Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Άμεση αναβάθμιση της ασφάλειας στα σύνορα και τους δρόμους - Μέχρι τέλος Οκτωβρίου 45.000 ραντεβού για νέες ταυτότητες

Οικονόμου: Άμεση αναβάθμιση της ασφάλειας στα σύνορα και τους δρόμους - Μέχρι τέλος Οκτωβρίου  45.000 ραντεβού για νέες ταυτότητες
"Να μην ανησυχεί ο κόσμος, θα υπάρχει επαρκέστατος χρόνος και χώρος να κλείνει ο καθένας το ραντεβού του και να βγάζει την ταυτότητά του χωρίς να ταλαιπωρείται", ανέφερε ο Γ. Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα
Για τις αυξημένες μεταναστευτικές πιέσεις, τον φράχτη στον Έβρο, για τις νέες ταυτότητες αλλά και για το πλάνο του Υπουργείου για βελτίωση της οδικής ασφάλειας και ενίσχυσης της αστυνόμευσης, έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Οικονόμου.
Ο κ. Οικονόμου σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό σταθμό «Action24», για το μεταναστευτικό σημείωσε ότι ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκε στο χθεσινό ΚΥΣΕΑ, καθώς υπάρχει μεταναστευτική πίεση σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο.
Υπογράμμισε πως η Ελλάδα ακολουθεί μια πολιτική αυστηρή, αλλά δίκαιη, που θωρακίζει τα σύνορα, προσπαθεί να κάνει αποτροπές και που βεβαίως σώζει ζωές, όπου και όποτε χρειάζεται, ενώ γίνεται τεράστια προσπάθεια μιας καλύτερης συνεννόησης και με την Τουρκία προς την κατεύθυνση αυτή, που θα είναι κομβική στην αντιμετώπιση των λαθροδιακινητών και των παράνομων ροών.
Σχετικά με την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι η κατασκευή του εξελίσσεται εντός χρονοδιαγράμματος και μέσα στον Οκτώβριο ή αρχές Νοεμβρίου, θα αρχίσουν να τοποθετούνται τα πρώτα κομμάτια του φράχτη κατά μήκος του ποταμού, εκεί που έχει οριοθετηθεί και αποφασιστεί ότι θα επεκταθεί. «Συνεχίζουμε προς την κατεύθυνση θωράκισης των συνόρων, αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο και κάθε δυνατότητα που υπάρχει, τόσο για το φράχτη όσο και για τα εποπτικά μέσα» , πορόσθεσε.

Για νέες ταυτότητες

Ο υπουργός για τις νέες ταυτότητες, σημείωσε ότι είναι ένα νέο, τεράστιο εγχείρημα και μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί έως το τέλος Οκτωβρίου, γύρω στα 45.000 ραντεβού.
Όπως είπε, υπάρχουν δυνατότητες για να κλείνονται ραντεβού μέχρι τέλος Νοεμβρίου ενώ όσο περνάει ο καιρός θα γίνονται διαθέσιμα και περισσότερα ραντεβού.«Να μην ανησυχεί ο κόσμος, θα υπάρχει επαρκέστατος χρόνος και χώρος να κλείνει ο καθένας το ραντεβού του και να βγάζει την ταυτότητά του χωρίς να ταλαιπωρείται», τόνισε.

Για την παραβατικότητα των ανηλίκων

Αναφορικά με τα περιστατικά παραβατικότητας ενηλίκων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι «είναι ένα από τα κρισιμότερα και πιο δύσκολα ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε γιατί έχει να κάνει με παιδιά».
Δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια με εντονότερη και πιο συστηματική αστυνόμευση να περιοριστεί το εύρος των επιθέσεων μεταξύ ανηλίκων. Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση θα ασχοληθεί συνολικά με το ζήτημα αυτό.
«Οφείλουμε έγκαιρα, με ό,τι εργαλείο έχει η συντεταγμένη Πολιτεία, σε όλους τους χώρους που κινούνται οι νέοι άνθρωποι και θα έλεγα ολιστικά -όχι μόνο αστυνομικά, αλλά κοινωνικά, εκπαιδευτικά, επιστημονικά, με ψυχολόγους- να δούμε όσο πιο βαθιά γίνεται, στη ρίζα του το φαινόμενο αυτό και να το αντιμετωπίσουμε, να το αποδομήσουμε» είπε.
Οδική ασφάλεια: Η βούληση και η κατεύθυνση είναι στην αυστηροποίηση των ποινών
Μιλώντας για το ζήτημα της οδικής ασφαλείας υπογράμμισε ότι υπάρχουν μια σειρά από παραβάσεις που συνδέονται ευθέως με θανατηφόρα ατυχήματα και η βούληση και η κατεύθυνση είναι στην αυστηροποίηση των ποινών.
«Αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης όταν διαπιστώνονται αυτές οι παραβάσεις και μάλιστα επαναλαμβανόμενα. Στην αρχή πολύμηνη, μετά ενδεχομένως πολυετής και στο τέλος της ημέρας και οριστική, σε μια σειρά από τέτοιου είδους παραβάσεις. Θα το διαβουλευτούμε και με τα άλλα συναρμόδια Υπουργεία προς την κατεύθυνση αυτή», είπε ο κ. Οικονόμου.

Εντονότερη αστυνόμευση – Διαρκής η μάχη με την εγκληματικότητα

«Προχωρούμε με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς, ήδη έχουν δοθεί τα πρώτα φύλλα πορείας για αρκετές δεκάδες, νομίζω για μερικές εκατοντάδες από αυτούς τους αστυνομικούς, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια κατόπιν και εντολής του Πρωθυπουργού, μιας αναδιάταξης δυναμικού από ανθρώπους που ήταν στην υπηρεσία φύλαξης στόχων για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την εμφανή αστυνόμευση: τις ομάδες ΔΙΑΣ, την ΟΠΚΕ, την Ασφάλεια, τα αστυνομικά τμήματα. Έχουμε ανάγκη από πυκνότερη και εντονότερη αστυνόμευση και για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, στην Ελληνική Αστυνομία γίνεται σε συνεργασία με όλους τους Αξιωματικούς, το Επιτελείο, γίνεται μία τεράστια προσπάθεια αναδιάταξης και ανατοποθέτησης του δυναμικού αυτού σε θέσεις οι οποίες είναι πιο αναγκαίες για μία εντονότερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση στο πεδίο. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έχουμε και το νου μας και για τα μέτρα ασφάλειας για συγκεκριμένους ανθρώπους, όπως ορίζουν οι νόμοι και οι θεσμοί να φυλάσσονται», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.
«Γι’ αυτόν τον λόγο γίνεται η κίνηση αυτή, για να υπάρχει πιο έντονη αστυνομική παρουσία στις γειτονιές, ήδη υπάρχει αστυνομική παρουσία, να γίνει πιο έντονη, αυτό προφανώς δεν λύνεται μόνο με τους περισσότερους ανθρώπους, θέλει και μία σειρά και από άλλα πράγματα, γι’ αυτό και επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο αλλαγής και δομών στην Ελληνική Αστυνομία, για να ανταποκριθεί πολύ πιο ουσιαστικά, πρακτικά και αποτελεσματικά και στη μορφή, τη διάσταση που έχει πάρει η πόλη της Αθήνας, οι γειτονιές και οι Δήμοι της Αθήνας και στις μορφές και τις εκφάνσεις της εγκληματικότητας, μικρής, μεσαίας και μεγαλύτερης εγκληματικότητας και στην αξιοποίηση της τεχνολογίας», πρόσθεσε.

Η Κυβέρνηση κρίνεται από τους πολίτες για την αποτελεσματικότητά της


Τέλος o κ. Οικονόμου τόνισε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κρίνονται από τους πολίτες για την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύει στα μικρά και τα μεγάλα που συμβαίνουν γύρω μας και απασχολούν την κοινωνία.
«Αυτό είναι που κρίνουν οι πολίτες και όσο η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στο πρόγραμμά της, στην υλοποίηση των στόχων της, στην αντιμετώπιση των προκλήσεων, των δυσκολιών -πολλές φορές δυσκολιών που κανείς δεν μπορούσε να υπολογίσει ότι θα εμφανιστούν, αλλά αυτό έχει αποκτήσει, δυστυχώς, στοιχεία κανονικότητας με την κλιματική κρίση το τελευταίο διάστημα- και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών, νομίζω ότι θα δικαιολογεί την πολιτική και ιδεολογική πρωτοκαθεδρία, πρωτοπορία στο πολιτικό σκηνικό. Οι πολίτες θέλουν αποτελέσματα και πολιτική που να έχει συντεταγμένες, να έχει σπονδυλική στήλη, να μην είναι τυχοδιωκτική και αποσπασματική» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης