Πολιτική

Χρ. Δήμας: Θεαματική η αύξηση των τεχνοβλαστών στην Κοζάνη και στην Δ. Μακεδονία

Χρ. Δήμας: Θεαματική η αύξηση των τεχνοβλαστών στην Κοζάνη και στην Δ. Μακεδονία
Τεχνοβλαστοί είναι οι  εταιρείες που ιδρύουν ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια δίνοντας την ευκαιρία σε νέους επιστήμονες να εργάζονται στον τόπο τους με πολύ καλές αμοιβές
Σχετικά Άρθρα

«Οι 8 από τους 9 Τεχνοβλαστούς που διαθέτει σήμερα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, δημιουργήθηκαν μετά το νέο θεσμικό πλαίσιο που νομοθετήσαμε το 2021, ενώ εντός του επόμενου χρόνου θα λειτουργήσουν επιπλέον 5 spin-off εταιρείες. Επίσης είναι μέλη του Elevate Greece».
Αυτό σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας με αφορμή τη σημερινή επίσκεψή του στις νέες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Στην ανάρτησή του ο υφυπουργός αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Οι 8 από τους 9 Τεχνοβλαστούς που διαθέτει σήμερα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, δημιουργήθηκαν μετά το νέο θεσμικό πλαίσιο που νομοθετήσαμε το 2021, ενώ εντός του επόμενου χρόνου θα λειτουργήσουν επιπλέον 5 spin-off εταιρείες.
Επίσης είναι μέλη του Elevate Greece.
Η θεαματική αύξηση των τεχνοβλαστών, δηλαδή των εταιρειών των ερευνητικών κέντρων και των πανεπιστημίων, που έχουν αναπτυχθεί στην #Κοζάνη και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής #Μακεδονίας, δίνει την δυνατότητα σε σχεδόν 100 ταλαντούχους νέους επιστήμονες να παραμείνουν στον τόπο τους με πολύ καλές αμοιβές, να είναι ανταγωνιστικοί και να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους από εκεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης