Τελευταία Νέα
Πολιτική

Όλο το παρασκήνιο - Ποιοι θα είναι οι 8 που θα εκλεγούν ευρωβουλευτές με τη ΝΔ – Σκληρή μάχη για μία θέση στις Βρυξέλλες

Όλο το παρασκήνιο - Ποιοι θα είναι οι 8 που θα εκλεγούν ευρωβουλευτές με τη ΝΔ – Σκληρή μάχη για μία θέση στις Βρυξέλλες
Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ
Σύντομα στη Νέα Δημοκρατία θα ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου για αρκετά στελέχη που θα θελήσουν να εκλεγούν ευρωβουλευτές.
Το κυβερνών κόμμα ήλπιζε ότι θα βγάλει 9 έδρες στις ευρωεκλογές όμως η ύπαρξη πολλών κομμάτων ψαλλιδίζει αυτές τις ελπίδες.
Κατά 90% η Νέα Δημοκρατία θα βγάλει 8 ευρωβουλευτές.

Ποια είναι τα φαβορί;


Αναμφίβολα οι παλιοί ευρωβουλευτές αποτελούν δυνατά χαρτιά όπως για παράδειγμα ο πρώην γραμματέας του κόμματος και μεγαλοστέλεχος Βαγγέλης Μειμαράκης ο οποίος διατηρεί σχέση με τη βάση του κόμματος αλλά και με τους καραμανλικούς οι οποίοι είχαν επενδύσει πάνω του το μακρινό 2016.

Δυνατές υποψηφιότητες

Φαβορί, αναμφίβολα, είναι και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία στηρίζεται αρκετά από το μπλοκ του Αντώνη Σαμαρά ενώ έχει άκρες και στη φιλοβασιλική πτέρυγα.
Συνολικά, η κ. Ασημακοπούλου έχει φιλοτεχνήσει ένα δεξιό προφίλ το οποίο έχει ανεβάσει το κασέ της στο κομματικό χρηματιστήριο.
Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος στις ευρωεκλογές του 2019 βγήκε πρώτος σε ψήφους και η συμμετοχή είναι θα είναι σίγουρη και δυνατή.
Θεωρούνται ότι και οι 3 ευρωβουλευτές θα ξαναβγούν.

Εξαιρέθηκε από τον κανόνα και κατεβαίνει

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι ευρωβουλευτής και η Ελίζα Βόζενμπεργκ η οποία έχει ήδη κάνει 2 θητείες και κανονικά, όπως είχαν διαβεβαιώσει κυβερνητικές πηγές, δεν θα έμπαινε στο ευρωψηφοδέλτιο.
Όμως, μία συνάντηση με τον Μητσοτάκη άλλαξε τα δεδομένα ενώ εκτιμήθηκε ότι είχε πάρει κοντά στους 200 χιλ. ψήφους του 2019, το οποίο δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο επίτευγμα.

Οι μεταγγραφές από το ΠΑΣΟΚ

Πάμε τώρα στους νέους υποψηφίους.
Φαβορί θεωρείται ο Πύρρος Δήμας ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και είναι εξαιρετικά δημοφιλής και είναι βέβαιο ότι θα πάρει μία θέση στην ευρωβουλή.
Επίσης, η Εύη Χριστοφιλοπούλου που θα κατέβει με την ΝΔ είναι μία δυνατή υποψηφιότητα καθώς εκλεγόταν πρώτη βουλευτής στο Υπόλοιπο Αττικής – που είχε και τη Δυτική και την Ανατολική Αττική - μπροστά και από τον Θόδωρο Πάγκαλο.

Ο Αυτιάς θα εκλεγεί

Από εκεί και πέρα πολύ δυνατή υποψηφιότητα, ειδικά στα μεγάλα ηλικιακά κοινά, είναι αυτή του τηλεπαρουσιαστή Γιώργου Αυτιά.
Ο δημοσιογράφος έχει ξεκινήσει ήδη περιοδείες και θα είναι –πιστεύεται – μέσα στην τελική 3άδα των πρώτων σε ψήφους ενώ έχει αντίκτυπο και στους ομογενείς που πλέον θα ψηφίσουν και με επιστολική ψήφο.

Ποιος θα πάρει την 8η εκλόγιμη θέση

Από εκεί και πέρα την 8η θέση διεκδικούν πολλοί.
Ο Δημήτρης Τσιόδρας μπορεί να είναι μέσα στο στενό πηρύνα των συνεργατών του Κ.Μητσοτάκη, όμως, δεν έχει μεγάλη εκλογιμότητα εκτός εάν βοηθηθεί κεντρικά.
Είχε κατέβει ξανά στην Α Αθήνας όχι με επιτυχία ενώ παλιά ήταν στο Ποτάμι.
Ο Γιώργος Αμυράς που ήταν πρώτος επιλαχών στην ευρωβουλή το 2019 είναι αρκετά δυνατός και ίσως πάρει αυτός τη θέση.
Όμως, υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που θα μπορούσαν να «χτυπήσουν» τη θέση όπως ο Βασίλης Κοντοζαμάνης πρώην αν.υπουργός Υγείας ο οποίος στηρίζεται πολύ από τον Μάκη Βορίδη.
Είναι η Βούλα Πατουλίδου εφόσον κατέβει καθώς είναι Ολυμπιονίκης και δημοφιλής για τη γνωστή ατάκα «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο», είναι η Μίνα Γκάγκα, είναι ο Ναπολέοντας Μαραβέγιας ο οποίος κατέβηκε και στις εθνικές εκλογές στην Κεφαλονιά, είναι ο διεθνολόγος Σωτήρης Σέρμπος και ο πρύτανης ΑΠΘ Νίκος Παπαιωάννου.
Τέλος, να πούμε ότι η Πειραιώς ψάχνει ένα δυνατό πρόσωπο από τα Δεξιά που να έχει και αναφορές στη Βόρεια Ελλάδα και να είναι και από το στρατό.
Εχουν προταθεί ο Αλκιβιάδης Στεφανής που όμως έχασε την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ακούγεται ο αντιπτέραρχος Ιατρίδης ενώ έχει ακουστεί και ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.
Όλα είναι ανοικτά, η ΝΔ θα πρέπει να χωρέσει σε ένα ψηφοδέλτιο 42 πρόσωπα και να δημιουργήσει συνθήκες συσπείρωσης σε όλη την κοινωνία καθώς η αποχή θα είναι ο νικητής των ευρωεκλογών.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης