Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς: Ο Erdogan είναι «πειρατής», κακή ιδέα η επίσκεψή του στην Ελλάδα – Όχι στο γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Σαμαράς: Ο Erdogan είναι «πειρατής», κακή ιδέα η επίσκεψή του στην Ελλάδα –  Όχι στο γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Ευθείες βολές στην πολιτική... κατευνασμού και διαλόγου του Κυριακού Μητσοτάκη προς την Τουρκία από τον Αντώνη Σαμαρά

Ενθυμούμενος τον χαρακτηρισμό «πειρατή» που είχε αποδώσει στον Tayip Erdogan κατά το παρελθόν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Καθημερινή δηλώνει πλήρως αντίθετος με την επίσκεψη του Τούρκου πρόεδρο στην Ελλάδα.
Επικαλείται τη λέξη «κατευνασμός» που είχε χρησιμοποιήσει ο έτερος πρώην πρωθυπουργός της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής χαρακτηρίζοντας τον «επικίνδυνο» και επισημαίνει «ότι δεν είναι δυνατό δύο πρώην πρωθυπουργοί να κάνουν λάθος», επικρίνοντας επί της ουσίας την πολιτική του Κυριάκου Μητοστάκη απέναντι στην Τουρκία.
Όσον αφορά τον Τούρκο πρόεδρο, ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνει ότι έχει έρθει σε αντιπαράθεση με όλη τη Δύση, με τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, με το Ισραήλ πλέον και με τη Γερμανία ενώ έχει μπλοκάρει εκ νέου την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει χαρακτηριστικά ότι μετά την επισκεψη Erdogan στο Βερολίνο οι γερμανοτουρκικές σχέσεις επιδεινώθηκαν!
Ενώ την ίδια ώρα η κοινή γνώμη και ο γερμανικός τύπος εξοργίστηκαν μαζί του θεωρώντας ότι έχει «απασφαλίσει».
Ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποιο περιθώριο συμφωνίας με αυτόν που οι πάντες θεωρούν μαύρο πρόβατο και υπηρετεί πολιτικά, οικονομικά και επιχιερησιακά τον αντιδυτικό άξονα.
Σημειώνει επίσης ότι ο Erdogan δεν έχει  τηρήσει τις συμφωνίες για το μεταναστευτικό, και δεν θα πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες για την αξιοπιστία του ενώ μοναδική μας εγγύηση για την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών είναι η αποφασιστικότητα και η ενίσχυση των μέτρων αντιμετώπισης του προβλήματος από την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Ο πρώην πρωθυπουργός στέκεται ακόμη  στα τετελεσμένα που έχει δημιουργήσει εις βάρος της χώρας μας η Τουρκία, όπως το τουρκολιβυκό μνημόνιο,  οι έμπρακτες παραβιάσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στις θαλάσσιες περιοχές (ΑΟΖ), οι δηλώσεις για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, αλλά και οι δηλώσεις του ίδιου του Erdogan ότι «η καρδιά του χτυπά στη Θεσσαλονίκη».
Η Τουρκία επισημαίνει ο Αντώνης Σαμαράς  δημιουργεί νέα τετελεσμένα εις βάρος μας και δεν έχει νόημα «να συζητάμε μαζί της».
Δεν θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει «θετική ατζέντα» καθώς «με τον πειρατή δεν συζητάς», αν προσπαθείς να κατευνάσεις ή να καταπραϋνεις, τότε πρέπει να απαιτείς  να αρθούν τα τετελεσμένα για να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος.
Αναφερόμενος στις τριμερείς συμμαχίες, Ελλάδας Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου της περιόδου 2012- 2015, σημειώνει: Πώς νομίζετε ότι προσλαμβάνουν σήμερα το Ισραήλ και η Αίγπυτος την επίσκεψη εδώ του Erdogan, του επίσημου προστάτη της Hamas;

Κατά του νέου φορολογικού

Σε ότι αφορά το νέο φορολογικό με τα τεκμαρτά κέρδη για τους ελεύθερους επαγγελματίες που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει αντίθετος, τονίζοντας  ότι όλες οι κυβερνήσεις προσπάθησαν να πολεμήσουν τη φοροδιαφυγή μέσα από τεκμαρτά εισοδήματα και τεκμαρτές δαπάνες, αλλά αυτό ποτέ δεν απέδωσε, και προτείνει  ως λύση χαμηλότερους συντελεστές και αναγνώριση όλων των εξόδων των επαγγελματιών και τη χρησιμοποίηση των διαθέσιμων ηλεκτρονικών τεχνολογιών για να βρεθεί η φοροδιαφυγή.

Υπέρ της πυρηνικής οικογένειας

Τέλος ο πρώην πρωθυπουργός τάσσεται κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, με το σκεπτικό ότι δεν πρέπει να στηρίξουμε την «πυρηνική» οικογένεια, όπου υπάρχουν γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων.
Το τι κάνει ο καθένας στην προσωπική του ζωή είναι απολύτως σεβαστό, λέει ο Αντώνης Σαμαράς, μην μπερδεύουμε όμως το σύμφωνο συμβίωσης με τον θεσμό της οικογένειας που μεγαλώνει παιδιά, τα οποία χρειάζονται και τα δύο φύλα, επισημαίνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης