών, αλλά και την εισαγωγή καινοτομιών σε όλα τα σχολεία της χώρας(Παιδαγωγικοί Σύμβουλοι/Μέντορες, οι Ενδοσχολικοί Συντονιστές και οι Όμιλοι).
Υπογράμμισε ότι μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος διδασκαλίας, κάθε σχολείο παίρνει πρωτοβουλίες από αθλήματα και χορό μέχρι πειράματα και κατασκευές, ενώ αναφέρθηκε στους μέντορες, δηλαδή τους παλαιότερους εκπαιδευτικούς που αναλαμβάνουν ρόλο συμβούλου «με στόχο να εμπνεύσουν, να προσανατολίσουν και να υποστηρίξουν κάθε νεοδιοριζόμενο ή πρόσφατα τοποθετημένο στη σχολική μονάδα εκπαιδευτικό, με προϋπηρεσία έως πέντε έτη».
Σχετικά με τα τρία επίπεδα της αξιολόγησης, σημείωσε ότι η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας έχει ολοκληρωθεί κατά 99,7% και καλύπτει ακόμη και θέματα εξωστρέφειας, η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος με την «υλική Πίζα να εφαρμόζεται για πρώτη φορά, εμφάνισε καλύτερα αποτελέσματα στο Δημοτικό, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, ενώ η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών γίνεται από τρία πρόσωπα, τον διευθυντή του σχολείου, τον σύμβουλο παιδαγωγικής ευθύνης και τον σύμβουλο ειδικότητας και προχωρά ως «βασικό βελτιωτικό μέτρο» για 170 εκπαιδευτικούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης