Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Μάλτα τη Δευτέρα 10/10 ο Δένδιας - Σειρά επαφών με φόντο τις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη

Στη Μάλτα τη Δευτέρα 10/10 ο Δένδιας -  Σειρά επαφών με φόντο τις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και  Λιβύη
Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στη Βαλέτα

Τη δεύτερη επίσκεψή του στη Μάλτα (Βαλέτα) θα πραγματοποιήσει αύριο, Δευτέρα 10/10, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Μελιταίο Υπουργό Εξωτερικών, Ian Borg.
Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.
Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Μάλτας, Anglu Farrugia.
Kατά την παραμονή του στη Βαλέτα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Μάλτας, George Vella.

Οι συζητήσεις

Οι συζητήσεις του Υπουργού Εξωτερικών κατά την επίσκεψή του στη Μάλτα αναμένεται να καλύψουν ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως οι προοπτικές για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, η συνεργασία των δύο χωρών στην ΕΕ και το μεταναστευτικό - προσφυγικό. Επιπλέον, οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν και σε διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, όπως η κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, καθώς και εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στη Βαλέτα. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2020, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στην Αθήνα του τότε Μελιταίου Υπουργού Εξωτερικών, Evarist Bartolo, τον Σεπτέμβριο του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης