Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με τη διοίκηση της ΔΕΘ - Helexpo συναντήθηκε ο πρωθυπουργός - Στο επίκεντρο η ανάπλαση του χώρου, δηλώσεις

Με τη διοίκηση της ΔΕΘ - Helexpo συναντήθηκε ο πρωθυπουργός - Στο επίκεντρο η ανάπλαση του χώρου, δηλώσεις
Τα περίπτερα της ΔΕΘ επισκέπτεται ο Κ. Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα

Στους χώρους της 86ης ΔΕΘ, που ανοίγει σήμερα, Σάββατο 10/9, τις πύλες της με τιμώμενη χώρα είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απόψε στις 20:00 θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο "Ι.Βελλίδης" παρουσιάζοντας τους άξονες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και τα μέτρα για την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στην ενεργειακή κρίση.
Ο κ. Μητσοτάκης είχε σήμερα (10/9) συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ – Helexpo, ενώ προηγήθηκαν τα εγκαίνια της 86ης ΔΕΘ που τέλεσε ο Μητροπολίτης 'Ανθιμος σε υπαίθριο χώρο μπροστά στην είσοδο των γραφείων Διοίκησης. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τα περίπτερα της Έκθεσης.
Το έργο της ανάπλασης του χώρου της ΔΕΘ «παίρνει σάρκα και οστά», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα.
Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός προϋπολογισμού και εντός χρονοδιαγράμματος.
«Χαίρομαι πολύ γιατί μία ιδέα, που πολλοί χαρακτήριζαν επιστημονικής φαντασίας παίρνει «σάρκα και οστά» και αυτή τη στιγμή είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε στην πόλη της Θεσσαλονίκης οπτικοποιημένο το σχέδιο μας για την ανάπλαση της ΔΕΘ», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Πρόσθεσε πως «τώρα που το βλέπουμε οπτικοποιημένο καταλαβαίνουμε το μέγεθος της παρέμβασης. Είναι πραγματικά η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση που θα μπορούσε να γίνει στην πόλη και θα είναι ένα εκθεσιακό κέντρο το οποίο εκτός από τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, θα έχει και τη μοναδική ιδιότητα να βρίσκεται στο κέντρο της πόλης σε αντίθεση με όλα τα άλλα εκθεσιακά κέντρα ,τα οποία βρίσκονται συνήθως έξω και να επικοινωνούν με τις πόλεις οι οποίες τα φιλοξενούν».
Υπογράμμισε ότι η πολιτεία θα σταθεί αρωγός και για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΕΘ- helexpo, ώστε να βρεθούν χρήματα για την εκπόνηση μελετών, όπως και για τα χρηματοδοτικά εργαλεία πού έχουν συμφωνηθεί με τα αρμόδια υπουργεία.
helexpo.JPG
Τζήκας: Πάμε καλά στο θέμα της ανάπλασης

«Πάμε καλά στο θέμα της ανάπλασης», είπε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, προσθέτοντας ότι οι κατασκευαστικές εργασίες θα γίνονται εν λειτουργία και πως το 2026 θα μπορούν να γίνουν τα εγκαίνια του νέου εκθεσιακού κέντρου και ίσως υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση στην πλήρη ολοκλήρωση των έργων.
Για το νέο συνεδριακό κέντρο ανέφερε ότι βιοκλιματικά και ψηφιακά θα είναι το καλύτερο στην Ευρώπη, ίσως και σε όλο τον κόσμο και θα εξασφαλίζει μεγάλη μείωση και κατανάλωση ενέργειας.
Αναφερόμενος στη φετινή ΔΕΘ, υπογράμμισε ότι είναι μία μεγάλη γιορτή που σημαίνει και την επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία του κορωνοιου, ενώ αυξήθηκε από 50% σε 55% το ποσοστό του χώρου που θα διατεθεί ελεύθερος στην πόλη και στους πολίτες.

Δηλώσεις Σκέρτσου - Καλαφάτη - Τζιτζικώστα - Ζέρβα

Σε επιμέρους ζητήματα που αφορούν το έργο της ανάπλασης της ΔΕΘ αναφέρθηκαν ο υπουργός Επικρατείας 'Ακης Σκέρτσος και ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ενώ ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπογράμμισε ότι η περιφέρεια θα εξασφαλίσει πόρους για το μεγάλο αυτό project κυρίως για αναπλάσεις.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας, μίλησε για αυξημένη τουριστική κίνηση την περίοδο του καλοκαιριού στην πόλη που συνεχίζεται και αυτό το διάστημα, όπως και σε έργα που εκτελεί ή προγραμματίζει ο Δήμος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης