Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης: Η ΕΕ γεωπολιτικά δεν υπάρχει, έχει γίνει παράρτημα του ΝΑΤΟ

Βαρουφάκης: Η ΕΕ γεωπολιτικά δεν υπάρχει, έχει γίνει παράρτημα του ΝΑΤΟ
«Netanyahu και Hamas είναι αδέρφια, έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλο»
Σχετικά Άρθρα
«Αβάσταχτο» χαρακτήρισε το σφυροκόπημα του Ισραήλ στη Γάζα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.
«Ο συνδυασμός του πολέμου στην Ουκρανία, μαζί με τον ψυχρό πόλεμο που ξεκίνησε ο Τράμπ και τον επέκτεινε ακόμα περισσότερο ο Μπαίντεν, μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, έρχεται και ο πόλεμος στη Γάζα, θεωρώ ότι η δική μας η γενιά θα αφήσει μια νέα φάση στο παγκόσμιο γίγνεσθαι για την οποία θα πρέπει να ντρεπόμαστε και για την οποία η επόμενη γενιά θα μας εγκαλέσει, αυτό είναι σίγουρο» σημείωσε.
Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «τη Χαμάς την εξέθρεψε το κράτος του Ισραήλ, έκαναν τα πάντα να ενισχύσουν τη Χαμάς και να δημιουργήσουν αντίπαλο δέος στην PLO. Ο εξευτελισμός της Παλαιστινιακής Αρχής, ο εποικισμός, η εθνοκάθαρση, είναι μια συνεχιζόμενη τραγωδία η οποία ενισχύει τη Χαμάς. Νετανιάχου και Χαμάς είναι αδέρφια. Έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλο».
Για τις επιπτώσεις του πολέμου, σχολίασε ότι ο συνδυασμός του πολέμου στην Ουκρανία και του πολέμου στη Μέση Ανατολή, οδηγεί στη διαίρεση αυτού που λέγαμε κάποτε παγκοσμιοποίηση, σε δύο χωριά, ΗΠΑ – Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου με βάση το ψηφιακό Γουάν της Κίνας. «Η Ε.Ε. τελείωσε πια. Έχει γίνει παράρτημα του ΝΑΤΟ στα γεωπολιτικά, και στα οικονομικά, το γερμανικό μοντέλο, τέλειωσε. Η Ε.Ε. γεωπολιτικά δεν υπάρχει και η οικονομική της βάση ουσιαστικά γίνεται μια τεράστια μπανανία, δημογραφικά φθίνουμε και δεν γίνεται καμία συζήτηση για πώς θα προχωρήσει η ομοσπονδοποίηση, αυτό έχει τελειώσει. Δεν υπάρχει σχέδιο στην Ε.Ε.» ανέφερε.
Για την ακρίβεια και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στις πολυεθνικές ανέφερε ότι «η αιτία του κακού δεν είναι οι πολυεθνικές, αλλά είναι τα σούπερ μάρκετ. Σπρώχνουν οι πολυεθνικές τα κόστη προς τα πάνω και ανεβάζουν και το ποσοστό κέρδους και τα σούπερ μάρκετ, που σημαίνει ότι το ανεβάζουν και σε πράγματα που αγοράζουν όχι από τις πολυεθνικές, αλλά στο ελεύθερο εμπόριο. Το πρόβλημα είναι τα σούπερ μάρκετ. Έχουμε μια Επιτροπή Ανταγωνισμού που θα πρέπει να ντρέπεται και μια κυβέρνηση η οποία τους αφήνει. Πρόστιμα στα σούπερ μάρκετ και μετά το ίδιο το σούπερ μάρκετ θα συμπιέσει την πολυεθνική».
Για τη φοροδιαφυγή και τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών είπε ότι «τεκμήριο σημαίνει ότι εγώ το κράτος δηλώνω ότι απέτυχα, ότι δεν μπορώ να σε φορολογήσω και γι’ αυτό θα φανταστώ ποιο είναι το εισόδημά σου. Αυτό είναι αυτό-εξευτελισμός του κράτους. Ο καλύτερος τρόπος είναι η πλήρης ψηφιοποίηση του συστήματος πληρωμών και αν θέλεις δώσε και κίνητρα».
Τέλος, παραδέχτηκε ότι «προερχόμαστε από μια διπλή τεράστια ήττα, χάσαμε κατά κράτος και το ομολογούμε και για αυτό περάσαμε ένα καλοκαίρι ομφαλοσκόπησης, αυτοκριτικής, αλλάξαμε το προσωπικό μας», ενώ για τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσακαλώτο είπε ότι «η “Ομπρέλα” έπρεπε να έχει ανοίξει όταν έβρεχε τέτοιου είδους μέτρα (μνημόνια), τώρα είναι αργά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης