Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το άγνωστο παρασκήνιο στο ΠΑΣΟΚ του 2007: Η άγρια κόντρα Βενιζέλου - Παπανδρέου για την εξουσία - Ο ρόλος της Διαπλοκής και ο Σημίτης

Το άγνωστο παρασκήνιο στο ΠΑΣΟΚ του 2007: Η άγρια κόντρα Βενιζέλου - Παπανδρέου για την εξουσία - Ο ρόλος της Διαπλοκής και ο Σημίτης
Αποκαλύψεις από το βιβλίο του Π. Καψή
Σχετικά Άρθρα

Ασφαλώς δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο το βιβλίο του Παντελή Καψή σχετικά με το πως ο Βαγγέλης Βενιζέλος θέλησε να ορμήσει για την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ το 2007 μετά την ήττα του κόμματος από τη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή. 

Βγήκαν στη φορά πολλά από τη μάχη Βενιζέλου-Παπανδρέου 

Σε μία προδημοσίευση που έγινε στην Καθημερινή, βγήκαν πολλά στη φορά από το δημοσιογράφο και πρώην διευθυντικό στέλεχος των ΝΕΩΝ του Χρήστου Λαμπράκη, του μεγάλου αφεντικού του ΔΟΛ και του Μεγάρου Μουσικής. 

Οι 4 που ήθελαν να πάρουν την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ

Τι περιγράφει ο δημοσιογράφος; Ότι το 2007 ο Βαγγέλης Βενιζέλος σε συνεννόηση με τον Κώστα Σημίτη και τους κραταιούς εκδότες του Βήματος, Νέων, Μega (Λαμπράκης) και του Έθνους (Μπόμπολας) θέλησαν να πάρουν τον έλεγχο του ΠΑΣΟΚ και να διώξουν από το κόμμα τον Γιώργο Παπανδρέου. 

Ο ρόλος του Σημίτη

Περιγράφει με λεπτομέρειες, τι πίστευε ο Κώστας Σημίτης για τον Γιώργο Παπανδρέου που σε συνάντησή του με τον δημοσιογράφο του είπε στο περίπου ότι «το άλογο είναι κουτσό».
Προσέξτε, είναι ο άνθρωπος που έδωσε το δακτυλίδι στον Γιώργο Παπανδρέου στο τέλος του 2003 και μετά από λίγα χρόνια άλλαξε στάση. 

Το πρωτοσέλιδο του Βήματος 

Περιγράφει πως στήθηκαν τα πρωτοσέλιδα στο Βήμα για να ρίξουν τον Γιώργο Παπανδρέου, όπως π.χ το γνωστό «Παραιτηθείτε κύριε Πρόεδρε» το οποίο έκανε μεγάλη αίσθηση στο κόσμο του ΠΑΣΟΚ αφού πρώτη φορά παρέμβαινε σε τέτοιο βαθμό ο ΔΟΛ στο κόμμα. 

Το άγνωστο περιστατικό με την Άννα Διαμαντοπούλου 

Αναλύει καταστάσεις και περιστατικά, όπως αυτό με την Άννα Διαμαντοπούλου που ήθελε να θέσει υποψηφιότητα για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αλλά ένα μεγαλοστέλεχος του ΔΟΛ την πήρε τηλέφωνο και την απείλησε ότι θα βγάλει τα «άπλυτά» της στη φόρα. Έτσι έκανε πίσω. 

Η μανία Βενιζέλου 

Μιλάει για την μανία Βενιζέλου να εμφανιστεί ως ο σωτήρας της Κεντροαριστεράς όπου δεν έχασε καμία ευκαιρία να δείξει την δίψα του τόσο πηγαίνοντας στο Ζάππειο Μέγαρο πριν ακόμα δούμε τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών του 2007, όσο και στο περιστατικό πηγαίνοντας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ όπου ένας «τρελός» του πέταξε καφέ και συμπεριφέρθηκε με έναν απίστευτο αλαζονικό τρόπο. 
Ουσιαστικά είναι ένα αφήγημα για το πως η εγχώρια διαπλοκή της εποχής θέλησε να ελέγξει το ΠΑΣΟΚ και έτσι να «ρίξει» την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή η οποία δεν ήταν του χεριού της…

Γιατί βγαίνει τώρα το βιβλίο;

Ασφαλώς, θα αναρωτιέται κανείς γιατί ένα βιβλίο βγαίνει τώρα λίγο πριν τις εθνικές εκλογές που ουσιαστικά τι κάνει; Ξεκατινιάζει το ΠΑΣΟΚ και την εγχώρια διαπλοκή και στιγματίζει τον Βαγγέλη Βενιζέλο.
Γιατί τώρα, όμως;
Μήπως επειδή ο Βαγγέλης Βενιζέλος θέλει να ξαναπαίξει ένα πιο κρυφό ρόλο στα πολιτικά πράγματα, ερχόμενος πλέον πολύ κοντά στον Νίκο Ανδρουλάκη; Μήπως γιατί το ΠΑΣΟΚ βάλλεται από δεξιά και αριστερά και προσπαθεί να ορθοποδήσει;
Το θέμα είναι ότι το βιβλίο που ξεκατινιάζει την παλιά φρουρά του κόμματος έρχεται σε μία εποχή που το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να ξανακερδίσει το τίτλο του μεγάλου κόμματος, την θεσμικής αντιπολίτευσης και την αντιπροσώπευση της Κεντροαριστεράς.

Σ.Πίκουλας
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης