Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Ο Κασσελάκης στρέφει τον ΣΥΡΙΖΑ δεξιότερα, μας αρέσει αυτό - Τα F-35 θα έρθουν στην Ελλάδα

Γεωργιάδης: Ο Κασσελάκης στρέφει τον ΣΥΡΙΖΑ δεξιότερα, μας αρέσει αυτό -  Τα F-35 θα έρθουν στην Ελλάδα
«Ο κ. Κασσελάκης, είναι γνωστό ότι αρθρογραφούσε υπέρ του κ. Μητσοτάκη στον Εθνικό Κήρυκα και υπέρ της πολιτικής της ΝΔ, κάποια στιγμή γνώρισε τον Αλέξη Τσίπρα και «είδε το φως το αληθινό», ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα
«Τα F-35 θα έρθουν στην Ελλάδα», ενώ ήταν «καταπληκτική ημέρα για την Ελλάδα η συνάντηση Μητσοτάκη – Blinken», τόνισε ο Άδ. Γεωργιάδης, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί τα νέα του καθήκοντα στο υπουργείο Υγείας, αλλά και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη.
Με φόντο τη συνάντηση το προηγούμενο 24ωρο στα Χανιά, στην οικία του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Α. Blinken, ο υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν τον Μητσοτάκη ενδοτικό προς την Τουρκία πρωθυπουργό, αλλα αυτό δεν ισχύει. Η Τουρκία αναγκάζεται να μαζέψει τη ρητοτορική της επειδή η Ελλάδα έχει δυναμώσει αυτά τα 4 χρόνια και θα δυναμώσει περισσότερο».
Όπως είπε, «ήταν μία φανταστική ημέρα για την Ελλάδα. Επί Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη οι σχέσεις Ελλάδος και Ηνωμένων Πολιτειών είναι φανταστικές. Οι ΗΠΑ αντιλαμβάνονται ότι στην Ανατολική Μεσόγειο, που είναι μία ταραγμένη περιοχή λόγω όσων συμβαίνουν στη Γάζα, η Ελλάδα είναι ο αξιόπιστος σύμμαχος. Και η αναβάθμιση της Σούδας και η επιλογή της Αλεξανδρουπόλεως και η επιλογή να μας δώσουν τα F-35 και η ταχύτερη αναβάθμιση των F-16, όλα αυτά είναι έμπρακτα δείγματα από την αμερικανική πλευρά ότι υποστηρίζουν μία Ελλάδα ισχυρή και σταθερή».
«Η Ελλάδα αυτά τα 4 χρόνια ευτυχώς έχει δυναμώσει και η χθεσινή επίσκεψη Blinken έστειλε το σήμα ότι η Ελλάδα μας θα δυναμώσει έτι περαιτέρω. Ως εκ τούτου η Τουρκία αναγκάζεται από εκεί που είχε μία ρητορική Α και κάποιες φαντασιώσεις Β να τις μαζέψει, διότι η Ελλάδα σήμερα δεν είναι η Ελλάδα προ τεσσάρων ετών. Η Ελλάδα σήμερα είναι μία ισχυρή χώρα, έχει ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, έχει υπεροπλία, έχει αεροπορική υπεροχή και θα έχει ακόμα μεγαλύτερη αεροπορική υπεροχή στο μέλλον, έχει διεθνείς συμμαχίες. Άρα, αυτό που βλέπουν κάποιοι και ερμηνεύουν για πολιτικούς λόγους ως ενδοτισμό είναι η στροφή της Τουρκίας σε πιο ρεαλιστικές θέσεις», πρόσθεσε ο υπουργός.
«Εμείς δεν αγοράζουμε όπλα και F-35 για να κάνουμε πόλεμο με την Τουρκία. Δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Ο στόχος μας είναι να έχουμε ειρήνη στο Αιγαίο και ευημερία για τους δύο λαούς. Όσο δυναμώνει η Ελλάδα και επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα διαρκώς δυναμώνει, τόσο η ανησυχία για οποιουδήποτε είδους υποχώρηση στην Τουρκία εξαφανίζεται. Άρα, το κλειδί για να μην υποχωρείς είναι να είσαι ισχυρός. Και αυτά που κάνει ο Μητσοτάκης μάς κάνουν ισχυρούς», συνέχισε.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «τα F-35 θα έρθουν στην Ελλάδα» και δεν συνδέεται με αυτό σε καμία περίπτωση η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
Ακόμη, μιλώντας για την τοποθέτησή του στο υπουργείο Υγείας, ανέφερε πως «ο πρωθυπουργός αποφάσισε μία αλλαγή, ήταν ξαφνικό για εμένα, αλλά πολύ τιμητικό», προσθέτοντας ότι «είναι ένας χώρος με μεγάλη ευαισθησία, η υγεία είναι το νούμερο ένα. Είναι ένα ανθρώπινο υπουργείο και η ευθύνη είναι τεράστια».
«Έχουμε βάλει μπροστά τα θέματα που πρέπει για την ολιστική αντιμετώπιση του ασθενή, έχουμε πολλές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν. Έχω έρθει αποφασισμένος να κάνω πολλά πράγματα», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ για τη σκυτάλη που πήρε στη θέση του στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης η Δόμνα Μιχαηλίδου σχολίασε πως «θα κάνει τη δουλειά όπως πρέπει, παρέδωσα σε μία κυρία που είναι άριστη τεχνοκράτης».

Για Κασσελάκη

«Ο κ. Κασσελάκης, είναι γνωστό ότι αρθρογραφούσε υπέρ του κ. Μητσοτάκη στον Εθνικό Κήρυκα και υπέρ της πολιτικής της ΝΔ, κάποια στιγμή γνώρισε τον Αλέξη Τσίπρα και «είδε το φως το αληθινό», ωστόσο από την ώρα που ανέλαβε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ η στροφή που κάνει είναι προς αυτά που έγραφε...Για παράδειγμα, δεν αντέδρασε για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Παίρνει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον στρέφει δεξιότερα, δεν μας φοβίζει, μας αρέσει αυτό, το ότι οι ιδέες μας επικρατούν και στην αριστερά, δεν υπάρχει μεγαλύτερη δικαίωση από αυτό», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.
Με αφορμή την αναφορά του διευθυντή του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Καπνισάκη, πως είχε προταθεί στον Στέφανο Κασσελάκη θέση υπουργού στην πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη το 2019, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε πως «η διαρροή αυτή και η επιμονή του κ. Κασσελάκη σε αυτή τη διαρροή, πιστεύουν ότι τους ωφελεί πολιτικά; Ας υποθέσουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε πράγματι προτείνει στον κ. Κασσελάκη να γίνει Υπουργός. Αυτό είναι καλό πολιτικά για τον Κασσελάκη; Αν αυτό είχε συμβεί, πάει να πει ότι τότε ο Μητσοτάκης έβλεπε στον Κασσελάκη έναν άνθρωπο της Νέας Δημοκρατίας, κοντά στις δικές του ιδέες. Εάν δηλαδή ισχύει αυτό που διαρρέει ο Κασσελάκης, ο μόνος που πραγματικά πολιτικά βλάπτεται είναι ο ίδιος ο Κασσελάκης»..
«Τους βασικούς κανόνες της πολιτικής δεν τους γνωρίζει», πρόσθεσε.
Μάλιστα, σχολιάζοντας την τριήμερη συνάντηση εργασίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στις Σπέτσες στις 19-21 Ιανουαρίου, είπε πως «δεν καταλαβαίνω γιατί έχουν βγάλει τέτοια γκρίνια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα τους πάει διακοπές δωρεάν ο πρόεδρός τους».

Οργανωμένα η επιστροφή  στα σχολείο στις 8/1

«Δεν υπάρχει κανένας φόβος και κανένας πανικός. Δεν υπάρχει αυτή η εικόνα την οποία προσπαθούν να βγάλουν προς τα έξω. Υπάρχει μία αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία, πού όμως; Ούτε στις εντατικές ούτε στους θανάτους. Υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στις εισαγωγές, διότι έχουμε ταυτόχρονα την κορύφωση δύο επιδημιών, του Covid και της γρίπης. Όμως, τα γενικά στοιχεία φέτος είναι πολύ καλύτερα από πέρσι, είναι απολύτως υπό έλεγχο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να καλλιεργήσουμε πανικό και ανησυχία», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η πίεση αυτή τη στιγμή στο σύστημα είναι το 1/10 από την εποχή που ήμασταν σε πίεση. Δεν υπάρχει ζήτημα. Να ακούν, όμως, οι ασθενείς τις συμβουλές των γιατρών τους και να μην κάνουν του κεφαλιού τους. Να τηρούν τις οδηγίες των γιατρών».
Σύμφωνα με τον υπουργό, «οι γιατροί υπολογίζουν ότι η κορύφωση αυτών των δύο επιδημιών θα γίνει σε περίπου 2-3 εβδομάδες από σήμερα. Άρα, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα δούμε την κορύφωση αυτού του φαινομένου και από τον Φεβρουάριο θα αρχίσει σιγά, σιγά να αποκλιμακώνεται ως τον Μάρτιο όπου θα έχει τελειώσει»
Ακόμη, υπενθύμισε ότι «ο ΕΟΔΥ έχει εκδώσει από την Πέμπτη τις οδηγίες βάσει των οποίων πρέπει να επιστρέψουν αύριο τα παιδιά στο σχολεία, θα γίνει οργανωμένα η επιστροφή».
Όπως είπε, «είναι πολύ απλές, είναι πολύ κατανοητές, είναι πολύ ξεκάθαρες. Η συνεργασία μας με το Υπουργείο Παιδείας είναι αρίστη. Η αναπληρώτρια Υπουργός, κυρία Αγαπηδάκη παρακολουθεί το θέμα πάρα πολύ στενά η ίδια. Η επιστροφή των μαθητών θα γίνει οργανωμένα και όποιος γονέας διαβάσει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και τις τηρήσει, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα».
Τέλος, για τις ελλείψεις γιατρών στα νησιά, σημείωσε πως «είναι πολύ δύσκολο να πάει σε νησί ένας γιατρός».
Όπως εξήγησε, «όταν πάει πολύ καλά ο τουρισμός σε ένα νησί, αυτό τι σημαίνει; Ανεβαίνουν τα ενοίκια. Ένας γιατρός όταν του πεις να πάει σε ένα μέρος θα υπολογίσει και το κόστος της ζωής του. Αν το κόστος της ζωής του δεν του επιτρέπει να έχει την ίδια ποιότητα ζωής που είχε σε ένα άλλο σημείο, δεν θα επιλέξει να πάει εκεί».
«Στο Υπουργείο Εργασίας είχαμε ετοιμάσει με τη ΔΥΠΑ ένα σχέδιο για να φτιάξουμε κοινωνικές κατοικίες σε νησιά και θα συνεχιστεί το σχέδιο, δεν θα σταματήσει. Το υποστηρίζει και ο Πρωθυπουργός. Σε επιβαρυμένα νησιά θα γίνουν κατοικίες μέσω της ΔΥΠΑ όπου θα έχουν πάρα πολύ χαμηλά ενοίκια για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους αστυνομικούς, τους λιμενικούς και τους εκπαιδευτικούς».
«Οι αμοιβές των γιατρών του ΕΣΥ σητν Ελλάδα παραμένουν πολύ χαμηλότερες σε σύγκριση με τις χώρες του εξωτερικού, η σύγκριση όμως θα πρέπει να γίνεται με βάση το κόστος ζωής και όχι με τον μισθό. Αυτό βέβαια παραμένει ένα σημαντικό πρόβλημα. Θα εργαστούμε για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης