Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Στόχος του ΠΑΣΟΚ που οραματίζομαι όχι απλά να προσπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να κερδίσει τη ΝΔ

Ανδρουλάκης: Στόχος του  ΠΑΣΟΚ  που οραματίζομαι όχι απλά να προσπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να κερδίσει τη ΝΔ
Ο Ν. Ανδρουλάκης ζήτησε από την κυβέρνηση να αφήσει τις φτηνές δικαιολογίες γιατί πλέον είναι αντιμέτωπη με τα προβλήματα που δεν έλυσε, αλλά και αυτά που δημιούργησε με τις πολιτικές της
Σχετικά Άρθρα

«Το ΠΑΣΟΚ που οραματίζομαι, το ΠΑΣΟΚ για το οποίο αγωνίζομαι, το ΠΑΣΟΚ όλων μας, δεν έχει στόχο απλά να προσπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει στόχο να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.
«Βήμα βήμα πετυχαίνουμε αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο», είπε απευθυνόμενος στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό δείχνει η σταθερή ανοδική μας πορεία».
«Θα ξαναέχουμε την δημοκρατική παράταξη πρωταγωνιστή των εξελίξεων στην πατρίδα μας. Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να έχει αξιόμαχο αντίπαλο η συντηρητική παράταξη», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκης.
Με αφορμή τις τρεις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ δεύτερη δύναμη, σχολίασε πως «οι δημοσκοπήσεις είναι η φωτογραφία της στιγμής. Εμείς, όμως, δεν μαζεύουμε άλμπουμ φωτογραφιών, αλλά έχουμε στόχο να κερδίσουμε τη Νέα Δημοκρατία».
«Δεν επιλέγουμε τις εύκολες και ατελέσφορες συγκολλήσεις κορυφής, αλλά τον δύσκολο, κοπιαστικό, στέρεο δρόμο των κοινωνικών συμμαχιών με αρχές, αξίες και πολιτικές θέσεις», ξεκαθάρισε και σημείωσε πως «είναι ο μόνος στέρεος δρόμος για να υπάρξει ισχυρή προοδευτική δύναμη ως αντιπολίτευση κα αύριο ως κυβέρνηση (…) Να συνεχίσουμε όλοι τον αγώνα, να προχωρήσουμε δυναμικά, γιατί οι πολίτες ζητούν μια δίκαιη και ανθεκτική κοινωνία».
Υπογράμμισε δε, πως «στον νέο αυτό κύκλο που ανοίγει σήμερα, προχωράμε μαζί, γιατί η δουλειά μας γεννάει ελπίδα και προσδοκίες, γιατί η προσπάθειά μας δημιουργεί εμπιστοσύνη προς το κόμμα μας. Η χώρα χρειάζεται γενναίες αλλαγές. Οι πολίτες διψούν για δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και προοπτική. Στον νέο αυτόν κύκλο, η ευθύνη που μας βαραίνει είναι ακόμη μεγαλύτερη. Και απευθύνομαι από αυτό το βήμα σε όλους τους πολίτες: Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τις αγωνίες μας, τις ελπίδες μας και δεσμεύομαι ότι θα είμαστε δίπλα σας καθημερινά. Απευθύνομαι σε εκείνους που θέλουμε η Ελλάδα να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, που θα σέβεται τους θεσμούς και τις ανεξάρτητες αρχές, το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία. Απευθύνομαι στους γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν σε σχολεία χωρίς καθηγητές και χωρίς υποδομές. Στους νέους που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον και αξιοπρεπείς μισθούς. Στους ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους που σηκώνουν το βάρος της φορολογίας. Στους ελεύθερους επαγγελματίες που τους τσουβαλιάζουν όλους μαζί. Στους γονείς μας που πηγαίνουν σε νοσοκομεία τα οποία είναι αφημένα στη μοίρα τους. Που οι μεταρρυθμίσεις εκσυγχρονίζουν το κράτος, προωθούν την ανοδική κοινωνική κινητικότητα και μειώνουν τις ανισότητες».
«Η χώρα χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση, αλλά πάνω απ' όλα ισχυρή κυβερνητική εναλλακτική πρόταση. Και εργαζόμαστε για αυτό καθημερινά μέσα και έξω από τη Βουλή. Προχωράμε, λοιπόν, με επόμενο σταθμό τις ευρωεκλογές. Πάμε όλοι μαζί. Ενωμένοι. Ανανεωμένοι. Δυνατοί. Για να σηματοδοτήσουμε τη νικηφόρα πορεία μας απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Για μια Ελλάδα με δίκαιη και ανθεκτική κοινωνία, που θα μπορεί να προσφέρει πολλές και καλές θέσεις εργασίας στη νέα γενιά, να της δώσει την ευκαιρία να δημιουργήσει και πάλι στον τόπο της», πρόσθεσε.

Βολές κατά της κυβέρνησης

Μάλιστα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση,  ζητώντας να αφήσει τις φτηνές δικαιολογίες γιατί πλέον είναι αντιμέτωπη με τα προβλήματα που δεν έλυσε, αλλά και αυτά που δημιούργησε με τις πολιτικές της.
Σημείωσε δε, πως είναι μονότονη απάντηση σε κάθε κριτική το εκλογικό αποτέλεσμα, λέγοντας πως «περιφέρουν το 41% ως καθαρτήριο της αποτυχίας τους και των ευθυνών τους. Προσβάλλουν δηλαδή ακόμα και αυτούς που τους εμπιστεύθηκαν, τους χρησιμοποιούν ως άλλοθι για τις αποτυχίες τους».
«Δεν έχουμε κράτος που προστατεύει τον πολίτη, αλλά κράτος τροχονόμο των επιχειρηματικών συμφερόντων», είπε χαρακτηριστικά.
«Είναι υπόλογοι για τη συνεχιζόμενη μείωση των πραγματικών μισθών και εισοδημάτων, την ακρίβεια και τον πληθωρισμό στα τρόφιμα που καλπάζει τα τελευταία 2,5 χρόνια», αλλά και «για την αποτυχία τους να αντιμετωπίσουν τη φοροδιαφυγή και για το πάρτι των απευθείας αναθέσεων ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ τη διετία 2021-22. Οφείλουν εξηγήσεις στους πολίτες για την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας,
για το έγκλημα στα Τέμπη, που αποτελεί την πιο χαρακτηριστική απεικόνιση της αποτυχίας της κυβέρνησης να εκπληρώσει το βασικότερο ίσως καθήκον του κράτους: την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών»», συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης.
Συμπλήρωσε πως η ΝΔ , «για να συγκαλύψει για μια ακόμη φορά τις ευθύνες του υπουργού και των στελεχών της «κρύφτηκε» πίσω από τις αντιευρωπαϊκές ιδεοληψίες του ΚΚΕ και αντί να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες για παράβαση καθήκοντος και απιστία των κ.κ. Σπίρτζη και Καραμανλή, που βάσει της δικογραφίας του Ευρωπαίου Εισαγγελέα έχουν ευθύνη για τη μη υλοποίηση της τηλεδιοίκησης, θα καταλήξουμε να συζητάμε για την ιστορία των σιδηροδρόμων από το 1997».
«Δεσμευόμαστε από την κραυγή αγωνίας τους ‘να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών’, και γι' αυτό παλεύουμε», είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, έκανε λόγο για επιτελικά φιάσκα στη Θεσσαλία, στο λιμάνι του Πειραιά, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στη Ρόδο και τον Έβρο φέτος το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές.
Αναφερόμενος στην ακρίβεια, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να κερδοσκοπεί απέναντι στους πολίτες και μετά από 2,5 χρόνια απαράδεκτης αδράνειας και παντελούς έλλειψης πολιτικής βούλησης άρχισαν να επιβάλλονται πρόστιμα σε πολυεθνικές.
Παρατήρησε ότι στα βασικά είδη διατροφής και διαβίωσης, η χώρα μας είναι σημαντικά ακριβότερη από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, κατά 30- 50%, ενώ επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, την ενίσχυση του προσωπικού στη ΔΙ.Μ.Ε.Α. και την Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά και για χειραφέτηση του καταναλωτικού κινήματος μέσω της Ενιαίας Αρχής Καταναλωτών, για τη δημιουργία της οποίας το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει ήδη πρόταση νόμου.
«Ούτε μπορούν,  ούτε θέλουν να προστατεύσουν το εισόδημα των πολιτών από τον πληθωρισμό της απληστίας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Σχολίασε ακόμη πως οι τράπεζες συνεχίζουν τις καταχρηστικές προμήθειες και χρεώσεις για συναλλαγές, ενώ η αύξηση των επιτοκίων «πνίγει» νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Κάνοντας αναφορά στην πορεία της οικονομίας, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ποτέ κρυφή ατζέντα και χαρακτήρισε «άδικες» τις επιθέσεις που δέχθηκε για τις φορολογικές προτάσεις που κατέθεσε προεκλογικά, αποδίδοντας τις πρώτες σε σχεδιασμό προκειμένου να μην ψηφιστεί το ΠΑΣΟΚ, γιατί δήθεν φέρνει «φοροκαταιγίδα».
«Δεν κλείσαμε ποτέ τα μάτια στο πρόβλημα της φοροδιαφυγής. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε τον Πόντιο Πιλάτο τόσα χρόνια», σημείωσε.

 

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης