Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως για ΟΠΠΙ: Θα σταματήσουν οι έκνομες ενέργειες στα ΑΕΙ - Δυναμικά επεκτείνεται η σχέση Ελλάδας – Αμερικής στον τομέα της εκπαίδευσης

Κεραμέως για ΟΠΠΙ: Θα σταματήσουν οι έκνομες ενέργειες στα ΑΕΙ - Δυναμικά επεκτείνεται η σχέση Ελλάδας – Αμερικής στον τομέα της εκπαίδευσης
"Πριν έρθει στα πράγματα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είχαμε δεκάδες περισταστικά έκνομων ενεργειών στα πανεπιστήμια. Πλέον αυτές είναι πολύ λίγες", τόνισε η Ν. Κεραμέως
Σχετικά Άρθρα

Η κυβέρνηση «θα προχωρήσει με το μέτρο προκειμένου να σταματήσουν οι έκνομες ενέργειες στα ΑΕΙ», ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας, Ν, Κεραμεώς, με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια που σημειώθηκαν στο ΑΠΘ λόγω της εμφάνισης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.
Η κα Κεραμέως μιλώντας στην ΕΡΤ από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Μετασχηματισμό της Εκπαίδευσης, αναφερόμενη στα επεισόδια στο ΑΠΘ και την παρέμβαση της αστυνομίας, τόνισε ότι η Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) μπορεί να επεμβαίνει, όπως ακριβώς το κάνει σε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο χώρο.
«Υπάρχουν και άλλες παρεμβάσεις, όπως η ελεγχόμενη είσοδος που ξεκινάει και οι ομάδες προστασίας, τα οποία είναι συμπληρωματικά μέτρα, που στόχο έχουν να αποκτήσουν τα ΑΕΙ το ακαδημαϊκό περιβάλλον που τους αρμόζει», ανέφερε η υπουργός.
Όπως ανέφερε, «πριν έρθει στα πράγματα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είχαμε δεκάδες περισταστικά έκνομων ενεργειών στα πανεπιστήμια. Πλέον αυτές είναι πολύ λίγες. Οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων έρχονται να ενισχύσουν περαιτέρω τις προσπάθειες που κάνουμε για να αποδώσουμε το ακαδημαϊκό περιβάλλον στους μαθητές, στους καθηγητές, στο προσωπικό των ΑΕΙ. Η πρώτη ρύθμιση ήταν η αποκατάσταση του Ασύλου στην πραγματική του έννοια».
Κατά την ίδια «είναι φυσιολογικό να υπάρχουν αντιδράσεις γιατί πάμε να σπάσουμε κάποια στερεότυπα, να παρεισφήσουμε σε ένα χώρο που ήταν συνώνυμο να υπάρχουν έκνομες ενέργειες. Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά και επιτέλους τα πανεπιστήμιά μας να έχουν το ακαδημαϊκό περιβάλλον που τους αρμόζει».
Για τη χρήση βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις και τη χρήση κρότου λάμψης στο περιθώριο της συναυλίας που έγινε στο ΑΠΘ στις 16/9, η κα Κεραμέως σημείωσε πως «είναι σκηνές που προφανώς όλους μας προβληματίζουν. Ωστόσο, γίνεται μια συστηματική προσπάθεια για να μπει ένα τέλος σε όλες αυτές τις έκνομες ενέργειες».

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός

«Η Ελλάδα ηγείται όλων των κλιμακίων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης. Έχω αναλάβει επικεφαλής της θεματικής αυτής μαζί με την Σιγκαπούρη, για λογαριασμό όλων των χωρών μελών του ΟΗΕ», υπογράμμισε η κα Κεραμέως.
Εξηγώντας το τι αφορά ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι «δεν έχει να κάνει με την αντικατάσταση της δια ζώσης εκπαίδευσης, μέσω της τηλεκπαίδευσης. Δεν είναι αυτός ο στόχος. Στόχος είναι πώς θα εμπλουτίσουμε τη δια ζώσης εκπαίδευση με νέα ψηφιακά εργαλεία (π.χ. διαδραστικοί πίνακες) όπως οι ψηφιακές πλατφόρμες με ανοικτά δεδομένα, με εκπαιδευτικό υλικό χρήσιμο σε όλους».

Η σχέση Ελλάδας – Αμερικής επεκτείνεται δυναμικά στον τομέα της εκπαίδευσης

Η κα Κεραμέως κάνοντας αναφορά στο θέμα της διασύνδεσης των ελληνικών πανεπιστημίων με τα αμερικανικά, δήλωσε ότι τον Νοέμβριο «έρχονται στη χώρα μας πάνω από 30 κορυφαία Αμερικανικά Πανεπιστήμια», «είτε για να συνάψουν νέες συνεργασίες, είτε να εμβαθύνουν υπάρχουσες συνεργασίες».
«Πλέον, η σχέση Ελλάδας – Αμερικής επεκτείνεται πάρα πολύ δυναμικά στον τομέα της εκπαίδευσης», είπε χαρακτηριστικά.

Για ομιλία Τσίπρα στην 86η ΔΕΘ

Τέλος, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην 86η ΔΕΘ και τις εξαγγελίες για την Παιδεία, η κα Κεραμέως ανέφερε ότι «όσο ήταν πρωθυπουργός δεν έκανε ούτε μία πρόσληψη», ενώ χαρακτήρισε τα όσα δήλωσε ο Α. Τσίπρας για την ελεύθερη είσοδο των μαθητών στα πανεπιστήμια ως άκριτο λαϊκισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης