Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης για επιστολική ψήφο: Επικίνδυνα παιχνίδια της κυβέρνησης - Να καταψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επί της αρχής το νομοσχέδιο της ΝΔ

Χαρίτσης για επιστολική ψήφο: Επικίνδυνα παιχνίδια της κυβέρνησης - Να καταψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επί της αρχής το νομοσχέδιο της ΝΔ
«Η κυβέρνηση παίζει επικίνδυνα παιχνίδια σε πολύ σοβαρά θεσμικά ζητήματα", ανέφερε ο Α. Χαρίτσης
Να καταψηφίσουν επί της αρχής της νομοσχέδιο της ΝΔ για την επιστολική ψήφο ζητά από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλ. Χαρίτσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «παίζει επικίνδυνα παιχνίδια σε πολύ σοβαρά θεσμικά ζητήματα».
Ο κ. Χαρίτσης σε δήλωση του από το περιστύλιο της Βουλής τόνισε πως «η κυβέρνηση χθες προσέβαλε το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία μας. Σε μία κίνηση πολιτικού τακτικισμού, προχώρησε ξαφνικά στην κατάθεση τροπολογίας, η οποία ορίζει ως αποκλειστικό μέσο διεξαγωγής της ψηφοφορίας για τους απόδημους και για τις εθνικές εκλογές την επιστολική ψήφο».
«Πρόκειται για βαρύ θεσμικό ατόπημα. Στο οποίο, δυστυχώς, συνέβαλε και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έσπευσαν να συναινέσουν στο νομοσχέδιο της ΝΔ και σύρθηκαν τελικά πίσω από τις κυβερνητικές επιλογές», συμπλήρωσε.
«Τους καλώ έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή να αναθεωρήσουν τη στάση τους, να μην επιμείνουν στην υποστήριξη της θεσμικής παρεκτροπής και να καταψηφίσουν επί της αρχής το νομοσχέδιο της ΝΔ», τόνισε και πρόσθεσε πως «η Νέα Αριστερά, από την πρώτη στιγμή, επέλεξε να κρατήσει μία στάση θεσμικής και δημοκρατικής συνέπειας και σοβαρότητας. Και σήμερα νιώθουμε απόλυτα δικαιωμένοι για αυτή μας τη στάση».
«Η κυβέρνηση παίζει επικίνδυνα παιχνίδια σε πολύ σοβαρά θεσμικά ζητήματα. Δεν πρόκειται να την αφήσουμε να μετατρέψει το Κοινοβούλιο σε πεδίο άσκησης μικροκομματικών επιδιώξεων. Και πάνω από όλα δεν θα επιτρέψουμε τη μετατροπή της χώρας σε αυταρχική δημοκρατία», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης