Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλεξιάδης: Να ενεργοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, να γίνουν περισσότεροι και στοχευμένοι έλεγχοι για αισχροκέρδεια στην αγορά

Αλεξιάδης: Να ενεργοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, να γίνουν περισσότεροι και στοχευμένοι έλεγχοι για αισχροκέρδεια στην αγορά
Στην ερώτηση περί ευρημάτων των δημοσκοπήσεων, ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για τη διάχυτη προπαγάνδα, την παραπληροφόρηση και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας που κυριαρχούν σε μέσα ενημέρωσης, υπενθυμίζοντας τον ρόλο πολλών εξ αυτών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Για τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στην αγορά με την ακρίβεια να πλήττει καίρια πολίτες και επιχειρήσεις και την κυβέρνηση να παραμένει απλός θεατής, μίλησε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΡΤ ο Βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης.
Η πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες επιβεβαιώνουν τις θέσεις και τις προτάσεις που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον Σεπτέμβριο του 2021 στη ΔΕΘ, βλέποντας το πρόβλημα με την ακρίβεια. Επιβεβαιώνουν τις προειδοποιήσεις, που είχε απευθύνει για τη διατήρηση του ελέγχου του Δημοσίου στη ΔΕΗ, βλέποντας εκρηκτικές αυξήσεις πριν από την εισβολή στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις του πολέμου στην ενεργειακή κρίση, αντίθετα με τις ανοησίες αρμόδιων υπουργών που έλεγαν πως η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα επιφέρει πτώση των τιμών.
Το πολιτικό και οικονομικό αφήγημα της κυβέρνησης δεν συμβαδίζει με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι για πρώτη φορά από το 2010 και τα βάρβαρα χρόνια που ακολούθησαν, περισσότεροι από 200 φούρνοι έχουν κλείσει από την αρχή του έτους. Καλή η επικοινωνία και η προπαγάνδα, χρειάζονται όμως ενέργειες για να μην επεκταθεί το φαινόμενο και σε άλλες επιχειρήσεις, η πραγματικότητα είναι όντως ζοφερή.
Στην ερώτηση περί ευρημάτων των δημοσκοπήσεων, ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για τη διάχυτη προπαγάνδα, την παραπληροφόρηση και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας που κυριαρχούν σε μέσα ενημέρωσης, υπενθυμίζοντας τον ρόλο πολλών εξ αυτών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τότε που έβριθαν οι ζωντανές συνδέσεις και τα κανάλια έξω από Υπουργεία, οι αναλύσεις και οι ωριαίες εκπομπές στα στούντιο, αντίθετα με τη σημερινή αφωνία. Πόσες φορές είδατε κάμερες να πηγαίνουν σε σούπερ μάρκετ, όχι συνοδεύοντας Υπουργούς που καγχάζουν πως όλα είναι τέλεια, πόσες φορές είδατε κάμερες έξω από φούρνους; Δυστυχώς ορισμένα κανάλια και ΜΜΕ, διαμορφωτές της κοινής γνώμης, δεν τιμούν τον ρόλο της αντικειμενικής ενημέρωσης, αλλά της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης, με σκοπό συγκεκριμένα οφέλη και εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων. Στη συνέχεια κάλεσε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να εμπιστευτεί τις δημοσκοπήσεις και να προχωρήσει γρήγορα σε εκλογές, εκφράζοντας άποψη για επικείμενο «Βατερλό» της ΝΔ στη Δυτική Αττική, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών του Πειραιά.
Οι κάτοικοι, είπε, επιθυμούν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση για την πολιτική της στη διαχείριση των απορριμμάτων και τι επιφυλάσσει για τη Φυλή και το Σχιστό, για την προβληματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της περιοχής Θριάσιο, Αττικό, Τζάνειο , Μεταξά, Κρατικό Νίκαιας, για το κυκλοφοριακό και για μια σειρά άλλων υποθέσεων.
Ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για την αναγκαιότητα να προστατευτούν πολίτες και επιχειρήσεις από την αισχροκέρδεια μέσω της ενεργοποίησης των ελεγκτικών μηχανισμών, μέσω πολλών και στοχευμένων ελέγχων, ενώ διέψευσε και τις «κορώνες» στελέχους της ΝΔ αλλά και παρευρισκόμενου βουλευτή της ΝΔ περί κατάργησης και απενεργοποίησης του ΣΔΟΕ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθύμισε ότι αλλαγές έγιναν στις αρμοδιότητες του ΣΔΟΕ με βάση τις συμφωνίες με τους δανειστές, μίλησε για τους υπάλληλους που είναι επιφορτισμένοι με πολλή δουλειά καθώς και για την ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών του.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης