Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προκαλεί ο Μαρκόπουλος: Είμαστε υπερήφανοι για τον Αντετοκούνμπο ενώ τον τ. βασιλιά Κωνσταντίνο, τον πετάτε έτσι με μία ευκολία

Προκαλεί ο Μαρκόπουλος: Είμαστε υπερήφανοι για τον Αντετοκούνμπο ενώ τον τ. βασιλιά Κωνσταντίνο, τον πετάτε έτσι με μία ευκολία
«Γι’ αυτό τον άνθρωπο δεν υπάρχει ένα δικαίωμα;» είπε ο βουλευτής της ΝΔ
Με φόντο την απόφαση για την ταφή του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ στο πάνελ του ΣΚΑΪ σχολίασαν και τον ρόλο του τέως στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο Δημήτρης Οικονόμου ρώτησε τον Χρήστο Σπίρτζη: «Αν η ελληνική κυβέρνηση αποφάσιζε να κάνει την κηδεία με τιμές αρχηγού κράτους, θα είχατε πρόβλημα;»,
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Πώς θα το έκανε αυτό από την στιγμή που δεν είχε την ελληνική ιθαγένεια;». «Αυτό νομίζω δεν θα βάραινε και πολύ» σχολίασε ο Δημήτρης Οικονόμου. «Του έχει αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια. Πώς θα αποφάσιζε το ελληνικό κράτος να αποδώσει τιμές;» πρόσθεσε ο Σπίρτζης.
«Μα ήταν αρχηγός κράτους όμως, δεν ήταν;» επέμεινε ο Δημήτρης Οικονόμου.
«Δεν είχε την ελληνική ιθαγένεια, δεν ήταν καν Έλληνας», επανέλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος ρώτησε τον Χρήστο Σπίρτζη: «Συμμετοχή στην ελληνική ιστορία δεν είχε;» για να πάρει την απάντηση: «Και άλλοι είχαν που δεν ήταν Έλληνες»
«Κυριε Σπίρτζη ο Κωνσταντίνος είχε μάθει ελληνικά σε φροντιστήριο; Δεν ήταν Έλληνας ο Κωνσταντίνος;» παρενέβη ο Άκης Παυλόπουλος.
«Δεν ήταν καν Έλληνας, Γλύξμπουργκ λεγόταν. Δεν ξέρω αν το θυμάστε…» απάντησε ο Χρήστος Σπίρτζης
«Για τον κάθε μετανάστη διεκδικείτε τα δικαιώματά του. Είμαστε υπερήφανοι για τον Αντετοκούνμπο, ενώ έναν άνθρωπο που συμμετείχε στα ιστορικά δρώμενα της χώρας μας, τον πετάτε έτσι με μία ευκολία…! Ο ελληνικός λαός τον έκρινε δημοκρατικά. Δεν κινδυνεύει η δημοκρατία μας. Γι’ αυτό τον άνθρωπο δεν υπάρχει ένα δικαίωμα;» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.
Ο Χρήστος Σπίρτζης τότε υπενθύμισε τις ευθύνες του Κωνσταντίνου και τις ενέργειές του οδήγησαν στη Χούντα ενώ σχολίασε και τις δηλώσεις Πέτσα για τον τέως.
«Γιατί ο κύριος Πέτσας αφού πίστευε ότι ο Κωνσταντίνος ήταν πάντα Έλληνας δεν έδινε την ελληνική ιθαγένεια; Ακόμη και σε τέτοιες στιγμές το κριτήριο πολλών στελεχών της ΝΔ είναι ο παλαιοκομματισμός και πώς θα μπαλαμουτιάσουν το κομμάτι των φιλοβασιλικών μέσα στη ΝΔ» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Είστε κολλημένοι εμφυλιοπολεμικά, ο άνθρωπος κρίθηκε, δεν κινδυνεύει η Δημοκρατία» είπε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος με τον Χρήστο Σπίρτζη να διαφωνεί λέγοντας ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί σε σκάνδαλα όπως αυτό των υποκλοπών θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και το πολίτευμα της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης