Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπουργείο Εσωτερικών: Στο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να ψηφίζουν μόλις 18.000 απόδημοι;

Υπουργείο Εσωτερικών: Στο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να ψηφίζουν μόλις 18.000 απόδημοι;
Δεν κατέληξε σε κανένα σημείο επαφής για την ψήφο των αποδήμων η συνάντηση της Νίκης Κεραμέως με τον Σωκράτη Φάμελλο, σύμφωνα με τις διαρροές του Υπουργείου Εσωτερικών
Αρνητικός εμφανίστηκε, σύμφωνα με διαρροές του υπουργείου Εσωτερικών, ο προσωρινός Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμμελος στην προτεινόμενη προς ψήφιση διάταξη για την ψήφο των αποδήμων, επικαλούμενος σειρά ζητημάτων, μεταξύ των οποίων ακόμη και την ψήφο των απασχολούμενων εκτός έδρας εκλογέων του εσωτερικού, όπως στις διπλές εκλογές Μαΐου – Ιουνίου συνέβη με πολλούς Έλληνες που εργάζονταν μακριά από τον τόπο άσκησης του εκλογικού του δικαιώματος.
Κατά τις ίδιες πηγές, η συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα σημείο επαφής.
Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών σημείωσαν ότι αναφορικά με το θέμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, το αντικείμενο συζήτησης επί του παρόντος αφορά μία και μόνο πτυχή της διαδικασίας: Αν θα υπάρχουν ή δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στην ψήφο των αποδήμων.
«Δεν ανοίγει η κουβέντα συνολικά για τον εκλογικό νόμο» πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, επισημαίνοντας ότι ο ισχύον εκλογικός νόμος διασφαλίζει στους Έλληνες της Διασποράς το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.
Κατά τις ίδιες πηγές, «το ερώτημα στο οποίο καλούνται τα κόμματα, και εν προκειμένω ο ΣΥΡΙΖΑ, να απαντήσουν είναι το εξής: Θέλουν να ψηφίζουν μόλις 18.000 άνθρωποι ή θέλουν να ψηφίζει ένας σημαντικά μεγαλύτερος αριθμός;».
Όπως ανέφεραν «σχετικά με το ζήτημα χρόνου και χώρου διαλόγου που εγείρεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνεται ότι το ίδιο αυτό νομοθέτημα έχει αποτελέσει αντικείμενο εκτενέστατης διαβούλευσης και κοινοβουλευτικής διαδικασίας τόσο το 2019 όσο και το 2021. Υπενθυμίζεται, ότι αυτή είναι η τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια που συζητείται το συγκεκριμένο ζήτημα».
Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα των εκλογέων του εσωτερικού, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι αυτό αποτελεί μία ξεχωριστή συζήτηση και δεν μπορεί να μπαίνει στο ίδιο πλαίσιο διαλόγου που διεξάγεται σήμερα και σχετίζεται αποκλειστικά με την άρση των περιορισμών στην ψήφο των απόδημων Ελλήνων.

«Απαιτείται χρόνος και χώρος διαλόγου», λένε στον ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι η πρόταση για την ψήφο των αποδήμων είναι «ακριβώς ίδια με το αρχικό νομοσχέδιο του Βορίδη που κατατέθηκε τον 4.2021 και δεν είχε υιοθετηθεί».
Τόνισαν, δε, μεταξύ άλλων, πως «ένα τέτοιο σοβαρό θέμα απαιτεί χρόνο και χώρο διαλόγου για να γίνει με αποτελεσματικό τρόπο και πρέπει να συζητηθεί ουσιαστικά και διεξοδικά αν αναζητούμε πραγματικά συνθέσεις που είναι απαραίτητες σε ένα τέτοιο ζήτημα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης