Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πώς ο Κασσελάκης ετοιμάζει το νέο κόμμα και την ολική επαναφορά του Αλέξη Τσίπρα – Αναγκαίο το ξεσκαρτάρισμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Πώς ο Κασσελάκης ετοιμάζει το νέο κόμμα και την ολική επαναφορά του Αλέξη Τσίπρα – Αναγκαίο το ξεσκαρτάρισμα στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει οδηγήσει στο μεγαλύτερο ξεκαθάρισμα μέσα στο κόμμα.
Σχετικά Άρθρα
Πολλοί αναρωτήθηκαν μέσα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν παρεμβαίνει ο Αλέξης Τσίπρας σε όλη αυτή την ένταση που έχει δημιουργηθεί στο κόμμα.
Πληροφορίες αλλά και η άποψή μας μάς οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι απόλυτα σύμφωνος με τις διαγραφές και τις αποχωρήσεις στελεχών.
Όσοι ρωτάνε, μάλιστα, σχετικά τονίζουμε ότι είναι διαγραφές που δεν μπορούσε να κάνει ο ίδιος είτε γιατί είχε αργήσει, είτε γιατί τα στελέχη της αριστερής πτέρυγας τον κρατούσαν «όμηρο» στην προσπάθειά του να μιλήσει σε έναν πιο κεντρώο κόσμο και να πετύχουν την διεύρυνση της εκλογικής βάσης.

Ξεσκαρτάρισμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης καθοδηγούμενος από παλιά στελέχη, της φρουράς Αλέξη Τσίπρα, και ενεργούμενος με απόλυτη συμφωνία με τον πρώην πρόεδρο, έχει οδηγήσει στο μεγαλύτερο ξεκαθάρισμα μέσα στο κόμμα.
Στόχος είναι να φύγουν τα στελέχη που με την εμμονή τους σε νεοκομουνιστικές ιδεολογίες είχαν καταστήσει το κόμμα μικρό.

Τι περιμένει ο Αλέξης Τσίπρας;


Γνωρίζει καλά ότι ο Στέφανος Κασσελάκης παρόλο τον ενθουσιασμό και την δημοφιλία του στην κοινωνία, δεν διαθέτει τα ηγετικά χαρίσματα που έχει ο ίδιος.
Όποιος παρακολούθησε την ομιλία Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή θα παρατήρησε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει τόσο καθαρά και να γοητεύσει με τον λόγο του όπως έκανε ο Τσίπρας.

Ο Κασσελάκης θα ετοιμάσει το νέο κόμμα

Όμως, ο Κασσελάκης είναι το ιδανικό πρόσωπο για να προχωρήσει τώρα τις αλλαγές και να αλλάξει το κόμμα και να δημιουργήσει ένα νέο.
Να διώξει καταρχάς πρόσωπα που έχουν μηδενική δημοτικότητα (Τσακαλώτος), που έχουν πικράνει με την συμπεριφορά τους, τις πολιτικές τους και τα ακριβά τους γούστα (Αχτσιόγλου), στελέχη που έχουν συνδεθεί με την αφαίμαξη των ελεύθερων επαγγελματιών (Κατρούγκαλος), στελέχη που ενοχλήσει συνέχεια με ανθελληνικές θέσεις (Φίλης) και στελέχη που εκπέμπουν μία ειρωνεία και υπεροψία (Σκουρλέτης).

Θνησιγενής η συμπόρευση με ΜΕΡΑ25

Τα στελέχη που έχουν φύγει και θα φύγουν στην πορεία μέχρι τις ευρωεκλογές δεν έχουν καμία τύχη να ξαναβγούν βουλευτές ακόμα και να συνάψουν συνεργασία με κόμματα που ήδη έχουν αποτύχει να μπουν στην Βουλή όπως το ΜΕΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη.
Το να φτιάξουν κόμμα και να κατέλθουν στις ευρωεκλογές είναι μία δυνατότητα αλλά θνησιγενής.
Το ποσοστό του κόμματος αυτού είναι γύρω στο 3-4% και αυτά που πρεσβεύουν, τα καλύπτουν άλλα κόμματα της «αριστερής αγοράς» όπως η Πλεύση Ελευθερίας, το ΚΚΕ κ.α.

Δεν θα μακροημερεύσουν οι διαφωνούντες

Συνεπώς, θα ισχυριστούμε ότι όσοι φύγουν – εάν δεν διωχθούν- από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να φεύγουν από το «μαντρί» και μακριά από αυτό θα τους φάνε οι λύκοι…
Εξάλλου, εάν παρακολουθήσατε ακόμα και οι τάσεις μεταξύ τους έχουν σοβαρές διαφωνίες.
Η ομάδα της Αχτσιόγλου είναι διχασμένη, ο Τσακαλώτος ελέγχει τη μισή Ομπρέλα, ο Πέτρος Κόκκαλης κάνει δικό του κόμμα την Πράσινη Αριστερά, οι ευρωβουλευτές παίζουν σε διπλό ταμπλό, άλλοι προσπαθούν να προσκολληθούν στο ΠΑΣΟΚ…
Πιστεύει, αληθινά, ότι μπορεί όλοι να γίνει ενιαίο κόμμα; Πιστεύουμε πως όχι…
Αφού, λοιπόν, φανεί η γύμνια της αντιπολίτευσης που τόσο καιρό κρατούσε τον Α.Τσίπρα μακριά από την εξουσία, τότε θα μπορούσε και να επιστρέψει ο Αλέξης σε ένα διαφορετικό, πλέον τοπίο.
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι 48 χρονών.
Είναι πολύ νέος για να αποστρατευτεί πολιτικά.
Μπορεί να κάνει το comeback σε ένα νέο Κεντροαριστερό κόμμα απαλλαγμένο από τα βαρίδια.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να είναι ο «μπροστινός» αλλά δεν μπορεί να τον υποκαταστήσει.

Συμπέρασμα

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μόνος στον ΣΥΡΙΖΑ που διαθέτει ηγετικά χαρακτηριστικά.
Κανείς άλλος δεν μπορεί να μεγαλώσει το κόμμα.
Είναι ο μόνος που μιλάει με υψηλά επιχειρηματικά κέντρα.
Όλοι αναγνωρίζουν, πλέον, ότι η διακυβέρνησή του ήταν ένα προϊόν συμβιβασμού και αν δεν είχε τα μνημόνια και την τρόικα, όλα θα ήταν διαφορετικά.
Παραμένει, ακόμα και τώρα ο εναλλακτικός πόλος απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης