Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Φθιώτιδα ο Κουτσούμπας: Πάμε να κάνουμε το άλμα, να ενισχυθεί ακόμα πιο πολύ το ΚΚΕ

Στη Φθιώτιδα ο Κουτσούμπας: Πάμε να κάνουμε το άλμα, να ενισχυθεί ακόμα πιο πολύ το ΚΚΕ
"Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θα δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση της ΝΔ να πάρει φόρα και συνεχίσει την ολομέτωπη επίθεση στον λαό, το ΚΚΕ θα παλεύει μέσα στον λαό για να οργανώσει την αντεπίθεσή του", τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας
«Πάμε τώρα για τα επόμενα, πάμε να κάνουμε το άλμα. Να ενισχυθεί ακόμα πιο πολύ το ΚΚΕ ειδικά στις πόλεις και τα χωριά όπου ζουν άνθρωποι εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές που δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης. Πάμε λοιπόν δυνατά, τις μέρες που απομένουν για να φτάσουν ακόμα περισσότεροι με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη της 25ης του Ιούνη, για να κατοχυρώσουμε τη βουλευτική έδρα στη Φθιώτιδα, η οποία όλοι και όλες ξέρετε πως θα είναι δύναμη για τον ίδιο τον λαό της περιοχής.», τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
Ο κ. Κουτσούμπας κατά την επίσκεψή του στην Ελάτεια Φθιώτιδας, όπου μίλησε σε συγκέντρωση των κατοίκων στην κεντρική πλατεία, ανέφερε πως «κανένας αρνητικός συσχετισμός δεν μας τρομάζει! Κανένας συσχετισμός δεν είναι ανίκητος, όσο δυναμώνει το ΚΚΕ. Ο λαός μας έχει μια ευκαιρία να το πάει ακόμα πιο ψηλά. Να δώσει δύναμη στη δύναμή του. Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ θα γίνει άμεσα αγώνας και διεκδίκηση. Γιατί ψήφος στο ΚΚΕ θα πει συνέπεια, σταθερότητα για τον λαό. Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ψήφος στις ζωές μας και όχι στα κέρδη τους. Ψήφος στο ΚΚΕ μεταφράζεται σε σύγκρουση, σε ανυπακοή σε όλα αυτά που μας αγανακτούν».
Υπενθύμισε ότι στις εκλογές του Μαΐου έγινε ένα βήμα με τη σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ και την εκλογή του ως βουλευτή Φθιώτιδας ζητώντας να διευρυνθεί η ψήφος και να διατηρήσει για τα επόμενα χρόνια βουλευτή στη Φθιώτιδα.

Εκβιαστικό παραμύθι του Μητσοτάκη

Ακόμη, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι ο Κ. Μητσοτάκης συνεχίζει το εκβιαστικό παραμύθι λέγοντας "αυτοδυναμία ή εκλογές τον Αύγουστο", εξηγώντας πως «το κάνει για να αρπάξει όσες ψήφους μπορεί, αλλά όλοι καταλαβαίνουν πως τα περιθώρια στενεύουν και σε κάθε περίπτωση κυβέρνηση θα υπάρξει: Είτε αυτοδύναμη της ΝΔ, είτε συνεργασίας με ορισμένους άλλους πρόθυμους, πάντως θα υπάρξει».
«Έχουν φροντίσει γι' αυτό και με τον άδικο εκλογικό νόμο που έχουν φτιάξει, ο οποίος κλέβει βουλευτικές έδρες από τα υπόλοιπα κόμματα, και τις χαρίζει ως μπόνους στον πρώτο κόμμα. Γι' αυτό λοιπόν, για να κρατήσουμε τις έδρες μας πρέπει να ενισχυθεί κι άλλο το ΚΚΕ», πρόσθεσε.
Σημείωσε ότι «το κρίσιμο για τον λαό είναι ποιος θα είναι απέναντι από αυτή την κυβέρνηση. Κι ας προσπαθεί πάλι, να παραπλανήσει ο Μητσοτάκης λέγοντας πως "στις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση".
Στις εκλογές απ' τις οποίες θα προκύψει η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση το κρίσιμο για τον λαό είναι ποιος θα κάνει αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων. Και τέτοια 100% μαχητική, εργατική λαϊκή αντιπολίτευση μπορεί να είναι μόνο το ΚΚΕ».

Ψήφος στο ΚΚΕ

«Σας καλώ όλους και αυτούς που έκαναν το βήμα στις προηγούμενες εκλογές και στήριξαν το ΚΚΕ, και αυτούς που το σκέφτηκαν αλλά τελικά δίστασαν, και τη νεολαία να δώσουν την ψήφο τους στο ΚΚΕ που ξέρουν ότι αυτά που υπόσχεται, τα υλοποιεί», σημείωσε και επανέλαβε ότι «απέναντι στο νέο υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης με τα 350 προαπαιτούμενα μέτρα, τη φοροληστεία που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων το 95% των φόρων πληρώνονται από τον ελληνικό λαό και μόνο το 5% από το μεγάλο κεφάλαιο, για να μπορέσουν να αυξηθούν οι μισθοί, να μειωθούν τα χαράτσια, να μπουν εμπόδια σε αυτή την πολιτική χρειάζεται να δυναμώσει ο λαός το ΚΚΕ, που έχει αποδείξει ότι μπορεί να επιβάλλει, να κατακτήσει λύσεις υπέρ των εργαζομένων μαζί και κυρίως με τον αγώνα έξω από την βουλή». Μάλιστα, κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του παρελθόντος για συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος .
«Ήδη έχουν αρχίσει τα παραμύθια περί σταθερής ανάπτυξης για όλους με μείωση φόρων, αύξηση μισθών και μείωση των ανισοτήτων... κι άλλα παραμύθια της Χαλιμάς. Ας έρθουν εδώ να τα πουν στην Ελάτεια, στη Φθιώτιδα, σε μια αγροτική περιοχή που βιώνει τη μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού μέσα σε μία δεκαετία, πάνω από 23%, λόγω κυρίως του πλήγματος που έχει υποστεί το αγροτικό εισόδημα», είπε χαρακτηριστικά.
Κάνοντας αναφορά στην Ελάτεια και την ευρύτερη περιοχή, τόνισε την ανάγκη αντισεισμικής θωράκιση.
«Ως πότε θα κοστολογούν την προστασία της ανθρώπινης ζωής, και θα την πετάνε έξω από τα κυβερνητικά προγράμματά τους; Κι αυτό ισχύει για όλους και για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και για το ΠΑΣΟΚ που τσακώνονται για το αν είναι κοστολογημένα τα προγράμματά τους, όμως στην πραγματικότητα αν κάτι έχει κοστολογηθεί είναι οι λαϊκές ανάγκες, οι οποίες έχουν πεταχτεί έξω από τα προγράμματά τους γιατί εκεί υπάρχουν μόνο τα κέρδη των λίγων, των ομίλων», πρόσθεσε.
«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θα δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση της ΝΔ να πάρει φόρα και συνεχίσει την ολομέτωπη επίθεση στον λαό, το ΚΚΕ θα παλεύει μέσα στον λαό για να οργανώσει την αντεπίθεσή του, γιατί η καλύτερη άμυνα στην επίθεση, είναι η αντεπίθεση.
Γι' αυτό και οι εργάτες, οι άνθρωποι του μόχθου πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη! Να μην τους δώσουν καμιά άφεση αμαρτιών. Πλέον υπάρχει πείρα δεκαετιών. Ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσαν να δώσουν απάντηση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, είτε σαν κυβέρνηση, είτε σαν αντιπολίτευση.
Τώρα έχουν το θράσος να λένε ότι δήθεν αυτοί θα αντιμετωπίσουν μια "παντοδύναμη" ΝΔ. Δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε: Καμιά αστική κυβέρνηση, όσους βουλευτές κι αν έχει, δεν είναι παντοδύναμη, όταν υπάρχει εργατικό - λαϊκό κίνημα, όταν υπάρχει δυνατό ΚΚΕ! Και σε αυτή τη χώρα υπάρχει Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, που στις εκλογές του Μάη πήρε 7,23%, και στις επόμενες μπορεί να δυναμώσει ακόμα περισσότερο.
Και δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατό εργατικό κίνημα, δυνατός λαός να βάλει εμπόδια, να καθυστερήσει, να έχει ακόμα και κατακτήσεις», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης