Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυμα συσπείρωσης και νίκης της ΝΔ στις ευρωεκλογές από Μητσοτάκη - Τα... καρφιά για την αντιπολίτευση, απάντηση στην ειρωνεία

Μήνυμα συσπείρωσης και νίκης της ΝΔ στις ευρωεκλογές από Μητσοτάκη - Τα... καρφιά για την αντιπολίτευση, απάντηση στην ειρωνεία
«Αν κάποιοι θέλουν να βουλιάξουν την πολιτική αντιπαράθεση στην τοξικότητα και στη λάσπη, να μην τους ακολουθήσουμε. Το δοκίμασαν και πριν από τις εκλογές του 2023 και είδαμε το αποτέλεσμα. Φαίνεται ότι δεν έμαθαν, όμως, από τα λάθη τους και επαναλαμβάνουν τα ίδια", τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα
Μήνυμα συσπείρωσης ώστε το βράδυ των ευρωκλογών στις 9 Ιουνίου να σημειωθεί ακόμα μια μεγάλη πολιτική νίκη της ΝΔ έστειλε από τον Άγιο Δημήτριο ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,
Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας να μην υπάρχει καμία χαλαρότητα από τους πολίτες.
Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στον Άγιο Δημήτριο εξήγησε γιατί έχουν ξεχωριστή σημασία οι ευρωεκλογές, επανέλαβε ότι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2027, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αντιπολίτευση εξαπολύοντας επίθεση.
«Από τον Άγιο Δημήτριο στέλνουμε ένα μήνυμα συσπείρωσης και νίκης ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου», είπε στην έναρξη της ομιλίας του ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε και στη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Αγίου Δημητρίου, Στ. Μαμαλάκη, με τον οποίο συζήτησαν μια σειρά από σημαντικά αναπτυξιακά, οικολογικά, κοινωνικά έργα τα οποία μπορούν να και να αλλάξουν την όψη της πόλης. «Από το πάρκο του «Ασυρμάτου», νέο κολυμβητήριο, από την υπογειοποίηση του υποσταθμού του ΔΕΔΔΗΕ, το να αποκτήσει ο Άγιος Δημήτριος πραγματικά μια πλατεία ισάξια με αυτές που έχουν οι όμοροι Δήμοι, μέχρι το εμβληματικό έργο της πλήρους αναβάθμισης, αξιοποίησης και προστασίας του ρέματος της Πικροδάφνης. Ένα ζήτημα με το οποίο είχα ασχοληθεί για πρώτη φορά όταν είχα εκλεγεί βουλευτής πριν από ακριβώς 20 χρόνια, το 2004, όταν τότε ήμουν βουλευτής της ενιαίας Β΄ Αθηνών», όπως είπε.

Για ευρωεκλογές

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε κρίσιμες τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, καθώς διεξάγονται σε ένα εξαιρετικά τεταμένο παγκόσμιο γεωπολιτικό περιβάλλον.
Μιλώντας για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ανέφερε ότι «καθεμία και καθένας από τους 42 υποψηφίους κομίζουν κάτι σημαντικό στην κοινή προσπάθεια η Νέα Δημοκρατία να είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Ώστε να μπορέσουμε να εξακολουθούμε να ακούγεται ισχυρή η φωνή μας στην Ευρώπη.
Διότι αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Ευρώπη, το γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά, έχουν μεγάλη σημασία για το τι γίνεται στην Ελλάδα. Πάρτε για παράδειγμα το Ταμείο Ανάκαμψης: 36 δισεκατομμύρια ευρώ πρόσθετων πόρων που κατευθύνθηκαν στην ελληνική οικονομία, επειδή εγώ προσωπικά διαπραγματεύτηκα για την πατρίδα μας, το καλοκαίρι του 2020, να μπορέσουμε να αποκτήσουμε αυτό το σημαντικό ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό εργαλείο.
Σημαντικές παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με τη μετανάστευση. Χθες είχα την ευκαιρία να βρεθώ στη Λέσβο. Είδα πολλά χαμογελαστά πρόσωπα. Ξέρετε γιατί; Διότι από τη μια καταφέραμε και αποδείξαμε ότι μπορούμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας στην πράξη, μειώνοντας στο ελάχιστο τις μεταναστευτικές ροές. Από την άλλη, η βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία μας έφερε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να δίνουμε τη δυνατότητα σε Τούρκους επισκέπτες να έρχονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, να βγάζουν αμέσως βίζα και με αυτόν τον τρόπο να τονώνεται η τοπική οικονομία.
Όμως, εμείς ήμασταν αυτοί οι οποίοι πείσαμε την Ευρώπη ότι πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με την εξωτερική διάσταση του προσφυγικού. Ότι πρέπει να φυλάμε τα σύνορά μας και ότι εμείς είμαστε αυτοί που θα καθορίζουμε ποιος θα μπαίνει στην πατρίδα μας, και όχι οι λαθροδιακινητές.
Αυτή ήταν μία εθνική επιτυχία. Μία εθνική επιτυχία η οποία έγινε ευρωπαϊκή πολιτική και θα έχουμε πολλές άλλες τέτοιες προκλήσεις μετά τις ευρωεκλογές. Τι θα κάνουμε με τους αγρότες μας. Πώς θα αλλάξουμε την Κοινή Αγροτική Πολιτική έτσι ώστε να διεκδικήσουμε περισσότερους πόρους για τους αγρότες μας, τους κτηνοτρόφους μας, τους αλιείς μας.
Για το πώς θα ενισχύσουμε περισσότερο την άμυνά μας. Προσέξτε, έχει ξεκινήσει η συζήτηση στην Ευρώπη για ένα κοινό αμυντικό ταμείο. Τι σημαίνει αυτό, με απλά λόγια; Ότι μπορούμε να κινητοποιήσουμε ευρωπαϊκούς πόρους που θα συμπληρώσουν τους εθνικούς πόρους για να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την ευρωπαϊκή μας άμυνα.
Και θέλω να αναρωτηθείτε, όλοι σας, η καθεμία και ο καθένας ξεχωριστά, την επόμενη μέρα μετά τις ευρωεκλογές ποια πολιτική δύναμη θέλετε να διεκδικήσει όλα αυτά προς όφελος των Ελλήνων πολιτών; Η Νέα Δημοκρατία, είναι η απάντηση.
Το κόμμα της Ευρώπης, το κόμμα το οποίο έχει αποδείξει ότι ξέρει να διαπραγματεύεται προς όφελος κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, το κόμμα που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, το κόμμα το οποίο κάνει την Ελλάδα Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα».
«Γι’ αυτό, λοιπόν, έχει πολύ μεγάλη σημασία το βράδυ των ευρωεκλογών η Νέα Δημοκρατία να εξακολουθεί να είναι το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Και, με τη δική σας στήριξη, είμαι σίγουρος ότι αυτό θα γίνει πράξη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η δεύτερη 4ετία είναι των μεγάλων μεταρρυθμίσεων

Πρόσθεσε δε, πως οι ευρωεκλογές «είναι μία εθνική κάλπη και προφανώς το ζητούμενο είναι να εκλέξουμε τους καλύτερους ευρωβουλευτές».
«Είναι όμως, επίσης, σαφές ότι θα βγουν και πολιτικά συμπεράσματα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Και θέλω το βράδυ της 9ης Ιουνίου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξακολουθεί να είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο, έτσι ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε, με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα, να υλοποιούμε τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα», συμπλήρωσε.
Όπως είπε, «αν η πρώτη τετραετία ήταν τετραετία όπου θεραπεύσαμε πολλές πληγές και στηρίξαμε την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία, η δεύτερη τετραετία, φίλες και φίλοι, είναι η τετραετία των μεγάλων αλλαγών για να αντιμετωπίσουμε τα αίτια της παθογένειας που μας κράτησαν πίσω τόσα χρόνια. Είναι η τετραετία των μεγάλων δομικών μεταρρυθμίσεων», όπως αυτές στη Δικαιοσύνη, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Μίλησε για την ακρίβεια, λέγοντας πως «θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε την ελληνική κοινωνία απέναντι στο πρόβλημα».
«Αυτή η κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση η οποία αύξησε τον κατώτατο μισθό από τα 650 στα 830 ευρώ. Αυτή είναι η κυβέρνηση που έδωσε για πρώτη φορά αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους μετά από 12 χρόνια. Αυτή η κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση που κάθε χρόνο, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας, αυξάνει τις συντάξεις.
Αυτή η κυβέρνηση ήρθε πριν από δύο μέρες και διόρθωσε μια μεγάλη αδικία: επίδομα μητρότητας για 9 μήνες, 830 ευρώ το μήνα, για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες, οι οποίες δεν έπαιρναν επίδομα μητρότητας. Το διορθώσαμε», υπογράμμισε , σημειώνοντας πως είναι λίγες από τις παρεμβάσεις για τη στήριξη της κοινωνίας απέναντι στην ακρίβεια.

Ας ασχοληθούν με τα εσωτερικά τους προβλήματα την αντιπολίτευση

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι χθες η Standard & Poor’s αναβάθμισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, εξαπέλυσε επίθεση την αντιπολίτευση.
Όπως είπε «επειδή το υποδέχτηκαν οι αντίπαλοί μας με μια ειρωνεία, λες και είναι κάτι το οποίο δεν ενδιαφέρει τους πολίτες, να σας εξηγήσω με απλά λόγια ότι αν η οικονομία μας δεν πηγαίνει καλά, αν οι ρυθμοί ανάπτυξης δεν είναι υψηλοί, αν τα δημόσια οικονομικά μας δεν είναι σε τάξη, αν το κράτος δεν μπορεί να δανείζεται με σχετικά χαμηλά επιτόκια, τότε τίποτα από όλα αυτά τα οποία σας είπα δεν θα μπορούσε να είχε υλοποιηθεί.
Για να θυμηθούμε πώς ήμασταν πριν από πέντε, έξι ή επτά χρόνια για να καταλάβουμε την πραγματική πρόοδο που έχει κάνει η οικονομία μας. Και γιατί μόνο μια οικονομία η οποία παράγει συλλογικό πλούτο μπορεί τελικά να εξασφαλίσει την ατομική προκοπή. Έτσι συνδέεται, φίλες και φίλοι, η πρόοδος της οικονομίας μας, η αναβάθμιση των προοπτικών της, με το τι συμβαίνει στην καθημερινότητα της καθεμιάς και του καθενός από εσάς».
«Δεν υπάρχει άλλη πρόταση διακυβέρνησης σήμερα. Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης. Αυτό δεν συνιστά πρόταση διακυβέρνησης», τόνισε.
«Εμείς μιλάμε για τα πραγματικά προβλήματα, οι άλλοι ασχολούνται με τα δικά τους εσωτερικά ζητήματα. Δεν με ενδιαφέρει όμως καθόλου, όπως προσέξατε, τι γίνεται στην αντιπολίτευση. Καθόλου. Ας λύσουν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα. Δεν είναι αυτό το πρόβλημά μου.
Το δικό μου ζήτημα είναι πώς θα ξαναγυρίσουμε την Ελλάδα. Θα μιλήσουμε για τη σημασία των ευρωεκλογών. Θα εξηγήσουμε γιατί η εξασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας έχει τεράστια σημασία σε αυτό το ευμετάβολο διεθνές γεωπολιτικό περιβάλλον και θα μιλήσουμε στους πολίτες γι’ αυτά τα οποία έχουμε κάνει αυτούς τους εννέα μήνες και για τα πολλά περισσότερα που θέλουμε να κάνουμε τα επόμενα τρία χρόνια».
«Αν κάποιοι θέλουν να βουλιάξουν την πολιτική αντιπαράθεση στην τοξικότητα και στη λάσπη, να μην τους ακολουθήσουμε. Το δοκίμασαν και πριν από τις εκλογές του 2023 και είδαμε το αποτέλεσμα. Φαίνεται ότι δεν έμαθαν, όμως, από τα λάθη τους και επαναλαμβάνουν τα ίδια. Ας είναι.
Εμείς θα μιλάμε θετικά, θα μιλάμε για το έργο μας. Θα αναγνωρίζουμε τα προβλήματα. Με αυτοκριτική, θα δεχόμαστε τα σφάλματα τα οποία κάνουμε. Και θα κοιτάμε πάντα μπροστά: για το πώς η πατρίδα μας μπορεί να προοδεύσει. Για το πώς μπορεί να έρθει πιο κοντά στην Ευρώπη. Για το πώς, όταν θα γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές το 2027, θα πούμε, ναι, η πατρίδα μας πια γίνεται σε όλα τα επίπεδα μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα.
Αυτός είναι ο στόχος. Θα τον πετύχουμε και θα είμαστε οι μεγάλοι νικητές το βράδυ της 9ης Ιουνίου», είπε χρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
m3_11.JPG
Αφού αναφέρθηκε σε μία από τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, την επιστολική ψήφο, υπενθύμισε πως η προθεσμία λήγει στις 29 Απριλίου για να εγγραφούν στην πλατφόρμα,αυτοί που το θέλουν.
«Το πρωί της 9ης Ιουνίου η κάλπη θα είναι άδεια. Άδεια. Πρέπει να γεμίσει με πολλά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτό για να το πετύχουμε χρειάζομαι τη βοήθεια όλων σας, της καθεμιάς και του καθενός ξεχωριστά, για να δώσουμε και αυτόν τον εκλογικό αγώνα, με αυτοπεποίθηση, με ευπρέπεια», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης