Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα δεδομένα για τον Δήμο Αθηναίων: Ο παντοδύναμος, ο ακαδημαϊκός και η ... αναγκαστική αλλαγή

Τα δεδομένα για τον Δήμο Αθηναίων: Ο παντοδύναμος, ο ακαδημαϊκός και η ... αναγκαστική αλλαγή
Αν και η εκλογή Μπακογιάννη φαντάζει για την ώρα ... μεγάλος περίπατος, δηλαδή σχεδόν βέβαιη, ο νυν δήμαρχος μπορεί να εισπράξει φθορά λόγω της κακοδιαχείρισης σε μία σειρά από εμβληματικά, για αυτόν, έργα
Αδειάζει η κλεψύδρα για τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, όσον αφορά τις υποψηφιότητες που θα επιλέξουν για τον μεγαλύτερο δήμο της Ελλάδας, εκεί που θα κληθούν να κλονίσουν την ηγεμονία του Κώστα Μπακογιάννη.
Αν και η εκλογή Μπακογιάννη φαντάζει για την ώρα ... μεγάλος περίπατος, δηλαδή σχεδόν βέβαιη, ο νυν δήμαρχος μπορεί να εισπράξει φθορά λόγω της κακοδιαχείρισης σε μία σειρά από εμβληματικά, για αυτόν, έργα όπως ο Μεγάλος Περίπατος στην Πανεπιστημίου.
Με αυτά τα δεδομένα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καλούνται να βρουν την κατάλληλη υποψηφιότητα που θα πλασαριστεί στον δεύτερο γύρο και θα καταγράψει μία αξιοσέβαστη δυναμική.

Παλινωδίες, αρνήσεις και ... αναγκαστική επιλογή στον ΣΥΡΙΖΑ

Στην παρούσα φάση, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει εισπράξει τις αρνήσεις αρκετών πρωτοκλασάτων στελεχών τα οποία η Κουμουνδούρου προόριζε ως δυνάμει κατάλληλα για το Δήμο Αθηναίων.
Επιπλέον, ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για κάθοδο στο Δήμο, φαίνεται ότι μετά τις εθνικές εκλογές ουσιαστικά απέρριψε το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι η πιθανή υποψηφιότητά του έβρισκε αντίθετα και αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επομένως η υποψηφιότητά του μόνο ενωτική δε θα ήταν.
Παράλληλα, προηγήθηκε εντατική προσπάθεια για να κατέβει στο δήμο Αθήνας ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρης Βερβεσός ως ανεξάρτητος όμως εν τέλει ο κ. Βερβεσός απέσυρε το ενδιαφέρον του καθώς θα ήθελε και την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ.
Πέραν αυτού, ούτε οι κρούσεις στον Ρήγα Αξελό και στον Λευτέρη Παπαγιαννάκη φαίνεται ότι ευοδώθηκαν.
Κάπως έτσι η Κουμονδούρου οδηγείται σε λύσεις εκ των ενόντων με τον Κώστα Ζαχαριάδη, επικεφαλής της Επιτροπής Αυτοδιοίκησης του κόμματος, να προβάλλει αυτή την στιγμή ως φαβορί για να λάβει την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
ργεγρε.JPG

Ενδιαφέρουσα, με περγαμηνές αλλά και χωρίς αναγνωρισιμότητα η «πράσινη υποψηφιότητα»

Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη, φαίνεται ότι καταλήγει στον Τομεάρχη Ενέργειας του κόμματος και καθηγητή του ΕΜΠ, Χάρη Δούκα - με τον Νίκο Ανδρουλάκη να εγκρίνει προσωπικά την συγκεκριμένη επιλογή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Δούκας αποφάσισε την «αυτόνομη κάθοδο» για τον δημαρχιακό θώκο της πρωτεύουσας και μετέπειτα στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, κατά συνέπεια δεν θεωρείται άμεση κομματική επιλογή - τυπικά τουλάχιστον.
Ο κ. Δούκας συγκεντρώνει αυτή την ώρα υπογραφές πανεπιστημιακών και άλλων προσωπικοτήτων, θα βγάλει τη διακήρυξή του και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει την κάθοδό του.
Παρόλα αυτά άνθρωποι της Τρικούπη αναγωνρίζουν εμμέσως ότι πρόκειται για μία προσωπικότητα με έργο, αλλά και χωρίς αναγνωρισιμότητα, καθώς όπως λένε έμπειρα στελέχη «αν είχε ανακοινωθεί από την άνοιξη θα κατέγραφε γύρω στο 20%».
doukas-750x430.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης