Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρόταση μομφής κατά Μητσοτάκη ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με επίκεντρο τις αποκαλύψεις Ράμμου (ΑΔΑΕ) – Εντείνεται το τοξικό κλίμα

Πρόταση μομφής κατά Μητσοτάκη ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με επίκεντρο τις αποκαλύψεις Ράμμου (ΑΔΑΕ) – Εντείνεται το τοξικό κλίμα
Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για πρόταση μομφής κατά του Μητσοτάκη, με επίκεντρο τις αποκαλύψεις Χρ. Ράμμου
Σχετικά Άρθρα
Έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές καθώς όπως φαίνεται από τις τελευταίες κινήσεις Τσίπρα σε ΑΔΑΕ και Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.
Όλα μαρτυρούν ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τις αποκαλύψεις στην Ολομέλεια της Βουλής το πρωί της Τετάρτης, θα ονοματίσει τα πρόσωπα που η ΑΔΑΕ έχει βρει ότι παρακολουθούνταν τα τηλέφωνά τους και ακολούθως θα βάλλει κατά του Πρωθυπουργού, κάνοντας γνωστή τη πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Σφυροκόπημα από τα κόμματα

Αν συμβεί αυτό για 3 μέρες μέχρι το Σάββατο θα έχουμε μία μεγάλη κοινοβουλευτική διαδικασία που θα μιλήσουν αρκετά κοινοβουλευτικά στελέχη και θα επικρίνουν σκληρά τη κυβέρνηση για το ζήτημα των υποκλοπών. 3 μέρες ουσιαστικά θα σφυροκοπείται η κυβέρνηση και τα υπουργικά στελέχη που σημαίνει ότι ενδεχομένως να αλλάξουν πολλών τα προγράμματα όπως για παράδειγμα οι περιοδείες του Πρωθυπουργού.

Τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ;

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν θα έχει άλλο δρόμο παρά να σηκώσει το θέμα των υποκλοπών και να συμπράξει στην πρόταση μομφής καθώς είναι το κόμμα που ουσιαστικά ξεκίνησε το θέμα των υποκλοπών, μιας και ο αρχηγός του ήταν ο ίδιος θύμα των παρακολουθήσεων.
Άλλωστε, και άλλα κόμματα όπως το ΚΚΕ χαρακτηρίζουν τα πορίσματα Ράμμου πολύ σοβαρά και ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται.

Έκθετοι οι πολιτειακοί άρχοντες

Εικάζουμε ότι η κίνηση Τσίπρα θα είναι εντυπωσιακή καθώς τις προηγούμενες μέρες ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος προσπάθησε θεσμικά να ενημερώσει τη Βουλή για τα αποτελέσματα της έρευνάς του σχετικά με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Όμως δεν του το επέτρεψαν και μάλιστα, ο τρίτος κατά σειρά πολιτειακός άρχοντας (μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό) πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας πήρε θέση εναντίον του κ. Ράμμου. Και δεν έδωσε βάση ούτε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελαροπούλου παρόλο που είναι πολύ σοβαρό το θέμα.

Πανικόβλητη η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση, βλέποντας τις εξελίξεις, πανικόβλητη σπεύδει να προσδώσει στον Χρήστο Ράμμο πολιτικές επιδιώξεις.
Βέβαια, θα πρέπει να πούμε ότι το Μαξίμου πρότεινε για την ΑΔΑΕ τον ίδιο, ωστόσο δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο άνθρωπος θα κάνει τη δουλειά του όπως προκύπτει από τον σκοπό της Ανεξάρτητης Αρχής, ανεπηρέαστος από τις επιδιώξεις του Μαξίμου.
Δηλαδή, ξαφνικά ο Ράμμος έγινε συριζαίος επειδή δεν δρα με εντολές Μαξίμου.

Συνταγματολόγοι κατά κυβέρνησης

Ωστόσο, ο Χ. Ράμμος έχει με το μέρος του το σύνολο του νομικού κόσμου. Αρκετοί συνταγματολόγοι όπως Βενιζέλος, Αλιβιζάτος, Κοντιάδης έχουν πάρει θέση υπέρ της διερεύνησης του σκανδάλου και κατά της γνωμοδότησης Ισίδωρου Ντογιάκου ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ απαγόρευσε στον Χρήστο Ράμμο να διερευνήσει στα πλαίσια της αρχής του, το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών, σημειώνοντας ότι το διερευνά η Δικαιοσύνη ήδη.

Τοξικό το επόμενο διάστημα

Πλέον, το πολιτικό σκηνικό μπαίνει πραγματικά σε ένα πολύ σκληρό προεκλογικό περιβάλλον γεμάτο τοξικότητα με κατηγορίες εκατέρωθεν.
Από την μία η ΝΔ βάλλεται από τις υποκλοπές και ο ΣΥΡΙΖΑ από το Ειδικό Δικαστήριο για το Νίκο Παππά μετά τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα.
Τα κόμματα θα προσπαθήσουν να βγάλουν στη φόρα και τις δύο υποθέσεις για να αποκομίσουν προεκλογικά οφέλη.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης