Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το αίτημα Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές μέσω… Αλαφούζου και ο πόλεμος με Μαρινάκη - Μητσοτάκης: Δεν θα του κάνουμε τη χάρη

Το αίτημα Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές μέσω… Αλαφούζου και ο πόλεμος με Μαρινάκη - Μητσοτάκης: Δεν θα του κάνουμε τη χάρη
Με άρθρο του στην Καθημερινή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε το αίτημα για πρόωρες εκλογές
Σχετικά Άρθρα

Κάθε σενάριο για πρόωρες εκλογές απέκλεισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στο σχετικό αίτημα του Στέφανου Κασσελάκη που διατυπώθηκε με... άρθρο στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» του ομίλου Αλαφούζου. Και παρ' όλο που το αίτημα του κ. Κασσελάκη δεν αποτελεί είδηση (το είχε διατυπώσει ξανά πριν από λίγα 24ωρα), το γεγονός ότι το επανέλαβε μέσω ενός φιλοκυβερνητικού μέσου ενημέρωσης, θα μπορούσε να αποτελέσει είδηση, πόσω μάλλον τη στιγμή που στο Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δέχεται πόλεμο από τα μέσα ενημέρωση του Βαγγέλη Μαρινάκη.
«Δεν θα του κάνουμε τη χάρη. Εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και στις ευρωεκλογές η ΝΔ θα είναι πάλι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη», δήλωσε λοιπόν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, «απαντώντας» στο αίτημα Κασσελάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει τη χώρα.
Έχει προηγηθεί το άρθρο του κ. Κασσελάκη στην «Καθημερινή», όπου παρουσιάζει τους λόγους για τους οποίους ζητά πρόωρες εκλογές, επικαλούμενος την τραγωδία των Τεμπών και τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, το ζήτημα των υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και τη διαχείριση του οξυμμένου ζητήματος της ακρίβειας.
Εξάλλου, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ανάρτηση στο «Χ» του Γιάννη Αλαφούζου με σαφείς αιχμές κατά του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, με αφορμή τα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

Το μήνυμα Μητσοτάκη για τα σενάρια πρόωρων εκλογών

Από τη Θεσσαλονίκη, λοιπόν, ο πρωθυπουργός απέκλεισε κάθε σενάριο πρόωρων εκλογών, κατηγορώντας τον κ. Κασσελάκη ότι επιδιώκει την αποσταθεροποίηση.
«Διάβασα σήμερα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που γράφει γιατί η χώρα πρέπει να πάει σε πρόωρες εκλογές. Και αναρωτιόμουν, ο ίδιος δεν ήταν πριν από λίγες μέρες σε μία συνέντευξή του που έβαλε ως εκλογικό του πήχη το 17% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές;». Και συνέχισε: «Προσέξτε τώρα την αντίφαση: έρχεται και αναγνωρίζει ότι θα είναι δεύτερο κόμμα με μεγάλη διαφορά αλλά ταυτόχρονα ζητάει εθνικές εκλογές. Γιατί; Για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα; Δεν θα του κάνουμε τη χάρη. Εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος τετραετίας και στις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία θα είναι πάλι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη, έχοντας και πάλι τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των Ελληνίδων και των Ελλήνων».
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο διακύβευμα των ευρωεκλογών και σημείωσε: «Σήμερα είμαστε 9 Απριλίου, μας χωρίζουν ακριβώς 2 μήνες από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, όπου θα ξαναστείλουμε το μήνυμα της ισχυρής Νέας Δημοκρατίας και ενός τόπου που θα προχωρά μόνο σταθερά και τολμηρά μπροστά.
Είμαστε εδώ για να υλοποιούμε κάθε μέρα το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και να κάνουμε τη ζωή της κάθε μίας και του καθενός καλύτερη».

Το αίτημα Κασσελάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στο άρθρο του στην «Καθημερινή» επισημαίνει ότι «τους τελευταίους δέκα μήνες έχουν μεσολαβήσει καθοριστικά γεγονότα, που διαφοροποιούν τα δεδομένα βάσει των οποίων οι ψηφοφόροι εμπιστεύτηκαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη διακυβέρνηση της χώρας». Όπως τονίζει «τώρα οι πολίτες γνωρίζουν, γι’ αυτό είναι υποχρέωσή μας να βάλουμε τέλος στην αλαζονεία και στον κατήφορο».
Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεδιπλώνοντας τα γεγονότα που «η αλαζονεία του 41% τούς εμποδίζει να αντιληφθούν» αναφέρεται αρχικά στην εθνική τραγωδία στα Τέμπη επισημαίνοντας:

  • Οι ψηφοφόροι δεν γνώριζαν ότι λίγες ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα κάποιοι αλλοίωσαν το περιεχόμενο του διαλόγου του σταθμάρχη, για να ενισχύσουν το επιχείρημα του ανθρώπινου λάθους. Τώρα γνωρίζουν ότι υπήρξε μοντάζ.
  • Οι ψηφοφόροι δεν γνώριζαν ότι ο τόπος του δυστυχήματος μπαζώθηκε ακαριαία.
  • Δεν γνώριζαν εάν η αμαξοστοιχία μετέφερε παρανόμως εύφλεκτα υλικά (ξυλόλιο κ.ά.), πράγμα που σήμερα δεν αμφισβητείται. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη εάν ένα χρόνο μετά μπορεί να επαναλάβει τη δήλωση που είχε κάνει τον Ιούνιο του 2023 ότι: «Γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι μετέφερε το εμπορικό τρένο. Δεν υπήρχε τίποτα εύφλεκτο. Δεν υπήρχε τίποτα ύποπτο στην εμπορική αμαξοστοιχία»
  • Οι ψηφοφόροι δεν γνώριζαν ότι η κυβέρνηση θα αρνηθεί τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής και ότι θα επιλέξει τόσο ξεδιάντροπα τον δρόμο της συγκάλυψης του εγκλήματος.
Ο κ. Κασσελάκης αναφέρεται επίσης στην υπόθεση των υποκλοπών, αλλά και στην υπόθεση Ασημακοπούλου με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των αποδήμων από το υπουργείο Εσωτερικών και τη Νέα Δημοκρατία.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει στο άρθρο του ότι «η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει άλλα τρία χρόνια μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, βουτηγμένη στην οικογενειοκρατία, την αλληλεγγύη των πολιτικών τζακιών, τη συγκάλυψη, τη διαφθορά, την ανασφάλεια, την οικονομική αβεβαιότητα και τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων».

Τα βέλη Αλαφούζου κατά Βρούτση

Μέσα σε αυτό κλίμα ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάρτηση του Γιάννη Αλαφούζου στα social media με αφορμή τα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.
«Εάν στις 7 Μαρτίου δεν λειτουργούν οι κάμερες στα γήπεδα και στις 9 Απριλίου δεν υπάρχει ταυτοπροσωπία, τότε μπορείτε να με κρεμάσετε στα δημοσιογραφικά μανταλάκια»
Δήλωση Βρούτση…
Έχετε ακούσει το ανέκδοτο με τον σκύλο που όταν έφτασε το αυτοκίνητο που κυνηγούσε δεν ήξερε τι να το κάνει;» σχολιάζει ο κ. Αλαφούζος.
Alafouz.JPG

Ανησυχία με φόντο τις δημοσκοπήσεις

Εν τω μεταξύ, ανησυχία φαίνεται πως προκαλούν στη ΝΔ, τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, καθώς η ιστορία φαίνεται να επαναλαμβάνεται και οι πολίτες να αντιμετωπίζουν τις ευρωεκλογές ως ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη μέτρηση της Alco, το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων, το 47% (από 40% που ήταν πριν), δηλώνει ότι βλέπει την κάλπη των Ευρωεκλογών ως ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας.
Αν και η ΝΔ έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση και με μεγάλη διαφορά έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η ψαλίδα φαίνεται να μειώνεται.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Interview για τις ευρωεκλογές, που παρουσιάζει σήμερα η POLITIC, το κυβερνών κόμμα της ΝΔ συνεχίζει να είναι κυρίαρχο στο πολιτικό σκηνικό, αλλά με απώλειες, οι οποίες δεν του επιτρέπουν να φτάσει το ποσοστό των ευρωεκλογών του 2019 (33%).
Την ίδια στιγμή αποτυπώνεται με σαφήνεια ένα στιγμιότυπο ανόδου για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος "κλειδώνει" τη δεύτερη θέση.
Η ψαλίδα για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου κλείνει στο 10,5% (από το 12,5% τον Μάρτιο και 14,4% τον Φεβρουάριο).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης