Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανασχηματισμός μετά τις παραφωνίες - Χρυσοχοΐδης στη θέση Οικονόμου, Γεωργιάδης στο Υγείας - Έκπληξη με Δόμνα

Ανασχηματισμός μετά τις παραφωνίες - Χρυσοχοΐδης στη θέση Οικονόμου, Γεωργιάδης στο Υγείας - Έκπληξη με Δόμνα
Ο Γιάννης Οικονόμου δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στο έργο που του ανατέθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Σχετικά Άρθρα
(upd) Σε λίγη ώρα ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης -ακόμα και εντός της ημέρας- με αιχμή την αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο επανέρχεται, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αντί του Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στο έργο που του ανατέθηκε. 
Η αλλαγή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκαλεί πολλές καραμπόλες στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο πρωθυπουργός άλλωστε έχει διαμηνύσει στο παρελθόν «αμετακίνητοι υπουργοί δεν υπάρχουν, αμετακίνητες πολιτικές υπάρχουν». Κι από ό,τι φαίνεται οι τελευταίες παραφωνίες (μεταναστευτικό, οπαδική βία, φορολογικό, γάμος ομόφυλων και τεκνοθεσία) επισπεύδουν τις εξελίξεις.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΒΝ, ο ανασχηματισμός κάθε άλλο παρά... σαρωτικός θα είναι, καθώς το βασικό σχήμα της κυβέρνησης θα παραμείνει ως έχει... Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι προτιμά τις μικρές παρεμβάσεις και τις... ανταλλαγές χαρτοφυλακίων, παρά τις βαρύγδουπες κινήσεις.
Κυβερνητικές πηγές, εξάλλου, κάνουν λόγο για «στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω».
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 10 Ιανουαρίου 2024, με την ατζέντα να περιλαμβάνει σημαντικά νομοσχέδια.

Γεωργιάδης στο Υγείας, ερωτηματικό ο Βορίδης


Εκτός από την αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που είναι και αυτή η οποία πυροδοτεί τον ανασχηματισμό, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο υπουργείο Υγείας θα μετακομίσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ το Εργασίας αναλαμβάνει η Δόμνα Μιχαηλίδου.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επιστροφή του Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας ήταν δική του επιθυμία.
Δεν ευσταθεί η πληροφορία για υπουργοποίηση του Θόδωρου Ρουσόπουλου, ο οποίος θα εκλεγεί πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Επίσης, στην κυβέρνηση αναμένεται να μπει και ο Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος θα παραμείνει κυβερνητικός εκπρόσωπος και θα αναλάβει χαρτοφυλάκιο υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, με αρμοδιότητα τα κρατικά μέσα ενημέρωσς.
Την ίδια ώρα, υπάρχει και το σενάριο της αναβάθμισης του υφυπουργού Βασίλη Σπανάκη, στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εμπορίου, με αρμοδιότητα την ακρίβεια, ενώ δεν αποκλείεται και η επιστροφή Θεοδωρικάκου στο κυβερνητικό σχήμα.
Εκτός κυβέρνησης αναμένεται να βρεθούν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος, ο Γιώργος Φλωρίδης (υπουργός Δικαιοσύνης) αλλά και ο Βασίλης Κικίλιας (υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας) και ο Λευτέρης Αυγενάκης (υφυπουργός Πολιτισμού).
Ερωτηματικό αποτελεί ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, λόγω του νόμου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς οι υπουργοί θα πρέπει να ακολουθήσουν την κομματική πειθαρχία, κάτι που ενδεχομένως να μην ισχύσει για τους βουλευτές.
Υπενθυμίζεται ότι ο Μάκης Βορίδης έχει δηλώσει τη σαφή αντίθεσή του.

Το σενάριο του μίνι ανασχηματισμού ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα, καθώς από το Μέγαρο Μαξίμου έχουν εντοπιστεί δυσλειτουργίες, παραφωνίες και λανθασμένοι χειρισμοί από συγκεκριμένα στελέχη της κυβέρνησης.
Πριν τις εορτές, εξάλλου, ολοκληρώθηκε ο κύκλος της αξιολόγησης του κυβερνητικού έργου ανά τομέα ευθύνης που κάνει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης αλλά και οι συνεργάτες του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης