Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα επεισόδια στα Εξάρχεια και 3 συλλήψεις – Οικονόμου: Δεν είχε εμπλοκή η ΕΛ.ΑΣ. στον τραυματισμό της 16χρονης

Νέα επεισόδια στα Εξάρχεια και 3 συλλήψεις – Οικονόμου: Δεν είχε εμπλοκή η ΕΛ.ΑΣ. στον τραυματισμό της 16χρονης
«Η Αστυνομία λειτουργεί με κανόνες και νόμους και δεν μπορεί να μένει αδρανής όταν τα σπάνε οι μπαχαλάκηδες, οφείλει να κάνει αυτό που ορίζει το Σύνταγμα», τόνισε ο Γ. Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα
«Οι αστυνομικοί δεν έχουν εμπλοκή στον τραυματισμό της 16χρονης» στο Νέο Ηράκλειο στις 28/10, ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Γ. Οικονόμου, στη σκιά των νέων επεισοδίων που εκτυλίχτηκαν για τρίτη συνεχόμενη νύχτα στα Εξάρχεια με αφορμή το περιστατικό αυτό και τη σύλληψη τριών ατόμων.
Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον ΑΝΤ1, αφού ευχήθηκε «περαστικά και να πάνε όλα καλά με την υγεία της» 16χρονης που τραυματίστηκε το βράδυ του Σαββάτου 28/10 σε αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο, σχετικά με τα όσα ακούγονται για ξυλοδαρμό της από αστυνομικούς, τόνισε πως «από όποιο υλικό υπάρχει, μαρτυρίες και εικάζεται ότι συμμετείχε στα επεισόδια» που προηγήθηκαν του τραυματισμού, κατά τα οποία οι «μπαχαλάκηδες» εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στους αστυνομικούς.
Εξήγησε ότι «οι αστυνομικοί δεν έχουν εμπλοκή στον τραυματισμό της» και «τα στοιχεία προκύπτουν από τις καταθέσεις των αστυνομικών. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο στοιχείο που να μου επιτρέπει να αμφισβητώ τις καταθέσεις τους».
Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε πως οι ένστολοι, «δεν είδαν όμως πώς τραυματίστηκε, αντίθετα η Αστυνομία έτρεξε να φέρει τη βοήθεια».
Υπογράμμισε ότι «η Αστυνομία λειτουργεί με κανόνες και νόμους και δεν μπορεί να μένει αδρανής όταν τα σπάνε οι μπαχαλάκηδες, οφείλει να κάνει αυτό που ορίζει το Σύνταγμα».

Νέα επεισόδια στα Εξάρχεια – Τρεις συλλήψεις

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια.
Ακόμη μια νύχτα επεισοδίων ήταν η χθεσινή στα Εξάρχεια, καθώς ομάδα αγνώστων επιτέθηκε κατά αστυνομικών δυνάμεων.
Με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια, που σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας διάφορες συλλογικότητες για τον τραυματισμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο, ο υπουργός ανέφερε πως «είχαμε συλλήψεις στα χθεσινά επεισόδια, εστιάζουμε στον τραυματισμό ενός κοριτσιού, δεν πρέπει όμως να απομονώσουμε το γεγονός ότι είχε προηγηθεί επίθεση στην αστυνομία και σε μαγαζιά της περιοχής».
Σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο πριν τις 22:00 και μετά το τέλος της πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας διάφορες συλλογικότητες για τον τραυματισμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο, άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες, μολότοφ, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα σε δυνάμεις των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.
Επιθέσεις, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, σημειώθηκαν στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Σόλωνος, αλλά και στις οδούς Θεμιστοκλέους και Κωλέττη.
Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην σύλληψη δύο ανδρών και μίας γυναίκας, καθώς και στην προσαγωγή ακόμα 5 ατόμων, τα οποία όμως στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθερα.

Για Ρουβίκωνα

Σχετικά με τη σύλληψη μελών του Ρουβίκωνα, που έγινε όταν εκείνοι πήγαν να καταγγείλουν ότι τους έκλεψαν τις μηχανές, ο υπουργός ανέφερε ότι «το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τον Ρουβίκωνα απέδωσε».

Περί αστυνόμευσης

Αναφορικά με το θέμα της βίας μεταξύ των ανηλίκων, διαβεβαίωσε ότι οι αστυνομικοί έχουν κάνει «πολλές φορές επιχειρήσεις στον Άγιο Δημήτριο και το Μαρούσι», υπογραμμίζοντας πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης, όμως μέσα στη λύση του είναι «η αύξηση του προσωπικού στο πεδίο και διοργάνωση των υπηρεσιών».
Σχετικά με τη φύλαξη προσώπων, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «παρά τις ισχυρές αντιδράσεις προχωρούμε στην υλοποίηση της επιθυμίας του πρωθυπουργού» και ήδη «έχουμε ξεπεράσει τα 1500 άτομα με φύλλα πορείας και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε φτάσει στις 2500. Με όποιο κόστος και κόπο».
«Ταυτόχρονα να βρούμε έναν τρόπο δράσης προκειμένου να έχουμε πιο αποδοτική αστυνόμευση», είπε.
Σημείωσε δε, πως «η κουλτούρα της βίας δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης, είναι θέμα οικογένειας, κοινωνίας, παιδείας».
Ακόμη, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, «η μικρεγκληματικότητα έχει πέσει».

Σε αυξημένη ετοιμότητα, όχι πανικός

Για το ενδεχόμενο νέας προσφυγικής κρίσης και παρείσφρησης ακραίων στοιχείων λόγω του Μεσανατολικού, ανέφερε πως «από την πρώτη στιγμή έχουμε αυξημένη ετοιμότητα, που αφορά και στη φύλαξη και στα δίκτυα πληροφόρησης και στις δομές, όπου υπάρχουν κυρίως μουσουλμάνοι. Δεν είμαστε σε κατάσταση πανικού, που να πρέπει να περάσουμε στο άκρο της ισλαμοφοβίας».

Για οπαδική βία

«Οι σύνδεσμοι έκλεισαν, έχουν γίνει αλλεπάλληλες έφοδοι», ανέφερε ο υπουργός για την οπαδική βία και εξήγησε πως «το να κλείσεις το σύνδεσμο είναι ένα πράγμα, όμως μεταφέρουν αλλού τις γιάφκες και τα ρόπαλα. Η Αστυνομία βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο κατόπι τους».
«Σε κάθε αθλητικό γεγονός η αστυνομία βρίσκεται εκεί. Η ίδια αστυνομία, που ελέγχει τους ίδιους οπαδούς, στα ίδια γήπεδα είναι που τους ελέγχει στα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια» σημείωσε και διερωτήθηκε, «γιατί στα ευρωπαϊκά δεν γίνονται μπάχαλα; Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι μόνο η αστυνόμευση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης