Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Ζητάμε την ισχυρότερη δυνατή εντολή για σταθερή κυβερνητική συνεργασία – Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια

Τσίπρας: Ζητάμε την ισχυρότερη δυνατή εντολή για σταθερή κυβερνητική συνεργασία – Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια
«Πρώτο και τρίτο κόμμα θα μπορούν να φτιάξουν κυβέρνηση»
Σχετικά Άρθρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την ισχυρότερη δυνατή εντολή για να σχηματίσει ως πρώτο κόμμα "μια σταθερή μακράς πνοής κυβερνητική συνεργασία" και "όχι μια ασταθή και αναιμική συγκυβέρνηση", υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Γι' αυτό και "απευθυνθήκαμε στα κόμματα της Αριστεράς με 11 προτάσεις-όρους συνεργασίας", εξήγησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1.
Επίσης, τόνισε πως "στην απλή αναλογική το πρώτο και το τρίτο κόμμα θα είναι σε θέση να φτιάξουν από κοινού κυβέρνηση" και "εκτός από τους αρχηγούς των κομμάτων υπάρχει και ο ξενοδόχος, ο ελληνικός λαός, ο οποίος θα διαμορφώσει τους συσχετισμούς δύναμης", στην πορεία της διερευνητικής εντολής".
Σε ό,τι αφορά στις αντιδράσεις που υπάρχουν από τους υποψήφιους εταίρους της Αριστεράς για το θέμα της προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, ξεκαθάρισε πως "οι εκλογές είναι μια ανταγωνιστική διαδικασία, διεκδικούμε τους ίδιους ψηφοφόρους".
Ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε του οικονομικού προγράμματος που εισηγείται. "Εμείς βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, ξέρουμε τι θα πει δημοσιονομική ισορροπία, δεν είμαστε χθεσινοί", δήλωσε.
Σε ερώτηση για τη σχέση του με τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση. Εκανε λόγο για μια τυπική σχέση, αλλά όπως υπογράμμισε "με τον άνθρωπο που μας παρακολουθούσε όταν δυνοπαθούσαμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, για να γράψει βιβλίο, δεν μπορεί να υπάρξει σχέση εμπιστοσύνης".
Επίσης, ανέφερε πως δεν πιστεύει ότι πρέπει να μπει "το κάρο μπροστά από το άλογο", αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη σχετικά με τα πρόσωπα στην πρωθυπουργική θέση. "Άνθρωποι που δεν είναι εκλεγμένοι βρέθηκαν σε αυτή τη θέση το έχουμε δει στο παρελθόν και δεν είχαν τα καλύτερα αποτελέσματα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης