Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξεκινά την Τρίτη 30/1 η υλοποίηση 819 προγραμμάτων αγροτικής κατάρτισης από τον ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ για 14.627 Νέους Γεωργούς

Ξεκινά την Τρίτη 30/1 η  υλοποίηση 819 προγραμμάτων αγροτικής κατάρτισης από τον ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ για 14.627 Νέους Γεωργούς
Στην πρώτη φάση υλοποίησης τα προγράμματα κατάρτισης θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα από τις 30 Ιανουαρίου 2024 έως τις 15 Μαρτίου 2024
Ξεκινά από την Τρίτη 30 Ιανουαρίου η υλοποίηση 819 Προγραμμάτων Κατάρτισης για Νέους Γεωργούς, διάρκειας 150 ωρών έκαστο.
Στις καταρτίσεις θα συμμετάσχουν 14.627 δικαιούχοι Νέοι Γεωργοί από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις», για τους δικαιούχους της 3ης Προκήρυξης του υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020». Ο συνολικός προϋπολογισμός της Πράξης είναι 14.295.950 ευρώ.
Αναλυτικά, η κατανομή των Νέων Γεωργών και των Προγραμμάτων Κατάρτισης έχει ως εξής:
elgo.JPG
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τα Προγράμματα Κατάρτισης θα υλοποιηθούν σε πανελλαδική κλίμακα στις 38 δομές αγροτικής κατάρτισης τα Κέντρα «ΔΗΜΗΤΡΑ» του Οργανισμού, τα οποία διαθέτουν σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό και στην υλοποίησή τους, θα συμμετέχουν εκπαιδευτές από το επικαιροποιημένο Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλικών του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι για την επιστημονική́ τους γνώση, την επαγγελματική εμπειρία τους και είναι σε θέση να καλύψουν με επιτυχία τους μαθησιακούς στόχους.
Μέσω των ποιοτικά αναβαθμισμένων προγραμμάτων κατάρτισης προωθείται η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα σύμφωνα με τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και προσφέρονται εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες, για να είναι σε θέση οι συμμετέχοντες αγρότες να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αγροτικού επαγγέλματος, να ενσωματώνουν την καινοτομία, να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις της τεχνολογίας και να ανταποκριθούν στο ρόλο του αγρότη-επιχειρηματία.

Οι κατηγορίες και οι περιοχές

Για να καλύπτουν τις ανάγκες των Νεών Γεωργών ανάλογα με την παραγωγική κατεύθυνση και τον προσανατολισμό της γεωργικής τους εκμετάλλευσης, τα προγράμματα κατάρτισης χωρίζονται σε τρεις βασικές θεματικές κατηγορίες: Φυτική παραγωγή, Ζωική παραγωγή και Μελισσοκομία.
Ειδικότερα, η κατανομή των δικαιούχων με βάση την κατεύθυνση της γεωργικής τους εκμετάλλευσης είναι:
-Φυτική Παραγωγή: 9.963 δικαιούχοι
-Ζωική Παραγωγή: 3.867 δικαιούχοι
-Μελισσοκομία: 897 δικαιούχοι
Τα προγράμματα κατάρτισης έχουν συνολική διάρκεια 150 ώρες, από τις οποίες οι τουλάχιστον 30 ώρες αφορούν πρακτική εξάσκηση στο πεδίο. Μετά την ολοκλήρωσή τους οι καταρτιζόμενοι λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης.
Στην πρώτη φάση υλοποίησης τα προγράμματα κατάρτισης θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα από τις 30 Ιανουαρίου 2024 έως τις 15 Μαρτίου 2024 στις ακόλουθες περιοχές:Σκύδρα (Πέλλα), Μακρόχωρι (Ημαθία), Αμαλιάδα (Ηλεία), Μεσολόγγι (Αιτωλοακαρνανία), Ηράκλειο (Κρήτη), Βέλο (Κορινθία), Βαρδάτες (Φθιώτιδα), Αλμυρός (Μαγνησία), Λάρισα, Κυπαρισσία (Μεσσηνία), Κομοτηνή (Ροδόπη).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης