Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αμφισβητεί πάλι τον Μητσοτάκη ο Σαμαράς: Νέα εστία έντασης τα ομόφυλα ζευγάρια και η... αποχή - Στα κάγκελα βουλευτές της ΝΔ

Αμφισβητεί πάλι τον Μητσοτάκη ο Σαμαράς: Νέα εστία έντασης τα ομόφυλα ζευγάρια και η... αποχή - Στα κάγκελα βουλευτές της ΝΔ
«Θα λέμε, λοιπόν, στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και, λέμε ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;» σχολίασε ο Αντώνης Σαμαράς
Σχετικά Άρθρα
Τις πολιτικές και επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη αμφισβητεί εκ νέου ο Αντώνης Σαμαράς. Αφορμή αυτή τη φορά είναι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και η εναλλακτική οδός της αποχής, που έδειξε ο πρωθυπουργός προς τους διαφωνούντες «γαλάζιους» βουλευτές.
«Εγώ ξέρω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της Δημοκρατίας. Θα λέμε, λοιπόν, στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και, λέμε ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;» ήταν το δηκτικό σχόλιο του Αντώνη Σαμαρά, φτάνοντας στο Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου.
Όσον αφορά τη στάση που θα τηρήσει ο ίδιος, δήλωσε «στη συντριπτική της πλειοψηφία η κοινωνία έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη, για αυτό το ζήτημα και εγώ θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που ο Αντώνης Σαμαράς διαφοροποιείται σε σχέση με τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Χαρακτηριστικότερη διαφωνία ήταν η τροπολογία για τους μετανάστες, την οποία ο πρώην πρωθυπουργός καταψήφισε, ενώ είχε... ενστάσεις και για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan.

Κατά της... σιωπηρής διαφωνίας ο Σαμαράς

Ο Αντώνης Σαμαράς διεμήνυσε προς το Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν είναι από εκείνους που θα επιλέξουν τον εύκολο δρόμο της αποχής και της σιωπηρής διαφωνίας. Το απέδειξε άλλωστε και στην ψηφοφορία της τροπολογίας για τους μετανάστες, όπου ο Αντώνης Σαμαράς είχε επίσης επλέξει να μην κρυφτεί πίσω από την αποχή.
Αυτή τη φορά, όμως, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να κάνει ακόμα ένα βήμα και να επιχειρηματολογήσει κατά του νομοσχεδίου. «Εγώ θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή» είπε χαρακτηριστικά.
«Πιστεύω ότι οφείλουμε να στηρίξουμε την "πυρηνική" οικογένεια, όπου υπάρχουν γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Δηλαδή υπάρχει μάνα και πατέρας. Για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό, οφείλουμε να δώσουμε έμφαση στην πυρηνική οικογένεια» είχε σχολιάσει στο παρελθόν ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Σύμφωνα με τον ίδιο, το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια «έλυσε κάθε πρόβλημα δικαιωμάτων». «Από κει και ύστερα, αν τους αναγνωρίσουμε γάμο, θα αναγκαστούμε αργότερα -για λόγους εξίσωσης ανόμοιων πραγμάτων- να αναγνωρίσουμε και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια. Όμως τα παιδιά έχουν ανάγκη από γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Έχουν ανάγκη -και δικαίωμα- να έχουν μάνα και πατέρα. Όχι "γονέα ένα" και "γονέα δύο"», είχε συνεχίσει ο Αντώνης Σαμαράς.

Στα κάγκελα οι βουλευτές της ΝΔ

Πάντως, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ επικρατεί αναβρασμός αν και η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη... στρογγύλεψε κάποιες γωνίες. Έτσι, εκεί που οι αντιρρησίες έδειχναν ότι είναι 80-90 άτομα που δεν θα ψήφιζαν το νομοσχέδιο, τελικά έχουμε φτάσει να μιλάμε 20-30 άτομα και αυτά υπό αίρεση. Επίσης, αντιρρήσεις έχει ο Μάκης Βορίδης και ενδεχομένως ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.
Επί του παρόντος, την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν, εκτός και αν γίνουν αλλαγές στο σχέδιο νόμου, έχουν εκφράσει με δημόσιες παρεμβάσεις τους οι βουλευτές Κώστας Καραγκούνης, Βασίλης Γιόγιακας, Κώστας Γκιουλέκας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Άννα Καραμανλή και Στράτος Σιμόπουλος, ενώ αντίθετα πείστηκε -κατά δήλωσή του- μετά τις διευκρινίσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος.
Η πίεση πάντως που ασκείται στους βουλευτές είναι μεγάλη, καθώς μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να μην έχει επιβάλει κομματική πειθαρχία, ωστόσο η στάση του καθενός αξιολογείται.

Ο κλήρος

Ασφαλώς, ένα τέτοιο νομοσχέδιο θα δημιουργήσει ζητήματα σε όλους τους βουλευτές και δεν αρκεί μόνο να πάνε σε αποχή για να πείσουν τις τοπικές κοινωνίες τους ότι δεν το στήριξαν… Υπάρχουν περιπτώσεις που βουλευτές περιμένουν να δουν τι θα κάνουν αυτοί που είναι πρώτοι σε ψήφους σε κάθε νομό και ανάλογα να πράξουν. Σε άλλες περιπτώσεις, εκκλησίες τούς έχουν διαμηνύσει να μην έρθουν ξανά να ζητήσουν βοήθεια στις εκλογές διότι η στάση τους είναι παραπλανητική.
Ο κλήρος έχει παίξει σημαντικό ρόλο και υπάρχουν κάποιοι που θα ακολουθήσουν την συμβουλή των ιεραρχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης