Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο Γεραπετρίτης – Τι ανέφερε στην τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ με Blinken

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο Γεραπετρίτης – Τι ανέφερε στην τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ με Blinken
Στις Βρυξέλλες ο Γ. Γεραπετρίτης
Σχετικά Άρθρα
Στην ανησυχητική κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά και στη σημασία της χθεσινής συμφωνίας για τη συνολική στρατηγική εταιρική σχέση ΕΕ - Αιγύπτου, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γ. Γεραπετρίτης.
Ο κ. Γεραπετρίτης στις Βρυξέλλες συμμετείχε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και στη συζήτηση των υπουργών Εξωτερικών, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken.
Κατά την παρέμβασή του ο κ. Γεραπετρίτης, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αναφέρθηκε στην ανησυχητική κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, αναδεικνύοντας τη συνεισφορά της Ελλάδας στην προώθηση της ασφάλειας της διεθνούς ναυσιπλοΐας.
Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία της χθεσινής συμφωνίας για τη συνολική στρατηγική εταιρική σχέση ΕE - Αιγύπτου, χώρας - κλειδί για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στη Γάζα, ο κ. Γεραπετρίτης εξέφρασε την υποστήριξη της Ελλάδας στην κυπριακή πρωτοβουλία για διάνοιξη θαλασσίου διαδρόμου και τόνισε την ανάγκη να ανοίξουν παράλληλα περισσότεροι χερσαίοι ανθρωπιστικοί διάδρομοι για να μπορέσει να διοχετευθεί η αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης