Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Μακελειό» σε ΣΥΡΙΖΑ - Παρέμβαση Τσίπρα στο συνέδριο - Απόλυση Τεμπονέρα με εντολή Κασσελάκη... και παρασκήνιο με παραιτήσεις

«Μακελειό» σε ΣΥΡΙΖΑ - Παρέμβαση Τσίπρα στο συνέδριο - Απόλυση Τεμπονέρα με εντολή Κασσελάκη... και παρασκήνιο με παραιτήσεις
Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα παραστεί στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
(upd) Καζάνι που βράζει παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν το συνέδριο... Παρά το γεγονός ότι βουλευτές και στελέχη της Κουμουνδούρου στις δημόσιες εμφανίσεις του επιχειρούν να ρίξουν τους τόνους, το παρασκήνιο είναι «καυτό» κάτι που προμηνύει ότι οι εξελίξεις -μετά τις ευρωεκλογές (όπου όλα δείχνουν ακόμα μία συντριπτική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ)- θα είναι ραγδαίες...
Σύμφωνα με τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών, ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης, έφτασε ένα βήμα πριν την παραίτηση στον απόηχο του περιβόητου ερωτηματολογίου του Στέφανου Κασσελάκη. Ωστόσο, λίγα 24ωρα πριν είχε προηγηθεί -σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες- η… απόλυση του Διονύση Τεμπονέρα από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα… από απαίτηση Κασσελάκη.
Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θεωρείται δεδομένη, άλλωστε αυτό προκύπτει από όλες τις δημοσκοπήσεις. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει διαμηνύσει ότι δεν θα παραιτηθεί ακόμα κι αν χάσει με 20 μονάδες διαφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την ίδια στιγμή, όμως, στελέχη της Κουμουνδούρου δείχνουν να ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα... Η παρέμβαση του Γιώργου Τσίπρα ήταν ενδεικτική… Υπενθυμίζεται ότι έχει εκφράσει την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει στις ευρωεκλογές με τον Στέφανο Κασσελάκη, «αλλά αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του, πρέπει να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο…».

Παρών ο Τσίπρας στο συνέδριο

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα παραστεί στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Και με δεδομένες τις τελευταίες εξελίξεις, το σενάριο να κάνει παρέμβαση συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες. Μάλιστα, θα είναι η πρώτη παρέμβαση του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του το 2023.
«Αν απουσιάσει (σσ. από το συνέδριο), θα είναι εκκωφαντική η απουσία του. Είναι το πρώτο συνέδριο μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, νομίζω ότι έχει υποχρέωση να είναι παρών» σχολίασε σήμερα ο Γιώργος Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Έχει κρατήσει μια υποδειγματικά ουδέτερη στάση, τώρα πιστεύω ότι πρέπει να είναι παρών στο Συνέδριο, πρέπει να πει τη γνώμη του, για ό,τι νομίζει αυτός, να πει τη γνώμη του».
Πάντως, στο επίσημο πρόγραμμα του Συνεδρίου δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για την παρουσία του, αλλά και την ομιλία του στο σώμα των Συνέδρων.

Η... παραίτηση Βασιλειάδη

Σύμφωνα με πληροφορίες, απετράπη την τελευταία στιγμή η παραίτηση του αναπληρωτή γραμματέα Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος δέχτηκε ισχυρές αντιδράσεις από τους συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη, όταν επιχείρησε να λάβει γνώση του ερωτηματολογίου που έχει υποβάλλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ζήτησα να μάθω για το ερωτηματολόγιο και οι τεχνικοί μου είπαν ότι έχουν εντολή να μην σε ενημερώσουμε», φέρεται να δήλωσε στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όπου και διαμήνυσε ότι είναι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, προειδοποιώντας πως βρίσκεται στα όρια του και ότι προτίθεται να φτάσει σε παραίτηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα πνεύματα κατευνάστηκαν με την παρέμβαση αρκετών μελών.

Η απόλυση από την ΚΟ με εντολή Κασσελάκη

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι πληροφορίες περί απόλυσης του Διονύση Τεμπονέρα από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Διονύσης Τεμπονέρας ήταν επιστημονικός συνεργάτης του Διονύση Καλαματιανού ο οποίος είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Το αίτημα για την απόλυση Τεμπονέρα έγινε με αφορμή την συμμετοχή του στην εκδήλωση των τριών (Τεμπονέρα-Αχτσιόγλου-Χριστοδουλάκη) για την Κεντροαριστερά.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από τον κ. Καλαματιανό να απολύσει τον Διονύση Τεμπονέρα, ενόψει της εκδήλωσης των τριών στο θέατρο Αλφα. Ο κ. Καλαματιανός έκανε δεκτό το αίτημα και πράγματι ο Διονύσης Τεμπονέρας απελύθη.
Ο κ. Τεμπονέρας δεν έδωσε έκταση στο γεγονός, παρ' όλου που τελικά, ο Στέφανος Κασσελάκης παρέστη στην εκδήλωση των «3». Ωστόσο, όλα αποκαλύφθηκαν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο κ. Κασσελάκης απευθυνόμενος προσωπικά στο μέλος του οργάνου φέρεται να του είπε πως «Διονύση, είσαι καλός εργατολόγος, σου ζήτω να συστρατευθείς μαζί μου μέχρι τις εθνικές εκλογές και έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά με το δίκτυο συνταξιούχων».
«Πρόεδρε, η εμπιστοσύνη αποδεικνύεται όχι με λόγια αλλά με πράξεις», φέρεται να του αντέτεινε ο κ. Τεμπονέρας, συμπληρώνοντας πως έχει τρεις μήνες να προσκληθεί στα κομματικά μέσα και πως πληροφορείται πως είναι «κομμένος από τον Προέδρο» και δεύτερον ότι «με πήρε τηλέφωνο ο Διευθυντής σου εκ μέρους σου και μου ζήτησε να διακόψω τη συνεργασία στην ΚΟ που καθημερινά επί ώρες ασχολούμαι και στερώντας χρόνο από την επαγγελματική μου δραστηριότητα, παραμονές της εκδήλωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης