Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Βόμβα» Καιρίδη: Ανησυχητική αύξηση ροών μεταναστών στην Κρήτη - Χρειαζόμαστε μεγάλα σκάφη του πολεμικού ναυτικού

«Βόμβα» Καιρίδη: Ανησυχητική αύξηση ροών μεταναστών στην Κρήτη - Χρειαζόμαστε μεγάλα σκάφη του πολεμικού ναυτικού
Πονοκέφαλος στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του μεταναστευτικού - προσφυγικού
Σε μια σημαντική «αποκάλυψη» προέβη ο Δημήτρης Καιρίδης αναφορικά με τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό:
«Από τον Νοέμβρη και μετά βλέπουμε μία μικρή αλλά ανησυχητική ροή προς την Γαύδο και τη Νότια Κρήτη η οποία πρέπει να ελεγχθεί.
Χρειαζόμαστε μία ναυτική επιχείρηση, όχι το Λιμενικό, χρειαζόμαστε μεγάλα σκάφη του πολεμικού ναυτικού στα ανοιχτά των Λιβικών χωρικών υδάτων σε συνεργασία με την Ευρώπη», τόνισε συγκεκριμένα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, και πρόσθεσε πως «όλα αυτά έχουν συζητηθεί εκτενώς σε ευρωπαικό συμβούλιο, ωστόσο βρισκόμαστε ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο».
«Στη 1/2 ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στο Συμβούλιο Κορυφής προκειμένου να ζητήσει εκ νέου τα χρήματα που δικαιούμαστε για την διαχείρηση του μεταναστευτικού, τα οποία είναι δύο δισεκατομμύρια», δήλωσε
Όπως υπογράμμισε «Αφελές να μην ανησυχούμε για όλη αυτή την κατάσταση, φλέγονται όλοι γύρω μας».

Για την Μέση Ανατολή 

«Αυτή τη στιγμή οκτώ χώρες στη Μέση Ανατολή στέλνουν πυραύλους η μία στην άλλη, όλα αυτά έρχονται και κλειδώνουν στη μαμά Αίγυπτο η οποία φτωχοποιείται με αποτέλεσμα να πιέζεται, αφού έχει περίπου 9 εκατομμύρια πρόσφυγες», δήλωσ ο υπουργός Μετανάστευσης.
«Από το 2015 δεν έχει φύγει ούτε μία βάρκα από την αιγυπτιακή αρχή και αυτό είναι προς τιμήν της Αιγύπτου, ωστόσο έχουμε από την ανατολική Λιβύη αιγύπτιους οι οποίοι ωθούμενοι από την μεγάλη φτώχεια, έρχονται προς την Ελλάδα και την Ιταλία», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης