Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης σε Netanyahu: Η Ελλάδα υποστηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα - Μπορείτε να υπολογίζετε στην υποστήριξή μας

Μητσοτάκης σε Netanyahu: Η Ελλάδα υποστηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα - Μπορείτε να υπολογίζετε στην υποστήριξή μας
O K. Μητσοτάκης θα επιστρέψει το απόγευμα στην Αθήνα
Σχετικά Άρθρα
Το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και την ανάγκη προστασίας των αμάχων, της απελευθέρωσης των Ισραηλινών που κρατούνται όμηροι από τη Hamas  και της αποφυγής μιας ανθρωπιστικής κρίσης, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του τον Ισραηλινό ομόλογό του, Benjamin Netanyahu.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησή τους στην Ιερουσαλήμ, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την οδύνη του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Hamas εναντίον του Ισραήλ.
Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης θα επιστρέψει το απόγευμα στην Αθήνα.

Ο διάλογος

Αναλυτικά, ο διάλογος του Πρωθυπουργού με τον κ. Netanyahu κατά την έναρξη της συνάντησής τους, έχει ως εξής:
"Benjamin Netanyahu: Κύριε Πρωθυπουργέ, καλέ μου φίλε Κυριάκο, χαίρομαι πολύ που σε βλέπω εδώ. Πάντα λέω ότι το καλύτερο πράγμα εκτός από το να στέκεσαι στο πλευρό του Ισραήλ, είναι να βρίσκεσαι στο Ισραήλ. Στο Ισραήλ, όπως κάνεις εσύ. Εκτιμώ την αλληλεγγύη σας, της κυβέρνησής σας και του ελληνικού λαού, αυτή τη σκοτεινή ώρα. Είναι μια μάχη του πολιτισμού ενάντια στη βαρβαρότητα. Είμαστε στη μεριά του πολιτισμού και πρέπει να ενωθούμε όλοι μαζί απέναντι στη Χαμάς, που είναι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).
Κυριάκος Μητσοτάκης: Σας ευχαριστώ πολύ, κ. Πρωθυπουργέ, αγαπητέ Bibi. Έρχομαι εδώ όχι μόνο ως σύμμαχος, αλλά ως αληθινός φίλος. Αυτό που συνέβη ήταν πραγματικά φρικτό. Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε και υποστήριξε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Κάναμε μια πολύ σαφή διάκριση μεταξύ της Χαμάς και του παλαιστινιακού λαού. Θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε και να ελπίζουμε πως ό,τι και αν συμβεί πρέπει να συμβεί χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος. Μπορείτε να υπολογίζετε στην υποστήριξή μας, τη βοήθειά μας.
Benjamin Netanyahu: Σε ευχαριστώ, φίλε μου. Σε ευχαριστώ".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης