Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Για να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες Μητσοτάκη, χρειάζεται σταθερότητα

Οικονόμου: Για να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες Μητσοτάκη, χρειάζεται σταθερότητα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι δεν θα σταματήσει η στήριξη της κοινωνίας για την ενεργειακή κρίση

Σχετικά Άρθρα

Την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας στη χώρα ώστε να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της ΔΕΘ, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
«Είναι προφανές ότι για την κυβέρνηση υπάρχει μόνο ένας δρόμος: να αποτελέσει το θεματοφύλακα της σταθερότητας αυτής. Η σταθερότητα είναι ζητούμενο σε όλη την Ευρώπη και ήδη δυστυχώς άλλες χώρες έχουν εισέλθει ή εισέρχονται σε περιδίνηση. Αυτό δεν βοηθά την αντιμετώπιση των μεγάλων κρίσεων. Θα έλεγα ότι τις επιδεινώνει κιόλας» υποστήριξε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα σταματήσει η στήριξη της κοινωνίας για την ενεργειακή ακρίβεια, η οποία θα είναι οριζόντια. Θα μπουν κάποια κίνητρα για επιβραβευση για λιγότερη κατανάλωση. Ένα είδος μπόνους σε κάποιους που πιάνουν στόχους, αλλά στηριξη θα υπάρχει για όλους. Δεν συζητάμε μέτρα υποχρεωτικού χαρατήρα για ιδιώτες».

Η στεγαστική πολιτική

Ο κ. Οικονόμου επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση θα μείνει προσηλωμένη στους στόχους της ανέφερε ότι ένα φιλόδοξο σχέδιο στεγαστικής πολιτικής μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή με προτεραιότητα τους νέους ανθρώπους και τα νέα ζευγάρια.
«Στις βασικές του γραμμές το σχέδιο αυτό -όπως το παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ- φθάνει το 1,8 δισ. ευρώ και θα απευθύνεται σε 137.000 ωφελούμενους με μια σειρά από πρωτοβουλίες ώστε να αποκτήσουν ή να μισθώσουν φθηνότερο σπίτι. Οι δράσεις θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα ενώ εκείνες που προϋποθέτουν νέες κατασκευές θα αρχίσουν να αναπτύσσονται σταδιακά», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης