Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης: Δεν είναι πλέον η Ελλάδα πύλη εισόδου μεταναστών - Οι αιτούντες άσυλο είναι το 0,3% του πληθυσμού

Μηταράκης: Δεν είναι πλέον η Ελλάδα πύλη εισόδου μεταναστών - Οι αιτούντες άσυλο είναι το 0,3% του πληθυσμού
Από 202.000 εκκρεμή αιτήματα ασύλου το καλοκαίρι του 2019, σήμερα έχουν μείνει 35.000 και θα φτάσουμε σχεδόν στο μηδέν έως το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με τον Ν. μηταράκη

«Η Ελλάδα δεν είναι πλέον πύλη εισόδου», υπογράμμισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκης, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Κων. Μπογδάνου, αναφορικά με «την πλατφόρμα υποβολής μεταγενέστερης αίτησης».
Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, φέτος θα είμαστε περίπου το 4% των αφίξεων στην ΕΕ, από άνω του 60% των αφίξεων που ήμασταν το 2015. Δεν είμαστε πλέον η πύλη εισόδου».
Ακόμη, ο υπουργός σημείωσε ότι ενώ υπήρχαν 202.000 εκκρεμή αιτήματα ασύλου το καλοκαίρι του 2019, σήμερα έχουν μείνει 35.000 και θα φτάσουμε σχεδόν στο μηδέν έως το τέλος του χρόνου.
Κάνοντας αναφορά στην αίσθηση ότι έχουμε εκατομμύρια ξένους στην Ελλάδα, ξεκαθάρισε πως αυτό δεν ισχύει και ανέφερε ότι οι αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα είναι το 0,3% του πληθυσμού και οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που ζουν στη χώρα είναι το 0,5% του πληθυσμού.
Ο κ. Μπογδάνος μίλησε για ενέργειες της κυβέρνησης που δεν είναι σύμφωνες με τον προγραμματικό λόγο της ΝΔ για την απέλαση των παρανόμως εισελθόντων, δίνοντας, όπως σημείωσε, στους «λαθρομετανάστες» μια ακόμα ευκαιρία για να παραμείνουν στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης