Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση ελέγχει την… επικαιρότητα - Αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις Μαξίμου - Μαρινάκη, η Κιβωτός και η στρατηγική με τα πρωινάδικα

Η κυβέρνηση ελέγχει την… επικαιρότητα - Αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις Μαξίμου - Μαρινάκη, η Κιβωτός και η στρατηγική με τα πρωινάδικα
Το ΒΗΜΑ αυτή τη Κυριακή δεν είχε αποκαλυπτικό θέμα για τις υποκλοπές και τα ΝΕΑ το Σάββατο συνέδεσαν τις υποκλοπές με το θέμα της Κιβωτού του Κόσμου
Σχετικά Άρθρα

Tα πράγματα έχουν αρχίσει να ξεκαθαρίζουν στο θέμα των υποκλοπών.
Με κάποιο τρόπο ή κάποια συμφωνία το Μέγαρο Μαξίμου έχει κλείσει τις παρτίδες που άνοιξε με το ΔΟΛ του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Το ΒΗΜΑ αυτή τη Κυριακή δεν είχε αποκαλυπτικό θέμα για τις υποκλοπές και τα ΝΕΑ το Σάββατο συνέδεσαν τις υποκλοπές με το θέμα της Κιβωτού του Κόσμου.
Δηλαδή μπάλα στην εξέδρα…

Ο δημοσιογράφος του ΔΟΛ επιβεβαίωσε ΒΝ


Ο δημοσιογράφος που υπογράφει τα ρεπορτάζ, σε κανάλι –και όχι στην εφημερίδα που γράφει- διατύπωσε την άποψη ότι η υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, ήταν γνωστή εδώ και καιρό (4 μήνες) και βγήκε για να αποπροσανατολίσει τη κοινή γνώμη από τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές.
Επιβεβαίωσε αυτό που είχαμε γράψει ήδη πρώτοι στις 21/11 όταν λέγαμε ότι η υπόθεση της Κιβωτού δείχνει την πρόθεση της κυβέρνηση να αλλάξει την ατζέντα με ένα θέμα υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας.

Ερώτημα Σπίρτζη γιατί βγήκε τώρα το θέμα της Κιβωτού


Μάλιστα ο τoμεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» κατηγορεί τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο ότι τηρεί «σιγή ιχθύος» σχετικά με τις αποκαλύψεις ότι η ΕΛΑΣ γνώριζε από τον Αύγουστο τις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου, ζητώντας εξηγήσεις γιατί επελέγη η συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να αναδειχθεί το γεγονός μετά από 4 μήνες. Είναι φανερό γιατί…

Το Τατόι, ο Παρθενώνας και το τετ α τετ Μητσοτάκη-Καρόλου

Όπως είναι φανερό και γιατί επιλέγεται από το Μέγαρο Μαξίμου να σηκώσει το θέμα των γλυπτών του Παρθενώνα όπου ο Κ. Μητσοτάκης θα το θέσει ενώπιον του Βασιλιά Κάρολου αλλά το ζήτημα με την ανάπλαση στο Τατόι. Και δεν είναι ανεξάρτητο από το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός σε μία εκπομπή μεγάλης τηλεθέασης τύπου «πρωινάδικο» αποφάσισε να βγει και να μιλήσει για το ζήτημα της αρρώστιας της αδερφής του.
Αν θα μπορούσαμε να πούμε ένα μεγάλο ατού που διαθέτει αυτή η κυβέρνηση είναι η ικανότητα της να επιβάλλει στα ΜΜΕ την επικαιρότητα.

Η στρατηγική των πρωινάδικων

Οι υποκλοπές πλέον δεν αναπαράγονται από τα ΜΜΕ, στην δημοσιότητα κυριαρχεί το θέμα της Κιβωτού του Κόσμου, την ίδια ώρα ο Πρωθυπουργός βγαίνει σε πρωινάδικα για να πετύχει μια στρατηγική προσέλκυσης απολιτικ κόσμου που παρακολουθεί τέτοιες εκπομπές ενώ την ίδια περίοδο βγαίνει και δημοσκόπηση που δείχνει ότι η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ 10,2% δηλαδη περισσότερο από ότι ήταν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019!!! Και όπως, μαθαίνουμε, θα συνεχίσει να βγαίνει σε αυτές τις εκπομπές καθώς του δίνει μεγάλη απήχηση σε πιο νεαρό κόσμο.

Εβδομάδα υποκλοπών, να δούμε τι θα παίξουν τα ΜΜΕ

Παράλληλα, εκφράζεται ο προβληματισμός από την μεριά της αντιπολίτευσης πως θα οδηγηθούμε σε εκλογές χωρίς να έχει εξιχνιαστεί όλη η υπόθεση των υποκλοπών, δηλαδή μέσα στο σκοτάδι.
Το θέμα αυτό το έχει θέσει και ο Νίκος Ανδρουλάκης και είναι σημαντική η θέση του γιατί αποτελεί ρυθμιστή των εκλογών και στον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης.
Τις επόμενες μέρες, μάλιστα, θα ψηφιστεί και το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ-υποκλοπές και το ΠΑΣΟΚ ζητάει αλλαγές σε μία συγκεκριμένη διάταξη για την τριετία για την καταστροφή του φακέλου του παρακολουθούμενου. Θα δούμε εάν θα μετακινηθεί από την θέση του. Ενώ μέσα στην εβδομάδα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα καλέσει τα επίμαχα πρόσωπα.
Η επικαιρότητα θα έχει το ζήτημα των υποκλοπών, να δούμε αν θα ανταποκριθούν τα ΜΜΕ.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης