Πολιτική

Η εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη ανοίγει… θέμα Σαμαρά – Η Αχτσιόγλου θα ενδυναμώσει την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση

Η εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη ανοίγει… θέμα Σαμαρά – Η Αχτσιόγλου θα ενδυναμώσει την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση
Ερώτημα: Ο Erdogan λέει ότι στην συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη τού έθεσε το θέμα της Θράκης.... - Τελικά τι ισχύει;
Η κυβέρνηση μπαίνει σε βαθιά νερά από την αρχή της θητείας με τα μέτωπα να είναι πολλά τόσο στην εξωτερική πολιτική όσο και στην οικονομία.
Και μην ξεχνάμε ότι έχει και πολλά εσωτερικά θέματα.
Ξεκινώντας από την πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ διαφαίνεται για την κυβέρνηση μία πολιτική κατευνασμού, δηλαδή «να τα βρούμε» με την Τουρκία αφήνοντας όμως αρνητικές εντυπώσεις τόσο για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων όσο και για την τελική κατάληξή τους.

Τι συζητήθηκε στην συνάντηση Erdogan- Μητσοτάκη;


Ερώτημα: Ο Erdogan λέει ότι στην συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη τού έθεσε το θέμα της Θράκης.
Τι ακριβώς έθεσε ο τούρκος πρόεδρος και γιατί δεν το ανέφερε ποτέ ο Πρωθυπουργός αντιθέτως με κύκλους ανέφερε ότι ποτέ δεν συζητήθηκε κάτι τέτοιο;
Το πλαίσιο που έχει θέσει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος έχει τονίσει ότι ανοίγεται ένα μεγάλο παράθυρο για επίλυση των ζητημάτων με την Τουρκία, μάς προδιαθέτει πρώτον , για μία μεγάλη ατζέντα διμερών ζητημάτων – ενώ μόνο η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα είναι προς συζήτηση- και δεύτερον για «συμβιβασμούς» που πρέπει να κάνει και η πλευρά της Ελλάδας.

Δικαιολογημένες οι αντιδράσεις κύκλων Σαμαρά


Υπό αυτό το πρίσμα, είναι απολύτως δικαιολογημένη η αντίδραση των κύκλων Σαμαρά που αρχίζει και σηκώνει ανάστημα μέσα στον κόμμα.
Η αλήθεια είναι ότι η νίκη της ΝΔ είχε κλείσει προς το παρόν τα στόματα της δυσαρέσκειας των πρώην αρχηγών.
Ο Κώστας Καραμανλής έμεινε εκτός Βουλής και ο ξάδερφός του δεν αξιοποιήθηκε όπως δεν αξιοποιήθηκαν και καραμανλικά στελέχη.
Όμως, ο Αντώνης Σαμαράς έχει κάνει την παρουσία του αντιληπτή πριν λίγο καιρό που ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και στη συνέχεια μόλις χθες όταν αναγκάστηκε μέσω κύκλων να απαντήσει για το πνεύμα του κατευνασμού που κατατρέχει την ελληνική διπλωματία.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι εκλογών προσώπων


Πέρα όμως, από τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής είδαμε να τα βάζει με τα θέματα της ακρίβειας.
Προς το παρόν δεν υπάρχει αντιπολίτευση στην Ελλάδα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα αρχίζει να ανασυγκροτείται.Παρεμπιπτόντως, είναι αφελές έως γραφικό να λέμε ότι μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 12% διότι μετά τις εκλογές δεν υπάρχει συσπείρωση ψηφοφόρων.
Η ψύχραιμη ανάλυση λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ένα μεγάλο κορμό 18-20% που δεν τον χάνει, όποια καθίζηση έγινε επί Τσίπρα και επί λανθασμένων πολιτικών.
Οι αυτοδιοικητικές είναι εκλογές προσώπων και όχι παρατάξεων, οπότε δεν μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα για τα κόμματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 18-20% και η Αχτσιόγλου θα ανασυγκροτήσει το χώρο


Η Αχτσιόγλου παρόλο που προέρχεται από τις αριστερές τάσεις, θα στρέψει το κόμμα στην υπεύθυνη σοσιαλοδημοκρατία.
Δίπλα της θα στοιχηθούν σοβαρά πρόσωπα όπως ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος κ.α
Η ανάδειξη της σοβαρής Έφης Αχτσιόγλου στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει το έναυσμα για σοβαρή αντιπολίτευση και ανασυγκρότηση στο κόμμα.
Τα προβλήματα στην κοινωνία είναι πολλά, όπως π.χ η ακρίβεια και το σκληρό μπλοκ των καρτέλ σε πολλά προϊόντα και υπηρεσίες.
Ο πληθωρισμός έπεσε αλλά όχι οι τιμές. Εκεί θα είναι το πρώτο μέτωπο που ο ΣΥΡΙΖΑ θα χτυπήσει.

Το μέτωπο στην Παιδεία θα ενδυναμώσει τον ΣΥΡΙΖΑ


Το δεύτερο μέτωπο είναι η Παιδεία και η Υγεία. Στην Παιδεία ήδη η κωλοτούμπα της πανεπιστημιακής αστυνομίας από πλευράς κυβέρνησης δείχνει έλλειμα πολιτικής βούλησης.
Παράλληλα, από την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, δημιουργείται χώρος για τον ΣΥΡΙΖΑ να μπει αντίθετος σε όλη αυτή την πολιτική.
Το ίδιο και στην Υγεία. Η είσοδος ιδιωτών και η αδυναμία να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες του

ΕΚΑΒ και του ΕΣΥ θα ενδυναμώσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί η ΝΔ να διαθέτει μία άνετη πλειοψηφία αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχει μία άνετη θητεία.
Η ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ και η συστηματική αντιπολίτευση από τα εθνικά κόμματα σε μία ατζέντα «προνομιακή» όπως είναι το μεταναστευτικό, τα ΛΟΑΤΚΙ+, η ασφάλεια, η ακρίβεια θα ροκανίσει το κεφάλαιο της κυβέρνησης.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης