Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: Εκλέγει πρόεδρο τον Κ. Τασούλα και προεδρείο

Βουλή: Εκλέγει πρόεδρο τον Κ. Τασούλα και προεδρείο
Στις 12:00 η συνεδρίαση
Το νέο της πρόεδρο αλλά και το προεδρείο της αναμένεται να εκλέξει στις 12:00 σήμερα Τρίτη 4 Ιουλίου η Βουλή.
Εκτός δραματικού απροόπτου, πρόεδρος της Βουλής θα είναι και πάλι ο Κωνσταντίνος Τασούλας, τον οποίο ο αρχηγός της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης έχει ήδη γνωστοποιήσει ότι θα προτείνει για τη θέση του προέδρου.
Ο νέος πρόεδρος της Βουλής θα εκλεγεί με ονομαστική ψηφοφορία και απαιτείται να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.
Αν δεν συγκεντρωθούν οι 151 θετικές ψήφοι, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται και εκλέγεται αυτός που έλαβε τις περισσότερες ψήφους.
Μετά την εκλογή του Προέδρου, η Βουλή θα κληθεί να εκλέξει το νέο προεδρείο της, δηλαδή τους αντιπροέδρους, τους κοσμήτορες και τους γραμματείς.

Τι προβλέπεται

Σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις του Κανονισμού της Βουλής (άρθρο 6) ο πρώτος, ο δεύτερος και ο τρίτος αντιπρόεδρος, δύο κοσμήτορες και τέσσερις γραμματείς προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Ο τέταρτος αντιπρόεδρος, ένας κοσμήτορας και ένας γραμματέας προέρχονται από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Ο πέμπτος αντιπρόεδρος και ένας γραμματέας προέρχονται από την τρίτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Αν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες είναι περισσότερες από τρεις, εκλέγεται ένας αντιπρόεδρος για κάθε επιπλέον Κοινοβουλευτική Ομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης