Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαρινάκης (ΝΔ): Ο Rama ενημέρωσε στις 7/5 για την επίσκεψη στην Αθήνα - Δεν είναι διμερές το θέμα Μπελέρη

Μαρινάκης (ΝΔ): Ο Rama ενημέρωσε στις 7/5 για την επίσκεψη στην Αθήνα - Δεν είναι διμερές το θέμα Μπελέρη
«Για εμάς τα ζητήματα κράτους δικαίου και σεβασμού στο τεκμήριο αθωότητας είναι κυρίαρχα ζητήματα»
Σχετικά Άρθρα
Στην επίσκεψη (12/5) του Edi Rama αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, επιβεβαιώνοντας πως η ελληνική πλευρά ενημερώθηκε την Τρίτη 7 Μαΐου για την έλευση του Αλβανού πρωθυπουργού στην Αθήνα, αλλά όχι για τόπο στον οποίο θα γίνει η προαναγγελθείσα εκδήλωση. 
«Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τον τόπο τέλεσης της εκδήλωσης», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος απέφυγε να σχολιάσει περαιτέρω.
«Είναι δεδομένο ότι το ζήτημα Μπελέρη δεν είναι διμερές. Δεν είναι ένα ζήτημα μεταξύ δύο κρατών, αλλά ένα ζήτημα κράτους δικαίου, τεκμηρίου αθωότητας και ανάγκης δίκαιης δίκης έστω σε δεύτερο βαθμό», απάντησε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ανέφερε ότι ο Φρέντι Μπελέρης είναι νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, αλλά βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο φυλακισμένος και δεν μπόρεσε να ορκιστεί. «Θέλουμε αυτό να ακουστεί στην Ευρώπη. Για εμάς τα ζητήματα κράτους δικαίου και σεβασμού στο τεκμήριο αθωότητας είναι κυρίαρχα ζητήματα. Και ναι, η υποψηφιότητα Μπελέρη συμβολίζει και την έμπρακτη στόχευση μας στην προάσπιση όλων αυτών των δίκαιων αιτημάτων», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.
Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση και σε επίπεδο πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών, αλλά και η Νέα Δημοκρατία στην Ευρωβουλή έχει θέσει το ζήτημα. Υπενθύμισε ότι έχει περάσει ομόφωνα ψήφισμα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και έχει συζητηθεί η υπόθεση Μπελέρη και σε Συνόδους Κορυφής της ΕΕ. Υποστήριξε επομένως ότι η στάση της ΝΔ είναι συνεπής.
Έκανε λόγο για «αντίφαση, για να μην πω υποκρισία» από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στη Βόρεια Ηπειρο.
«Ο κ. Κασσελάκης, που έχει δηλώσει ότι έβαλε η ΝΔ υποψήφιο τον Μπελέρη για να μαζέψει ακροδεξιό ακροατήριο και μία σειρά από στελέχη του κατηγορούν τον Μπελέρη ως ακροδεξιό και όχι μόνο, θυμάται τους κατοίκους της Χειμάρρας και την ομογένεια προεκλογικά», είπε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε:
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θυμήθηκε προεκλογικά τους Έλληνες της βορείου Ηπείρου με την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη και την υποψηφιότητα του Πύρρου Δήμα. Έχει επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν τη Βόρειο Ήπειρο, έχει μιλήσει πολλές φορές για τα δικαιώματα των Ελλήνων εκεί».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε λέγοντας; «Αυτή είναι και η μεγάλη μας διαφορά. Στηρίζουμε τα αιτήματα των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο. Στηρίζουμε κάθε διεκδίκηση υπέρ του κράτους δικαίου χωρίς αστερίσκους. Και όχι καιροσκοπικά. Και όχι να κατηγορούμε ένα νόμιμα εκλεγμένο δήμαρχο ή κάποιο υποψήφιο άλλου κόμματος, αλλά να πηγαίνουμε στους ομογενείς».
Ο κ. Μαρινάκης κατέληξε αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ: «Και αφού τους έχει πιάσει ο πόνος που είναι προσχηματικός και προεκλογικός, γιατί δε σκέφτηκαν και εκείνοι να βάλουν υποψήφιο από τη μειονότητα;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης