Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πόλεμος πατήρ πάντων στον ΣΥΡΙΖΑ: «Όλοι εναντίον όλων» - Παρέμβαση Τσίπρα ζητά η Ομπρέλα, «πολιτικό δώρο» στη ΝΔ

Πόλεμος πατήρ πάντων στον ΣΥΡΙΖΑ: «Όλοι εναντίον όλων» - Παρέμβαση Τσίπρα ζητά η Ομπρέλα, «πολιτικό δώρο» στη ΝΔ
Εκκλήσεις για ενότητα στο παρά πέντε της διάσπασης και ... σωσίβιο σωτηρίας στην κυβέρνηση
Την έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας ζητούν στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο τα μέλη της Ομπρέλας που παραπέμφθηκαν από τον Στέφανο Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας (Σκουρλέτης, Φίλης, Βίτσας), όσο και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε γνωστό η οργάνωση με χθεσινή της ανακοίνωση.



Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα επανέλαβαν ο Πάνος Σκουρλέτης από το Kontra χθες (23/10) και ο Νίκος Φίλης με σημερινή συνέντευξή του στο OPEN, τα μέλη της Ομπρέλας κρίνουν αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε την πυροσβεστική παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο.
«Θα βοηθούσε μια παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.» σχολίασε σε παρόμοιο μήκος κύματος ο πρωην υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς μιλώντας στο Action 24.
«Κάποια στιγμή πρέπει να πει τη γνώμη του. Τρέχουν τα πράγματα. Ο καθένας μας έχει μια ευθύνη απέναντι στην κατηφόρα του ΣΥΡΙΖΑ» είπε διευκρινίζοντας πως δεν συμφωνεί με όσα λέγονται για αυτόν, ωστόσο μένει σε όσα έχει πει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας.
«Είναι μέλος του κόμματος, μέλος της ΚΟ πρέπει κάποια στιγμή να εκτεθεί να πει μια γνώμη» πρόσθεσε.
Ωστόσο, το όνομα του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι επικαλούνται και από την εσωτερική πλειοψηφία, δηλαδή το στρατόπεδο Κασσελάκη, καθώς, όπως τονίζουν με διαρροές, η υπονόμευση που δέχεται ο Στέφανος Κασσελάκης από την εσωτερική αντιπολίτευση θυμίζει τον «εσωκομματικό πόλεμο» που είχε δεχθεί και ο Αλέξης Τσίπρας από τα ίδια στελέχη.

Καλέσματα για ενότητα στο παρά πέντε της διάσπασης

Μέσα σε αυτό το «εμφυλιοπολεμικό» κλίμα που επικρατεί τελευταία στην Κουμουνδούρου και με τη διάσπαση να έρχεται … ολοένα εγγύτερα, δεν λείπουν και οι ύστατες εκκλήσεις για να αποφευχθεί η πλήρης διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Μάς προβληματίζει ότι έναν μήνα μετά τις εκλογές αντί να είμαστε ενωμένοι σε αυτό που είναι η δουλειά μας ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να παραγάγουμε πολιτική και πολιτικά αποτελέσματα, να βγαίνουμε με ενιαίο λόγο συντεταγμένο, αντί ατού να υπάρχει μία πολυφωνία και μία πολυδιάσπαση ακριβώς όχι για να γίνει αντιπολίτευση από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά για να ασκηθεί αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι στον κ. Μητσοτάκη» τόνισε στην η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.
Από τη μεριά της Όλγα Γεροβασίλη κάλεσε όλα τα στελέχη να σταματήσουν το «πολεμικό κλίμα» που έχει δημιουργηθεί στο κόμμα.
«Ξεπεράστηκαν τα όρια κριτικής στο νέο πρόεδρο από τη μια πλευρά και βεβαίως δεν μπορεί αυτοί που επικαλούνται τις συζητήσεις εντός των κομμάτων και εντός των οργάνων, όργανο να εννοούν δημοσιογραφικές εκπομπές. Πρέπει να σχολιάζουμε εκεί που πρέπει να το κάνουμε. Δεν μπορεί να πάει μακριά αυτό, αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι», είπε στο Open.
Ερωτώμενη για το εάν έπρεπε να κινηθεί πειθαρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης απέναντι σε ιστορικά στελέχη, ανέφερε: «Σέβομαι τους συντρόφους μου, σέβομαι τις απόψεις τους, ωστόσο όταν είσαι μέλος κόμματος και προαναγγέλλεις κόμμα σε ένα τηλεοπτικό πάνελ, όταν χρησιμοποιείς εκφράσεις που ξεφεύγουν από την πολιτική, αυτά υπερβαίνουν τα όρια».
Ακολούθως, ο υποψήφιος δήμαρχος στην Αθήνα με την στήριξη της Κουμουνδούρου, Κώστας Ζαχαριάδης διαπίστωσε το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το κόμμα.
«Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη συνθήκη και νομίζω ότι έχουμε μπει σε έναν φαύλο κύκλο εσωστρέφειας, ο οποίος αν συνεχιστεί με αυτόν τον τρόπο, οδηγεί στο απόλυτο αδιέξοδο» τόνισε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο Διονύσης Τεμπονέρας εξέπεμψε μήνυμα τήρησης του καταστατικού από όλες τις πλευρές επισημαίνοντας ότι: «Το ζήτημα είναι περισσότερο πολιτικό και λιγότερο καταστατικού χαρακτήρα. Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε το καταστατικό. Και αυτό είναι ένα μήνυμα το οποίο θέλω να απευθύνω προς όλους»

Τρίβουν τα χέρια τους στη Νέα Δημοκρατία

Κι ενώ η κυβέρνηση φαίνεται να αντιμετώπιζε την πρώτη σοβαρή πολιτική κρίση, μετά τη «σφαλιάρα» που δέχθηκε στον ‘β γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, το σκηνικού χάους στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έστρεψε εκ νέου τη δημόσια προσοχή από την ήττα της ΝΔ στην ... αξιωματική αντιπολίτευση.
Διόλου τυχαία άλλωστε, δύο μείζονα πολιτικά γεγονότα, τα οποία υπό κανονικές συνθήκες, θα μονοπωλούσαν τη δημόσια σφαίρα, σε αυτό το κλίμα θάφτηκαν κάτω από τον εσωκομματικό κουρνιαχτό του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόκειται, φυσικά, για τις νέες εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών, με την αναβάθμιση της σχετικής δικαστικής έρευνας, καθώς και για τις καταγγελίες που στρέφονται προς τον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά με «το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων» στη Θεσσαλία.
Ελλείψει, λοιπόν, σοβαρής αντιπολίτευσης, με το ΠΑΣΟΚ να μην παρουσιάζει κοινωνική δυναμική και τον ΣΥΡΙΖΑ να διάγει υπαρξιακή, πια, κρίση, η κυβέρνηση βρήκε ένα αναπάντεχο σωσίβιο στον δύσβατο δρόμο προς τις ευρωεκλογές του 2024.
Ως εκ τούτου, όσο βαθαίνει η κρίση του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανότατα θα βαθαίνει και η προϊούσα … ορμπανοποίηση του κομματικού σκηνικού, με τη Νέα Δημοκρατία να προβάλλει παντοδύναμη και τρία ελάσσονα κόμματα της αντιπολίτευσης να ερίζουν για το ποιο θα λάβει το μεγαλύτερο κομμάτι της μικρής κεντροαριστερής … πίτας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης