Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νίκη ΝΔ αναμένουν οι Financial Times - Teneo: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να πείσει τους ψηφοφόρους, τα μηνύματα ήταν συγκεχυμένα

Νίκη ΝΔ αναμένουν οι Financial Times - Teneo: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να πείσει τους ψηφοφόρους, τα μηνύματα ήταν συγκεχυμένα
Σύμφωνα με τη Teneo, εάν τα ποσοστά της ΝΔ είναι χαμηλά υα επιδιώξει τον σχηματισμό κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες
Σχετικά Άρθρα
Νίκη της ΝΔ στις σημερινές εκλογές φαίνεται πως βλέπουν οι Financial Times καθώς από τη μία πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πληγεί από το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, ενώ από την άλλη πλευρά ο Αλέξης Τσίπρας «εξακολουθεί να είναι ευρέως γνωστός ως ο πολιτικός που σχεδόν ανάγκασε την Ελλάδα να βγει από το ευρώ μέσω μπρα ντε φερ με τις αρχές της ΕΕ κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της θητείας του».
Στο δημοσίευμα με τίτλο «οι ελληνικές εκλογές αρχίζουν με τη Νέα Δημοκρατία να αναμένεται να ηγηθεί» περιλαμβάνονται και δηλώσεις του Wolfango Piccoli από τη Teneo, ο οποίος επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να πείσει τους ψηφοφόρους.

Προβάδισμα της ΝΔ

«Το κυβερνών κόμμα της ΝΔ στην Ελλάδα αναμένεται να έχει σαφές προβάδισμα στις εκλογές της Κυριακής, παρά το πρόσφατο σκάνδαλο και το γεγονός ότι είναι απίθανο να αναλάβει άμεσα την εξουσία σύμφωνα με τους νέους νόμους περί απλής αναλογικής.
Η κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία, με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προηγείται στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις με τουλάχιστον πέντε μονάδες έναντι του κύριου αντιπάλου της, του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το κεντροαριστερό ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση» επισημαίνουν οι Financial Times.
Όσον αφορά τον σχηματισμό κυβέρνησης, δεδομένου ότι το αναλογικό σύστημα κάνει πιο δύσκολο στόχο την αυτοδυναμία, ο Piccoli από τη Teneo επισημαίνει ότι «όλα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα της Νέας Δημοκρατίας απόψε. Αν ο Μητσοτάκης δει ότι τα ποσοστά του είναι χαμηλά και δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση στις δεύτερες εκλογές, θα επιδιώξει να επιτύχει κάποιο συνασπισμό τις επόμενες ημέρες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να πείσει τους ψηφοφόρους

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, οι FT σχολιάζουν ότι «εξακολουθεί να είναι ευρέως γνωστός ως ο πολιτικός, ο οποίος σχεδόν ανάγκασε την Ελλάδα να βγει από το ευρώ μέσω μπρα ντε φερ με τις αρχές της ΕΕ κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της θητείας του».
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Piccoli, «o ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να πείσει τους ψηφοφόρους ότι θα μπορούσε να προσφέρει μια καλύτερη οικονομική διατύπωση από αυτή που προτείνει η Νέα Δημοκρατία. Τα μηνύματά τους ήταν συγκεχυμένα και έχασαν εντελώς την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν το οικονομικό χαρτί».
Εάν πραγματοποιηθούν δεύτερες εκλογές, αυτές αναμένεται να διεξαχθούν στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης