Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρά Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη, Τσίπρα: Έχουμε λαϊκισμό με και χωρίς γραβάτα

Πυρά Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη, Τσίπρα: Έχουμε λαϊκισμό με και χωρίς γραβάτα
Συμφωνώ με τον Γ. Στουρνάρα ότι η οικονομία δεν σηκώνει τις προεκλογικές εξαγγελίες είπε ο κ.Ανδρουλάκης
Σχετικά Άρθρα
Τα πυρά του κατά των Κ. Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι έχουμε λαϊκισμό με και χωρίς γραβάτα.
«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει φτιάξει σχολή περιφρόνησης της κοινής λογικής, αλλά αυτό δεν μειώνει το βάρος του λαϊκισμού του κ. Μητσοτάκη.
Έχουμε λαϊκισμό με γραβάτα και λαϊκισμό χωρίς γραβάτα» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Ανδρουλάκης, ο οποίος υπογράμμισε πως συμφωνεί με την θέση του διοικητή της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρα ότι η ελληνική οικονομία δεν σηκώνει όλες αυτές τις προεκλογικές εξαγγελίες.

Τάζουν, αλλά η οικονομία δεν πάει καλά

«Από τη μία έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που τάζει λαγούς και πετραχήλια και τώρα έχουμε και τον γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ, που τάζει απίστευτα πράγματα», είπε ο κ. Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στις προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ.
«Η κυβέρνηση κυβέρνηση έχει το αφήγημα ότι πάει καλά και έχει να δώσει.
Όμως, η οικονομία δεν πάει καλά, το χρέος παραμένει το μεγαλύτερο της Ευρώπης.
Το ΑΕΠ δεν είναι ποιοτικό, βασίζεται μεν στην αύξηση των εξαγωγών, αλλά είναι συντριπτική και η αύξηση των εισαγωγών.
Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει δημιουργήσει την αίσθηση μιας ανάπτυξης με εσωτερικά δανεικά, έριξε πολλά λεφτά στην πανδημία, έπρεπε να δώσει λιγότερα» είπε ο κ.Ανδρουλάκης λέγοντας ότι «πολλές επιστρεπτέες προκαταβολές έγιναν καταθέσεις».

Δεν είμαι κοντά με Τσίπρα

Απαντώντας στην κριτική ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι επειδή κάνει κριτική δεν σημαίνει ότι είναι κοντά με τον κ. Τσίπρα, για τον οποίο είπε πως νομίζει ότι «η οικονομία είναι μια αγελάδα που δίνει γάλα χωρίς να την ταΐζεις».
Αναφερόμενος στην χθεσινή τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στο debate για το θέμα του φράχτη ο κ.Ανδρουλάκης είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μεγάλη στροφή.
«Άλλα λέγανε τόσα χρόνια.
Μόλις ο κ. Τσίπρας δει το πολιτικό κόστος, θα τα τουμπάρει για τα πολιτικά οφέλη» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το θέμα των υποκλοπών

Αναφερόμενος στην χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού για τις υποκλοπές, σχολίασε πως για πρώτη φορά ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι ξέρει τον λόγο της παρακολούθησης, αφού είπε ότι δεν έγινε για λόγους εθνικής ασφάλειας.
«Το άκουσε αυτό η δικαιοσύνη;
Να μας πει τώρα γιατί η κα. Βλάχου υπέγραψε για την παρακολούθησή μου για εθνικούς λόγους.
Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.
Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός διευκολύνει τα πράγματα.
Η κ. Βλάχου και ο κ. Κοντολέων πρέπει να απολογηθούν γιατί έγινε η παρακολούθησή μου» είπε ο κ.Ανδρουλάκης.

Για ευθύνες σε Μητσοτάκη

Σε ερώτηση για αν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και στον πρωθυπουργό ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε ότι «η ελληνική δικαιοσύνη πρέπει να πει αν και ο πρωθυπουργός έχει ποινική ευθύνη».
«Πρέπει η δικαιοσύνη να κάνει απρόσκοπτα τη δουλειά της, σε αντίθεση με τις εξεταστικές επιτροπές που δεν την έκαναν λόγω των εμποδίων που έβαλε η κυβέρνηση» τόνισε ο κ.Ανδρουλάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης